reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

reklama
weroneczka ooo to super :-) ja miałam kupować w sklepie stacjonarnym ale wkońcu padło na net i okazało się, że taniej i bez czekania. Póki co cieszę się bardzo, a zadowolenie faktyczne dopiero wyjdzie w praniu :-p kurier mówił, że też ma taki i bardzo sobie chwali. Ale wiadomo jednemu to pasuje a drugiemu to.

Ciamajdka to fakt jakoś bardziej kolorowo od reszty. Tylko każdy widzi w nim inny kolor :-D Jak dla mnie to bordo, dla innych czerwień a jeszcze innym jak wysłałam fotki to mówili, że róż :szok:tylko ja nie wiem z której niby strony :-D

Izunia aż sama byłam w szoku. W TaTo trzeba czekać 2 tyg, a tu na drugi dzień i 200 zł taniej

Koralowa, a więc zmierzyłam Boldera. Z tym, że wzięłam realne "praktyczne" wymiary, tzn. tę powierzchnię, z której maluch rzeczywiście będzie korzystał. Na siłę można wyciągnąć więcej cm, pewnie tak mierzył producent. Nie wiem jak w jedo, ale tutaj wymiary gondoli podane przez producenta z pewnością są zewnętrzne.
A praktyczne wymiary to:
gondola długość wewnętrzna 77cm
gondola szerokość wewnętrzna 35cm
spacerówka szerokość siedziska wewnętrzna 30cm
spacerówka wysokość oparcia 50cm - producent podaje 55, ale to pewnie z budką, ja mierzyłam tylko oparcie, tak, żeby mały nie haczył główką o budkę.

No cóż, wymiary nieco inne niż podaje producent, podejrzewam, że podobnie jest ze wszystkimi producentami - podają wymiary maksymalne - wyciągnięte "na siłę". Przyznam jednak szczerze, że póki co, mimo wszystko, nie żałuję tego zakupu, bo naprawdę wózek prezentuje się interesująco a kolor olympic, który sie Tobie podoba, tez jest świetny. Zastanawiałam się nad nim, ale jednak wybrałam troszeczkę spokojniejszy:-) Miałam też wcześniej dylemat czy ten czy fyn z jedo, ale fyn ma bardziej klasyczny wzór i dlatego nie przypadł mi do gustu tak bardzo jak Bolder;-)

Niuunia tak, tam właśnie tyle sie czeka, czasem nawet więcej ale nam sie udało bo akurat przywiezli nasz kolor, to odrazu go łyknelismy :-) fajnie, że wasz tak szybko przybył, jest superowy :tak:

Koralowa, a więc zmierzyłam Boldera. A praktyczne wymiary to:
gondola długość wewnętrzna 77cm
gondola szerokość wewnętrzna 35cm
spacerówka szerokość siedziska wewnętrzna 30cm
spacerówka wysokość oparcia 50cm - producent podaje 55, ale to pewnie z budką, ja mierzyłam tylko oparcie, tak, żeby mały nie haczył główką o budkę.
A ja dzis pomierzylam jedo. ;) (wymiary wewnetrzne, a wiec rzeczywiste, z ktorych korzysta dziecko)
Nie mierzylam gondoli, bo wiem, ze jest identyczna, jesli chodzi o wymiary, takze sobie odpuscilam.
Jesli tyczy sie spacerowki to wysokosc oparcia siedziska to 50 cm (identycznie jak w bolderze)

spacerowka szerokosc siedziska 32 cm
spacerowka glebokosc siedziska 28 cm (troche wiecej wychodzi z podniesionym podnozkiem)

I teraz najlepsze - spacerowka szerokosc oparcia - 26-28 cm (zalezy jak mierzyc; czy na luzno z "uszami" czy tak bardziej na styk - wewnatrz). Czyli, ze ta szerokosc oparcia nie jest taka sama jak szerokosc siedziska. Roznica to ok 5 cm, czyli bardzo duzo. Roznica wynika z obesnosci "uszu" w oparciu, ktore maja zabezpieczac dziecko. Ale niestety zabieraja przez to bardzo duzo miejsca, bo sa uniesiona w zasadzie pod katem prostym w stosunku do oparcia. W bolderze tez sa, ale lekko uniesione a nie postawione na bacznosc.

Takze wcale nie wychodzi, ze siedzisko w jedo jest wieksze niz w bolderze.

reklama
Koralowa no to rzeczywiście wychodzi, że jesli chodzi o wymiary to Fyn i Bolder są do siebie bardzo podobne. Prawda jest taka, że nie należy się sugerować marketingowymi opisami producentów, które nieraz są lekko naciągane, tylko najlepiej osobiście przejść się do sklepu z miarą :-)
Podjełaś już decyzję, który wózeczek u Ciebie wygrał i będzie woził Twoje maleństwo? :-)

Do góry