reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cześć mamy polki we włoszech

reklama
W plynie widzialam w conadzie ,ale w przepisie jest napisane ,ze w plynie nie.a tam ryzyk-fizyk co bedZie to bedZie ,dlatego robie na probe

dziewczyny jesli macie gdzies w poblizu sklep co ma wszystko dla cukiernictwa to w nim kupcie barwniki.sa moze ciut drozsze ale duzo bardziej wydajne.mi corka przyniosla wlasnie taki czerwony barwnik w zelu i jest tak mocny w kolorowaniu ze myslalam ze rak nie domyje jak gniotlam pasta di zucchero na torta.lepiej wydac wiecej kaski a byc pewnym rezultatu.ja za malenki pojemniczek placilam 4 euro i naprawde bylo warte.wystarczylo na czubku malej lyzeczki od herbaty i widzialyscie jaki byl efekt:-).

Pinky(sorki ty juz dla mnie będziesz pinky i juz:-)) w conadzie jestes pewna ze to jest barwnik w zelu, czy moze pisak zelowy do tortow? Rzeczy do tortow są w Bucciantini, nie wiem jednynie czy sa tam barwniki. Poza tym mozesz też zapytac tam gdzie jest coop, w tym centro comerciale przed barem jest taki sklepik z czekoladkami, roznymi rodzjajami kaw i herbat. Ja tam zamawialam cialde wedlug wlasnego wzoru na torta, oni to drukuja na miejscu, moze i tam maja cos do tortow. Jest tez cukiernia, ktora robi te cuda tortowe "dolci creazioni", nie wiem czy tam sprzedaja akcesoria do tortow. Ja zjedziesz do Venturiny to mozesz sie przejsc. Torcik chyba pracochlonny wybralas, tyle kolorow, aczkowielk ladnie bardzo to wyglada.:)
Dzien dobry tak na marginesie:-)
Ania
tak jest, teraz mu prawy ząbek wychodzi, już widać, dziąsła ma trochę nabrzmiałe, ale na razie sie nie przebija. Tez strasznie długo to trwało zanim sie pojawil, juz myslalam, że trzeba bedzie isc do dentysty i przeswietlenie robic, bo chyba z rok temu mu wypadl mleczak. Ale na szczescie jest. I tez caly ten czas wygladal jak kroliczek:-DTym bardziej ze jego jedynki sa jakies duze takie:)) Ale dla mnie i tak jest najpiękniejszy:tak:
Dziewczyny podlamana jestem trochę tą moją jazdą. Niby dopiero trzeci raz jechalam, ale juz z placu wrocilam do miasta sama. Bombarduje mnie babka tymi komendami, ja nie nadazam tego tlumaczyc i nie wiem w pewnym momencie co robic za manewr. Wciaz nie mam na czym cwiczyc, w ogole zwatpnienie mnie dopada. Czyzbym byla jedyna na ziemi co nie da rady zrobic prawa jazdy? I jeszcze dowalila wiadomosc, ze przepisy sie zmienily i ze egzamin trwa nie 15 minut tylko 40! Luks po prostu:no:

Ptyniu Max tez ma dwa te zeby wielkie :O ale ja stara i tez je mam bo to u nas rodzinne zostaje ale u maluchow to normalne potem jako nastolatkom bardziej sie wyrownaja.Co do sklepikow z przyborami do dekoracji tortow i cista u nas niema nic takiego...

Ptyniu kurcze prawko zdasz na stowe to dopiero poczatek jazdy...

A swoja droga moj jak zdawal na prawko egzamim jazdy trwal godzine 4 razy do okola miasta jechal wszytki emanewry niemanerwy musial wykonywac.Tyle ze on prawko mial jako juz 16 latek zdawal w szkole ale ukrainskie tu niewazne :/..Wiec on wszytko spiewajaco zdal...

