reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cześć mamy polki we włoszech

boziu 24 godziny meki.Kobity myslalam ze umre,ze wyjde z siebie i stane obook...To co maxio mial w niedziele ja mialam XXXXL O mamusiu 3 kilo mniej w jeden dzien.Cisnienie do tego spadlo na 80/50 przy pulsie 120...Ech.

Co do warzywek mi sie marzy ogrod.Na bakonie mam truskawki ktore zapomnialam przed mrozami schowac i chyba poszly sie je...

reklama
Witam wszystkie, my tu tez chorujemy mimo ciepla i pięknej pogody. Maciek wczoraj zadzwonil ze szkoly ze sie zle czuje(znaczy Pani zadzwonila i dala Mackowi sluchawke:)). Po powrocie okazalo sie ze ma stan podgoraczkowy który dosc szybko wzrosl do goraczki. Do tego zmieniony glos, ledwo sline przelyka, aft na jezyku tym razem. Do tego bolą go nogi już od paru dni. Nie wiem co o tych nogach myśleć, bo on nie z tych lażących po drzewach i fizycznie wysportowanych, owszem pobiega, ale jakos bez przesady. Nie wiem czy to bole wzrostowe sa, czy jakis inny pieron. Ania twoj nie narzekal nigdy na bol nog w kolanach, w stawach stopowych? Nocke mialam tez zarwana, bo co chwila mu kompres przykladalam na czolo. Mnie tez znow cos w gardle drapie, do tego musze wciaz te quizy robic cholerne:baffled: Mam juz dosc! Po poludniu wizyta u lekarza. Chyba sie od was jakos wirtualni zarazilam bo co tu poczytalam to wy tez jakies kaszląco-kichające jestescie. Ania, z jednej strony nacierpialas sie bidulo, ale z drugiej, trzy kilo mniej, hmmm, najszybsza dieta jaką można sobie wyobrazic;-)
Ja z tego wszystkiego (stres, nerwy, niewyspanie) ciasto nastawilam, czekoladowe z ricottą, wynalazlam jakies takie na necie, zobaczymy czy sie przepis przyjmie czy do wywalenia pojdzie.

no to widze ze ja jedyna zdrowa na forum.nic mi nie jest,az dziwo.w domu nago moge chodzic tak goraco ajak wyjde na dwor to mam wrazenie ze polo nord.jak na razie nawet gardlo mnie nie boli.
Ptynuu moze to faktycznie bole wzrostowe,spytaj waszego pediatry.
u mnie ciag dalszy pieknej pogody i na dzialke piechota poszlam.oby tak dalej,jeszcze chociaz ze dw< takie dni co by dzialke przekopal.

Wrocilismy niedawno, doslownie poltorej godziny czekania w poczekalni:wściekła/y:, myslalam ze sie tam pospie. Dobrze ze mam zlote dziecko, ktore wraz ze mna siedzialo grzecznie. Ma ostre zapalenie gardla, i oczywiscie antybiotyk. Do tego bentelan w ampuleczkach coby wacik moczyc i przykladac. Na nogi nic nie powiedziala, ze to normalne w jego wieku, hmm...
Wycieta jestem jakas.:-(

Wiesz ptyniu tak myslalam caly dzien a moze jego kosci na chorobe tez bolaly.Strasznie dlugo u was na lekarza sie czeka.Nam zawsze pani daje konkretna godzine i ewentualnie 10 minut czekalismy.Gorzej jak w prontosocorso jedziesz tam tak trzeba si enaczekac nawet jak nikogo niema..

czesc dziewczyny:) nie bylo mnie tyle czasu a to ze wzgledu na brak neta:( ale jush jestem:) matko zostalo mi do rozwiazania 3 tyg no moze 4:D i co odkrylam ze nie mam lekarza moja tesera nie dziala :( ale czytalam u was ze przez tego przyjma mnie do szpitala na porod za darmo nie bede musiala placic za to ?? boshe tak sie stresuje tym ze chyba wczesniej urodze... wlasnie wy doswiadczone mamuski wiecie napewno co moge zrobic na spuchniete stopy boziiu ja jush rady nie daje z nimi:( pomozcie:) buziaki:*

reklama
Wiesz ptyniu tak myslalam caly dzien a moze jego kosci na chorobe tez bolaly.Strasznie dlugo u was na lekarza sie czeka.Nam zawsze pani daje konkretna godzine i ewentualnie 10 minut czekalismy.Gorzej jak w prontosocorso jedziesz tam tak trzeba si enaczekac nawet jak nikogo niema..
Ania ja przeważnie przchodzę wcześniej tuż przed otwarciem, i nigdy nie mialam takich problemow, zawsze bylam druga, trzecia i szlo szybciutko. Ale wczoraj to byl rekord po prostu. Co do tych bólów nóg to mnie się tez wydaje , że bardziej nasiliły sie w związku z chorobą, takie ogólne osłabienie. Aczkolwiek jednak te nogi czasem go bolą i bez choroby, wciąż mam wrażenie, że ten ból związany jest z tym ze on rośnie. Mierzyłam go ostatnio i znów mu centymetr przybył.
Dzis dla odmiany ja wstałam siąkając nosem, będę się bronić rekami i nogami przed wirusami o które nietrudno majac dziecię chore.
Kermitka, cucciola a u was jak, wszelakie bóle poprzechodziły? Widzę ze chyba tylko agatka trzyma sie tu zdrowotnie jakos:-)
Sylwia ja ci niestety nie pomogę ze szpitalami i rodzeniem, bo tu nie rodziłąm ani w ciazy nie bylam. Moze jak zyta wpadnie to cos opowie, bo ona najbardziej na bieząco z porodem z nas wszystkich:-D No wlasnie zytka a jak ci tam dni mijają w powiększonym składzie? Jak znajdziesz chwile to nas tu odwiedz i zdaj relacje.

Do góry