reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

reklama
Też rozważam zakup fotelika innej firmy, ale chyba dopiero tego większego. Teraz (na pewno do 8 miesięcy) z dzidzią będę jeździć baaardzo rzadko i tylko po swoim małym mieście - np. do lekarza. Jednak w przyszłym roku jak dzidzia będzie lubiła jeździć samochodem i będzie wszystko ok to pojedziemy m.in. na wakacje, a to już dłuższa trasa i wtedy fotelik musi być pico blanco ;)

Świetny ten wózio Bexa,ale sprawdzajcie wielkośc gondoli najlepiej w sklepie.Często podaja wymiary zewnetrznej krawedzi,a w środku jest mniejsza.
Fotelika do 13 kg. uzywalismy ponad rok,bo mój synalek to krasnal mały(dopiero waży 14 kg,a ma 3 latka,he,he).Wymienia sie fotelik jak dziecko ma główke na równo z fotelikiem i zaczyna wystawać.Ale polecam te lepsze foteliki,nawet na krótkie trasy,cena czasem niewiele sie rózni,a jakośc o niebo lepsza,materiał i wygoda dla malutkiego bąbla.Maxi Cosi sa super.My mamy Chicco z bazą.

Witajcie kobiety:)

Jak już wcześniej pisałam stawiałam mniej więcej na kilka typów
Zaczeło się od trójkołowoca chico S3 po krótkich oględzinach i przeczytaniu różnych opinii na forum odpadł z powodu po pierwsze negatywnych opini, po drugie cen która moim zdaniem w żaden sposób nie współgrała z jakością...
potem doszły kolejne typy Implast Bloder S4 dziś go widziałam pod względem funkcjonalnym ma wszystko czego oczekiwałam, ale kobyła strasznie dużo waży...
Potem jak wiecie był JEDO FYN, znowu pod względem funkcjonalnym miał po prostu wszytstko, ale cena 1600 zł za komplet 3 in 1 wydawała się nie odpowiednia w porównaniu z TAKO, który różnił się tylko i wyłącznie wyglądem... (który niestety mnie drażnił)

Ale dziś zobaczyłam wózek, który stanowczo jest moim nr1 i prawdopodobnie go kupię...BEXA B4
a więc może na początku cena 1400zł za: gondolę, spacerówkę, fotelik, folię przeciwdeszczową na obydwa wózki, torbę, pokrowiec na nóżki do gondoli i spacerówki oraz GRATIS w sklepie, w którym zamierzam go kupić, komplet pościeli do łóżeczka...
funkcje:

wpięcie gondoli, spacerówki oraz fotelika samochodowego, które montować możemy zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy

siatka wentylacja z tyłu spacerówki
regulacja miękkości amortyzacji 2 stopnie

hamulec centralny załączany jedna nogą

duże przednie skrętne koła z możliwością zablokowania ich do jazdy na wprost
koła pompowane przód i tył
regulacja wysokości rączki
łatwość składnia stelażu

duży koszyk
spacerówka
wielostopniowa regulacja budki z możliwością odpięcia
możliwość odpinania barierki
regulacja podnóżka

wielostopniowa regulacja wysokości oparcia

spacerówka posiada pozycję w pełni leżącą

pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa, wraz z regulacją wysokości

pokrowiec na nóżki
gondola

możliwość regulacji oparcia w gondoli 3 stopnie
funkcja kołyski z możliwością blokowania

przykładowa aukcja:

No i pytanie, czy któraś miała do czynienia z Tym wózkiem?
Co o nim sądzicie...opinie na necie dobre...
co do fotelika to rozważam zakupienie maxi cosi...ale to zobaczę...może dopiero przy wymianie fotelika na taki powyżej 13 kg kupię nowy fotelik...

no nie musimy sobie rękę podać - jeszcze z nikim nie miałam takiej zgodności jak z Tobą co do wózków :-) tylko nad bexa 3 się zastanawiam, bo jakoś inne 3 kółka mi nie podobają się a ta wersja jakoś przypadła do gustu.

hmm a nad fotelikiem muszę się zastanowić, bo po tym wszystkim to naszły mnie wątpliwości czy kupować w zestawie 3 w1

Ethele teraz ja będę narzekać na kolory :-D - te koła mnie wnerwiają :baffled: Jest jakaś szersza gama kolorystyczna bez tych kół?? Bo akurat na tej aukcji to kiszka :sorry2:

A do stelaża Bexy nie można doczepić Maxi Cosi??

Edit: już wiem, jest tylko te 11 kolorów ;(

Ostatnia edycja:
rozalka moja cora ma tez 3 lata i wazy 12,5kg!!!gdyby nie wzrost to by mogla jeszcze tym pierwszym fotelikiem jezdzic hihi :-D
teraz musze jej wymienic fotelik, bo glowa juz jej zaczyna wystawac....
podejrzewam wiec ze drugi dzidzius tez bedzie malutki wiec tego pierwszego fotelika bedziemy sporo uzywac :tak:

starlet no u nas tak samo:-D.z reszta to tez zalezy od dziecka.
Patrzcie dziewczyny na szerokości fotelików,dzidziusiowi musi byc wygodnie zima w kombinezonie,czy cieplejszej kurtce.:tak:No i przydaje sie daszek,okrycie na nóżki i folia przeciwdeszczowa(ale to mozna dokupic)

Witajcie,

Niuunia trókołowiec jest dokładnie taki sam...jest na prawdę fajny:) ojj cieszę, że mamy zgodność...:)

Black_Opal kolory bez kółek to czerwień, czarny, niebieski i fiolet...zieleń jest na prawdę boska jest trochę bardziej zgaszone niż pokazują to zdjęcia..., czerwień wygląda również rewelacyjnie...a fiolet też jest dużo ciemniejszy niż pokazuje na zdjęciach producent...tylko niebieski moim zdaniem trochę za bardzo odblaskowy:) na prawdę na żywo wózek prezentuje się rewelacyjnie...a te z kółkami to mi się też nie podobają
A do stelaża Bexy nie można doczepić Maxi Cosi??

jeśli chodzi o fotelik to wszystkie foteliki przechodzą podstawowe testy żeby zostać dopuszczone do sprzedaży...więc wychodzę z założenia, że również są bezpieczne...raczej kupię 3 in 1 a potem sobie wymienię po ok 1/2 lata...

Witajcie kobiety:)

Ale dziś zobaczyłam wózek, który stanowczo jest moim nr1 i prawdopodobnie go kupię...BEXA B4
a więc może na początku cena 1400zł za: gondolę, spacerówkę, fotelik, folię przeciwdeszczową na obydwa wózki, torbę, pokrowiec na nóżki do gondoli i spacerówki oraz GRATIS w sklepie, w którym zamierzam go kupić, komplet pościeli do łóżeczka...

ja z lipca jestem, ale czasem zaglądam do Was, żeby zobaczyć, jakie wózie typujecie :)
Czy tą Bexę widziałaś w sklepie? Pisałam do sprzedającego i odpisali, że nie można ich nigdzie zobaczyć i tylko sprzedaż wysyłkowa. Trochę lipa, bo nie kupię wózka bez pomacania go:-D

reklama
Do góry