Bronilam sie przed choroba jak mmoglam i chyba maly polegl wlasnie mu temperature mieze

No wrocilam z pokoju stan podgoraczkowy 37,2 kazalam mu wrucic do wyra.To beczy bo on do szkoly chce isc :/
Zobaczymy jak niepojdzie do gory to jutro do szkoly...Oby...
Milego dnia Panienki moje kochane...
Swoja droga co robicie dzisiaj na objad.U mnie ryba"spada" ale co do niej zrobic niewiem...

PTYNIA a gdzie ten sklep dolce creazione? ZDASZ NA PEWNO.zebys widziala jak ja jezdzilam tragicznie i zdalam.a gdzie chodzisz ? do etrusca? Podobno do venturiny przyjezdza dwoch egzaminatorow.u jednego trzeba wjechac w sciane lub pieszego potracic:D zeby nie zdac a drugi to podobno zyleta.ja trafilam na pierwszego i do dzis nie wiem jak zdalam( moj maz tez sie zastanawia jak ze mna jezdzi).a te 40 min mi die wydaje sciema bo u nas tez jeden 5 min jezdzil a drugi 20.
ANNA teraz taki okres chorobowy , ja sie pocieszam ze wiosna juz prawie i to wszystko minie

Ania dzieki za pocieszenie, zawsze to miło uslyszec dobre slowo, nawet jesli nie jest sie do konca przekonanym w wlasnych zdolnosciach.
Pinky tak chodze do "etruska", teorie facet przyjezdza z piombino i wyklada, super gosc, tak to wszystko prowadzil z usmiechem i troche zartem ze latwo bylo zapamietac pewne rzeczy, a babka od jazdy/??No nie wiem, zobaczymy jak bedzie.:crazy:A co do dolci creazioni to sklepik znajduje sie na ulicy tu gdzie kosciol, tylko jak zjezdzasz od siebie kosciol masz po prawej a sklepik jest po lewej niedaleko piekarni. Tam jest niewiele sklepow na tej ulicy wiec nietrudno bedzie znalezc. Wystukaj na FB dolcicreazioni venturina i ci sie wyswietli ich profil, fotki itp. Zawsze mozna cos podpatrzec, jakiś pomysł chwycić.

Ptyniu dasz rade.ja tez bylam glab kapusciany jesli chodzi i jazde i zdalam.ale to prawda,duzo zalezy od instruktora jak prowadzi zajecia.moj mi tlumaczyl wszystko jak abel krowie,pomalu i bez pospiechu a jak cos nie rozumialam to mowilam mu i od nowa mi powtarzal wszystko.u mnie na przylkad nie ma jazd po placu,wszystko sie robi na miescie.dasz rade bo my Polki to silne i odwarzne babki jestesmy:-D,takze uszy do gory i jak trzeba to fuknij na instruktorke zeby zwolnila bo nie rozumiesz co mowi a przeciez chodzacym tlumaczem nie jestes:rofl2::confused:.

PTYNIA A.jest w porzadku i swietnie tlumaczy a jazdy to pewnie masz tak jak ja z Kate- katherine czy jakos tak .powiedz jej zeby mniej gadala - ja tak zrobilam.oczywiscie grzecznie poprosilam , aby mniej nawijala , bo ja nie moge skupic sie na jezdzie i probowac zrozumiec co ona mowi jednoczesnie. myslalam , ze sie obrazi czy cos , ale jest w porzadku i powiedzila , ze czasami zapomina , ze nam jest troche trudniej "nadazyc" za nia.pozniej juz bylo lepiej.a kiedy masz egzamin?
tort zrobiony, ozdabiac nie mialam ochoty , wiec cos tam machnelam , najwazniejszy jest smak.wieczorem nadejdzie chwila prawdy. a jak nie to mame zagonie i niech robi tort dla wnusi. co pichcicie dzisiaj dobrego?ja schab z kapusta kiszona , bo marito chce miecho.

reklama
Zmiana planow.robir zrazy z kapusta kiszona i sosem grzybowym.normLnie jsk nigdy wzielo mnie na gotowanie. A co tak cicho?gdzie poucidkalyscie?

Do góry