reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czop, bóle

reklama
Co przychodzi ból to normalnie nie mam co ze sobą zrobić, mija to sobie myśle "chociaż w sumie nie było tak źle... " Potem kolejny ból i "o niee, zleee, boli boli boli" i później "a nie było tak źle..." I tak w kółko :D. Teraz mam przerwę i sobie myśle "e tam, ujdzie." A za chwilę będę się zwijać :D.
Nooo mam nadzieję... Teraz mam co ok. 7min
Powodzenia :)

W ciąży z synem krwisty czop odszedł mi w niedzielę o 8 rano A w poniedziałek 6 45 syn był na świecie. Skurcze bardzo lekkie miałam cała niedziele. Nasilily się poniedziałkowej nocy po 4 rano bylam w szpitalu, podłączyli Ktg I po zapisie położna stwierdziła że są lekkie skurczyki które się rozjezdzaja, potem wzięli mnie na badanie okazało się że 7 cm rozwarcie nie minęło 5 minut A ja poczułam bóle parte. Na sali porodowej spędziłam 20 minut ;) życzę lekkiego porodu.

Taa. Przyszła jakaś nowa na obchodzie i mówi, że małe rozwarcie mialam przecież itd. To mówię, że miałam przyjść po 2-3h żeby sprawdzić. Coś tam marudziła nadal. Poszłam do tej co wcześniej mnie badała i szyjka jedynie się scentrowala. Nadal 1,5-2cm rozwarcia... Partner ze mną siedział to już mu kazała isc, bo musi zamknąć i że to tak szybko się nie rozwinie. Wiemy o tym, ale masował mnie, co pomagało... Chwilę pozwoliła mu jeszcze zostać, ale już poszedł. A ja zostalam z bólami...

A ja mam iść spać najlepiej.
Ja mając 5 cm lezalam i odpoczywalam bo wiedziałam że jeszcze dużo przede mną to było gdzieś od 22 do 1 w nocy później zaczęły się bóle częstsze i jak wstałam i z 30 min pochodzilam to było coraz mocniej ale dało się żyć;) jak zbadali mnie to 8 cm rozwarcia i było spoko dopóki nie pomasowala polozna macicy i nie przebila pęcherza wtedy się zaczęło bóle coraz częstsze i mocniejsze więc jak tylko możesz to odpoczywaj bo później może być gorzej wiadomo każda kobieta inaczej przechodzi poród więc życzę lekkiego i szybkiego porodu i daj znać jak już będziesz po:)

Ja mając 5 cm lezalam i odpoczywalam bo wiedziałam że jeszcze dużo przede mną to było gdzieś od 22 do 1 w nocy później zaczęły się bóle częstsze i jak wstałam i z 30 min pochodzilam to było coraz mocniej ale dało się żyć;) jak zbadali mnie to 8 cm rozwarcia i było spoko dopóki nie pomasowala polozna macicy i nie przebila pęcherza wtedy się zaczęło bóle coraz częstsze i mocniejsze więc jak tylko możesz to odpoczywaj bo później może być gorzej wiadomo każda kobieta inaczej przechodzi poród więc życzę lekkiego i szybkiego porodu i daj znać jak już będziesz po:)
Próbuje się położyć, za każdym razem od razu łapało, nie moge. Teraz stoję cały czas od paru h albo chodzę. Chętnie bym się zdrzemnela ale co próbuje się położyć to momentalnie...

reklama
Do góry