reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

reklama
weroneczka ooo to super :-) ja miałam kupować w sklepie stacjonarnym ale wkońcu padło na net i okazało się, że taniej i bez czekania. Póki co cieszę się bardzo, a zadowolenie faktyczne dopiero wyjdzie w praniu :-p kurier mówił, że też ma taki i bardzo sobie chwali. Ale wiadomo jednemu to pasuje a drugiemu to.

Ciamajdka to fakt jakoś bardziej kolorowo od reszty. Tylko każdy widzi w nim inny kolor :-D Jak dla mnie to bordo, dla innych czerwień a jeszcze innym jak wysłałam fotki to mówili, że róż :szok:tylko ja nie wiem z której niby strony :-D

Izunia aż sama byłam w szoku. W TaTo trzeba czekać 2 tyg, a tu na drugi dzień i 200 zł taniej

Koralowa, a więc zmierzyłam Boldera. Z tym, że wzięłam realne "praktyczne" wymiary, tzn. tę powierzchnię, z której maluch rzeczywiście będzie korzystał. Na siłę można wyciągnąć więcej cm, pewnie tak mierzył producent. Nie wiem jak w jedo, ale tutaj wymiary gondoli podane przez producenta z pewnością są zewnętrzne.
A praktyczne wymiary to:
gondola długość wewnętrzna 77cm
gondola szerokość wewnętrzna 35cm
spacerówka szerokość siedziska wewnętrzna 30cm
spacerówka wysokość oparcia 50cm - producent podaje 55, ale to pewnie z budką, ja mierzyłam tylko oparcie, tak, żeby mały nie haczył główką o budkę.

No cóż, wymiary nieco inne niż podaje producent, podejrzewam, że podobnie jest ze wszystkimi producentami - podają wymiary maksymalne - wyciągnięte "na siłę". Przyznam jednak szczerze, że póki co, mimo wszystko, nie żałuję tego zakupu, bo naprawdę wózek prezentuje się interesująco a kolor olympic, który sie Tobie podoba, tez jest świetny. Zastanawiałam się nad nim, ale jednak wybrałam troszeczkę spokojniejszy:-) Miałam też wcześniej dylemat czy ten czy fyn z jedo, ale fyn ma bardziej klasyczny wzór i dlatego nie przypadł mi do gustu tak bardzo jak Bolder;-)

Niuunia tak, tam właśnie tyle sie czeka, czasem nawet więcej ale nam sie udało bo akurat przywiezli nasz kolor, to odrazu go łyknelismy :-) fajnie, że wasz tak szybko przybył, jest superowy :tak:

Koralowa, a więc zmierzyłam Boldera. A praktyczne wymiary to:
gondola długość wewnętrzna 77cm
gondola szerokość wewnętrzna 35cm
spacerówka szerokość siedziska wewnętrzna 30cm
spacerówka wysokość oparcia 50cm - producent podaje 55, ale to pewnie z budką, ja mierzyłam tylko oparcie, tak, żeby mały nie haczył główką o budkę.
A ja dzis pomierzylam jedo. ;) (wymiary wewnetrzne, a wiec rzeczywiste, z ktorych korzysta dziecko)
Nie mierzylam gondoli, bo wiem, ze jest identyczna, jesli chodzi o wymiary, takze sobie odpuscilam.
Jesli tyczy sie spacerowki to wysokosc oparcia siedziska to 50 cm (identycznie jak w bolderze)

spacerowka szerokosc siedziska 32 cm
spacerowka glebokosc siedziska 28 cm (troche wiecej wychodzi z podniesionym podnozkiem)

I teraz najlepsze - spacerowka szerokosc oparcia - 26-28 cm (zalezy jak mierzyc; czy na luzno z "uszami" czy tak bardziej na styk - wewnatrz). Czyli, ze ta szerokosc oparcia nie jest taka sama jak szerokosc siedziska. Roznica to ok 5 cm, czyli bardzo duzo. Roznica wynika z obesnosci "uszu" w oparciu, ktore maja zabezpieczac dziecko. Ale niestety zabieraja przez to bardzo duzo miejsca, bo sa uniesiona w zasadzie pod katem prostym w stosunku do oparcia. W bolderze tez sa, ale lekko uniesione a nie postawione na bacznosc.

Takze wcale nie wychodzi, ze siedzisko w jedo jest wieksze niz w bolderze.

reklama
Koralowa no to rzeczywiście wychodzi, że jesli chodzi o wymiary to Fyn i Bolder są do siebie bardzo podobne. Prawda jest taka, że nie należy się sugerować marketingowymi opisami producentów, które nieraz są lekko naciągane, tylko najlepiej osobiście przejść się do sklepu z miarą :-)
Podjełaś już decyzję, który wózeczek u Ciebie wygrał i będzie woził Twoje maleństwo? :-)

Do góry