reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cześć mamy polki we włoszech

reklama
hej hej dziewczynki ja dopiero wieczorkiem do domku wrocilam bylam dzisiaj na wizycie okulistycznej no i mam jak narazie okulary do czytania po ciazy wzrok mi sie pogorszyl:baffled: za 6msc kolejna wizyta:tak:co do okularow nie wiem co sama mam myslec jedni mowia,ze lepiej ich nie zaczynac nosic bo ponoc wzrok sie pogarsza oczy za bardzo do okularow sie przyzwyczajaja itpdziewczyny co Wy na to??
agatkaTy nosisz okulary od urodzenia??jaka Ty masz na ten temat opinie??

a co do trzesienia u nas spokojnie a jak tam w Perugii???

u mnie w perugi nie trzeslo.ja okulary nosze praktycznie odkad pamietam,moze 5 lat mialam jak je zalozylam.ale ja mialam zeza od urodzenia i w wieku 8 lat robiona operacje a do tego astygmatyzm.ja z okularow jestem bardzo zadowolona.jezeli lekarz ci przepisal to nos bo moze byc tylko gorzej.oko za bardzo bedzie sie meczylo i zaczniesz widziec wszystko jak za mgla i bedzie za pozno na okulary i ratowanie wzroku.a tak nie pogorszysz wzroku i bedziesz lepiej widziec i oczy ci za nie podziekuja,wierz mi.
pamietam jak pierwszy raz zakladalam okulary na nos i zapytalam mamy jak ja bede teraz spac,czy z okularami na nosie:-D.no i mama mi odpowiedziala ze na noc mam je polozyc na biurku.
ja oklulary to nawet na plazy nosze,jedynie jak ide sie kapac to je zostawiam w etui.

hm niewiem kto madry ci to powiedzial ze jak zaczniesz to bedzie gorzej nieprawda.Gorzej bedzie jak ich nosic niebedziesz.Ja tam "okulary" mam na stale tylko ze ja soczewki nosze bo jakos mi w okularach niedotwarzy.Jak szlam do slubu to niechcialam isc w okularach a jeszcze soczewek niemialam haha to sie potykalam :) mam -1.75 oba oczka.Puki masz do czytania to spoko.A jak juz bedziesz miala kiedy tam na stale to trzeba czasami sciagac i wzrok cwiczyc.I nic sie mamartw landemu we wszytkim dobrze :)

A co do trzesienia to w zeszlym roku pierwszy raz zatrzeslo sie w nocy.Budze okolo 3 meza sasha uciekamy rtzesienie ziemi.Widze ze ssie rura trzesie obraz na boki buja telewizor sie buja pies wystraszony.A maz do mnie chybas oszalala spij kobieto jakie trzesienie.Ja mu mowie co ty nieczujesz ze luzkiem trzesie ten mowi ze to pies pewnie polozyl sie pod i sie drapie..Kij polozylam sie spac.Slysze ludzi na ulicy w panice.A my poszli dalej spac.Stwierdzilam ze moze faktycznie mi sie snilo i nikomu nic niemowilam.Wkoncu wlaczam twlewizor a tam o terramoti mowia i gdzie byly odczuwalne.Dzwonie do niego i co niezwariowalam haha bylo trzesienie.A ten ze juz wie bo kobity z hotelu gdzie pracoje spaly na dworze bo sie hotel caly bujal w Bibione :)

Dzien dobry wszystkim, Ania z ciebie ranny ptak w sobotni ranek? Ja wstalam 5,34, spac juz nie moglam. Agatka u mnie wszystko w porzadku, nic nie trzeslo, szczere mowiac, dopiero jak maz mi wczoraj wieczorem powiedzial to sie dowiedzialam ze trzesienie jakies bylo. W kazdym razie tu cisza i spokoj i nawet ladna pogode na dzis zapowiadaja.
Co do okularow cucciola to ja tez nosze, w zasadzie w kratke nosilam od podstawowki, tez dostalam najpierw do czytania, ale poniewaz czytac zawsze ogromnie lubilam( i do dzis mi tak zostalo), okularow nie zawsze przestrzegalam to dzis mam nosic stale. Tez nie zawsze przestrzegam, nie to ze jak wyjde na ulice to w slup wejde, ale fakt ze o wieeele lepiej widze w okularach. Ostatnio oczy znow do okularow sie przyzwyczaily bo czesto je wkladam, no i jak film ogladam na przyklad bez okularow czuje dyskomfort bo nie widze szczegolow. Tak wiec nosze. Tez mam astygmatyzm i do tego "tzw. kurzą ślepote" to znaczy bardzo slabo widze o zmierzchu(jeszcze nie noc ale juz nie dzien, taka szarowka jak zapada). Cucciola podpisuje sie pod Ania, jak nie bedziesz nosic nawet do czytania to pogorszy ci sie wzrok jeszcze bardziej.

Ptyniu to my dzisiaj razem wstaly.Ja od 5 w sumie niespie.Upeiklam briosze na sniadanie bo maz kupil wczoraj w pracy...A wogole co pol godziny dzisiaj sie budzilam.No i w sumie maxio dzisiaj do skzoly to sie wylegiwac niemoge..

reklama
Aniu w Toskani zatrzeslo porzadnie i sie martwie o dziewczyny:cuciola,ptynia dajcie znac ze wszystko w porzadku..............

Agatka nas 140 km trzaslo ale u nas w ferrarze to panike siali ze wnocy bedzie u nas , tak mnie zestresowali ze spac nie moglam ,torbe sobie spakowalam i czekalam ale na szczescie sie nie doczekalam ale wolalabym nie powtorzyc doswiadczen z zeszlego roku:no:

Do góry