Kurczaczek_k
Fanka BB :)
aesthete - ja miałam najpierw takie nosidełko 0-13 kg a teraz mała jeździ w foteliku 9-18 kg. W tym foteliku który pokazałaś, jeżeli ta czerwona wkładka w środku jest dla niemowlaka to dzieciaczek praktycznie siedzi a taki maluch nie może być w takiej pozycji. Masz nachylenie kąta ale całego fotelika, jak np. dziecko uśnie to bierzesz cały fotelik bardziej leżąco natomiast nachylenia oparcia względem siedzenia tutaj nie da rady zmienić. Fotelik w którym jeździ teraz Lena wygląda tak jak ten co wrzuciłaś tylko innej firmy i przełożyliśmy ją do niego ja już pewnie sama siedziała, bo dziecko już musi dźwigać samo ciężar głowy i w razie hamowania, żeby nic się nie stało. I wybierając fotelik patrz ile ma gwiazdek w testach zderzeniowych.
W takim nosidełku dziecko jest praktycznie na leżąco, nosidełko jest wygodne bo jak np. musisz jechać do lekarza to wyjmujesz malucha z nosidełkiem i tak idziesz. Albo na szybkich zakupach wpinasz nosidełko w stelaż wózka i idziesz do sklepu i nie musisz zawsze brać gondoli ( my tak robiliśmy).
Mam nadzieję, że w miarę jasno przekazałam to co miałam na myśli :-)
W takim nosidełku dziecko jest praktycznie na leżąco, nosidełko jest wygodne bo jak np. musisz jechać do lekarza to wyjmujesz malucha z nosidełkiem i tak idziesz. Albo na szybkich zakupach wpinasz nosidełko w stelaż wózka i idziesz do sklepu i nie musisz zawsze brać gondoli ( my tak robiliśmy).
Mam nadzieję, że w miarę jasno przekazałam to co miałam na myśli :-)