reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

cześć mamy polki we włoszech

anika a moze zdradzisz mi Twoj przepis na te pierogi ruskie? :-)

mi mozg dzis nie dziala, u nas w pracy jest tak zimno, ze siedze w kurtce, rekawiczki tez by sie przydaly :-( budynek stary, okna nieszczelne i nie bedzie lepiej przez najblizsze miesiace, bo nawet jak zaczna grzac, to tak, ze ledwo czuc odrobine cieplejszy kaloryfer, bieda na uniwerku :-(
powinnismy zastrajkowac, wszyscy tutaj strajkuja tylko nie my ;-)

reklama
kosmitka a wiec:
jezeli chodzi o ciasto to skladniki woda i maka ,ilosci dokladne nie wiem bo tak jak pisalam fachowcem od roznych rodzajow ciast jest moj m.
a farsz to ziemniaki i twarog,ty masz szczescie ze masz sklep polski wiec twarog znajdziesz bez problemu ja troche musze kombinowac..
ziemniaki ugotowac,ostudzic, dodac twarog, sol i pieprz..i tyle
ja dzies z rana ogrzewanie wlaczylam,dopiero 3 czy 4 raz w tym sesonie..malo jak na warunki atmosferyczne w piemonte zazwyczaj o tej porze to kaloryfery grzeja prawie codziennie,w tym roku nie bylo jakos potrzeby,ale dzies rano bylo niezaprzyjemniew domu..

kosmitka:-)
no ciekawe co mu biedakowi wyjdzie..
moj m.potrafi poniewaz jego ojciec z zawodu byl piekarzem,wiec w domu naogladal sie przeroznistych zapraw ,ciast i mieszanin,
a poza tym on to uwielbia ,w weekend zapaskudzi mi zawsze cala kuchnie maka,zawsze cos gniecie...
w zeszlym tygodniu byly tagliatelle,2 tyg temu orecchiette,jak jade na zakupy to ma zawsze jakies wymogi co do maki,bo do pizzy taka,a do makaronu inna...

witam sie i ja;-):tak:
agatka cale szczescie ze tobie sie nic nie stalo,tzn.to nic to w cudzyslowiu,jak sie czujesz co z kregoslupem?mam nadzieje,ze nic powaznego...czekamy na wiesci od ciebie...Swoja droga niektorzy kierowcy myla swoje pasy,zwlaszcza na zakretach(a chcialam napisac po Wlosku:-p:no::no:)
Anika73 ja tez uwielbiam ruskie pierogi z kapusta tez:tak::tak:chociaz sa pracochlonne,od czasu do czasu poswiecam sie dla rodzinki:-pcorka uwielbia ruskie,ale nie wie,ze jest w nich ser bialy:-psamego sera nigdy nie miala w buzi;-):-p
@kosmitka to musisz cieplo sie ubierac do pracy,oj zima,zima powoli sie zbliza,niby sloneczko swieci,ale rece marzna,acha i bardzo zaciekawilas mnie zdrowym odrzywianiem,chociaz my mieso bardzo malo jemy,wiecej zieleniny,warzyw...owoce morza uwielbiamy:tak:,ale nasze jedzenie daleko sie ma do waszego,ale kto wie moze z czasem...;-)
a co do jedzenia ostatnio w mojej diecie kroluje szpinak:tak:za ktorym kiedys nieprzepadalam:-p
luczka to trzymamy&&&& za twoja diete,a ile chcialabys sie pozbyc zbednych kg.?
eve916 sama chetnie poszlabym na zrywanie oliwek,fajna praca...moj M tez przez weekend byl w oliwkach,wiec malo zesmy sie widzieli,a dzisiaj pojechal do pracy na dwa tygodnie:-(
Ivi1,dorotka hop,hop...
Ptynia pewnie jak aby bedzie miala dostep do internetu sie odezwie

witajcie dziewczyny i dziekuje za troske.moj kregoslup ma sie duzo lepieij ale nie wiem co bedzie jutro w pracy.pozyjemy zobaczymy.....:crazy:.rano jak wstalam o 6 zeby zadzwonic do firmy ze mnie dzisiaj nie bedzie to tez na autach i wszedzie dookola bylo bialo.temperatura musiala niezle spasc w nocy.na wieczor jak wracaismy z ipercoopu to bylo 8°.normalnie zima idzie i cieplejsza kurtke juz wyciagnelam jezdzac rano do pracy.a ja dzisiaj jak ten kolek musialam siedziec w domu mimo chorobowego bo w kazdej chwili mogla wpasc kontrol z inail zeby zobaczyc czy zeczywiscie jestem chora czy udaje.nawet moich kurek nie widzialam :no:.
luczka ja tez zycze powodzenia i wytrwalosci na diecie:-).
jak tak piszesz kosmitko o pierwszych ruchach malenstwa to az ci zazdroszcze.ja tez chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale nie moge.robilam wczoraj test bo myslalm ze moze sie udalo,ale nic,zero-tylko jedna smutna kreska wyszla:-(.nie trace nadziei,moze kiedys sie uda.

