reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czop śluzowy a owulacja?

reklama
Dziewczyny, mam taki apel. Oswójcie się ze zjawiskiem KOINCYDENCJI.
To, że dzień po stosunku miałaś gorączkę/ upławy/ pryszcza na nosie/ sraczkę/ kolizję drogową (lub inny „objaw” czy zdarzenie) a później okazało się, że jesteś w ciąży (gratulacje!) NIE ZNACZY, że był to objaw zapłodnienia/ poczęcia/ wczesny objaw ciąży. Zdarzenia mogą występować ze sobą w korelacji czasowej bez związku przyczynowego!!!

Na pytania „mam taki a owaki śluz/ plamienie/ sraczkę/ wysypkę czy to ciąża i czy któraś tak miała i była w ciąży?” nie odpowiadajcie „ja tak miałam, to ciąża!”, bo możecie tylko zaszkodzić pytającej. Takie objawy mogą oznaczać infekcje i inne stany, które należy skonsultować z LEKARZEM!!!!!!!!!

Dziewczyny, mam taki apel. Oswójcie się ze zjawiskiem KOINCYDENCJI.
To, że dzień po stosunku miałaś gorączkę/ upławy/ pryszcza na nosie/ sraczkę/ kolizję drogową (lub inny „objaw” czy zdarzenie) a później okazało się, że jesteś w ciąży (gratulacje!) NIE ZNACZY, że był to objaw zapłodnienia/ poczęcia/ wczesny objaw ciąży. Zdarzenia mogą występować ze sobą w korelacji czasowej bez związku przyczynowego!!!

Na pytania „mam taki a owaki śluz/ plamienie/ sraczkę/ wysypkę czy to ciąża i czy któraś tak miała i była w ciąży?” nie odpowiadajcie „ja tak miałam, to ciąża!”, bo możecie tylko zaszkodzić pytającej. Takie objawy mogą oznaczać infekcje i inne stany, które należy skonsultować z LEKARZEM!!!!!!!!!
Obawiam się, że Twój apel nic nie da i niektóre dziewczyny dalej będą uważały, że dzień po stosunku miały objawy ciąży, mimio to, że w tej ciąży jeszcze nie były, no bo jak?

Kiedy starałam się o dziecko, zawsze miałam wszystkie możliwe objawy. Później przychodziło rozczarowanie. Ciążę urojone też się zdarzają, więc to powinien być znak, że mózg płata okropne figle.

Jednak od kiedy byłam w takiej sytuacji już wiem, że jeśli się czegoś bardzo chce to nie jest się w stanie nad tym zapanować i brać na zimno. Przynajmniej na początkowym etapie.

Po tym jak się niespodziewanie już udało, nie dopatrzyłam się u siebie wcale objawów innych niż podobnych do zbliżającej miesiączki.

Do góry