Witajcie, no u nas tez zimniutko dzisiaj, ale ile bym dala zeby taka cala zima byla, slonecznie i zimniutko :-).
Anika fajnie masz z tym twoim m., ze tak cie rozpieszcza z tym gotowaniem:tak:. Ja w sumie tez nie moge narzekac, ale makaronu i pizzy nigdy nie zrobil i nie zrobi:no:, ostatnio opanowal w rewelacyjny sposob tagliolini all'astice....musze powiedziec, ze wychodzi mu to naprawde dobrze. Jesli chodzi o pierogi to ja robie tylko takie proste z grzybami, ruskich nigdy nie robilam, ale robia je moi znajomi Ukraincy, i zawsze troche mi sie dostanie;-)sa przepyszne. Pierogi to tez jedno z dan, ktore przypadlo mojemu do gustu, i zawsze jak jestesmy w PL to opycha sie na zapas, wczesniej rozpieszczala go moja mama i babcia, teraz tato kupuje gotowce:-), ale wiecie jak to jest, jak czegos od dawna sie nie je to i gotowce smakuja wspaniale;-). Anika a pesce crudo tez lubisz?? Moj Paolo zjada wszystko co crudo, gamberi, scampi etc, ja tylko ostrygi...rzadko ale jak jest okazja to nie omine, bardzo lubie, choc poczatkowo nawet nie chcialam na to patrzec i pamietam, ze pierwsza ostryge w moim zyciu zjadlam z zamknietymi oczami.
Oj chyba trzeba bedzie wlaczyc dzisiaj ogrzewanie, zimniutko w domciu.
Musze sie wam pochwalic, ze dzisiaj w koncu wrocilam to mojego ukochanego joggingu, od razu lepsze samopoczucie:tak:.

witam sie i ja;-):tak:
agatka cale szczescie ze tobie sie nic nie stalo,tzn.to nic to w cudzyslowiu,jak sie czujesz co z kregoslupem?mam nadzieje,ze nic powaznego...czekamy na wiesci od ciebie...Swoja droga niektorzy kierowcy myla swoje pasy,zwlaszcza na zakretach(a chcialam napisac po Wlosku:-p:no::no:)
Anika73 ja tez uwielbiam ruskie pierogi z kapusta tez:tak::tak:chociaz sa pracochlonne,od czasu do czasu poswiecam sie dla rodzinki:-pcorka uwielbia ruskie,ale nie wie,ze jest w nich ser bialy:-psamego sera nigdy nie miala w buzi;-):-p
@kosmitka to musisz cieplo sie ubierac do pracy,oj zima,zima powoli sie zbliza,niby sloneczko swieci,ale rece marzna,acha i bardzo zaciekawilas mnie zdrowym odrzywianiem,chociaz my mieso bardzo malo jemy,wiecej zieleniny,warzyw...owoce morza uwielbiamy:tak:,ale nasze jedzenie daleko sie ma do waszego,ale kto wie moze z czasem...;-)
a co do jedzenia ostatnio w mojej diecie kroluje szpinak:tak:za ktorym kiedys nieprzepadalam:-p
luczka to trzymamy&&&& za twoja diete,a ile chcialabys sie pozbyc zbednych kg.?
eve916 sama chetnie poszlabym na zrywanie oliwek,fajna praca...moj M tez przez weekend byl w oliwkach,wiec malo zesmy sie widzieli,a dzisiaj pojechal do pracy na dwa tygodnie:-(
Ivi1,dorotka hop,hop...
Ptynia pewnie jak aby bedzie miala dostep do internetu sie odezwie

Dziewczyny ja na djecie a wy mi tu o pierogach?:-D moj Luca tez lubi ale ja prawie nigdy nie robie bo za duzo roboty chociaz kiedys musze mu zrobic, jak jedziemy do Polski to u mojej mamy zamawia najpierw placki potem pierogi ruskie.

Dziekuje za kciuki mam nadzieje ze bede miala silna wole, chcialabym schudnac 10 kilo w ciazy przytylam 15 i wszystko zgubilam ale przed ciaza troche mi sie przytylo i jakos nie moge sie pozbyc tych zbednych kilogramow.

No to powodzenia Luczka, 10 kg to pestka, troche zamozaparcia i otuchy ze strony twojego meza, bo musi byc ktos kto cie wspomaga w tym co robisz. Nie jest latwo, ale najtrudniejszy jest pierwszy tydzien, potem juz bedzie lzej, szczegolnie jak zaczniesz zauwazac efekty. To co Ci moge tylko daradzic, bys nie robila diety przez siebie wymyslonej, lepiej pojsc do lekarza.

reklama
och agatka, trzymamy mocno kciuki za dzidzie! :-) czasem trafiaja silne dzieciaki, jak Giulio aniki :-D, ktorym nic nie jest w stanie stanac na przeszkodzie, oby Tobie tez sie taki trafil!
zyta my z kolei kilka lat temu mielismy faze na szpinak, co najmniej raz na tydzien cos ze szpinakiem musialo byc, a ostatnio cos o nim zapomnielismy, musimy do niego wrocic...
luczka wybacz nam, ja juz postaram sie o zadnych pier... i innych takich nie wspominac, choc to nie bedzie latwe, bo ja to ostatnio ciagle mysle tylko, co by tu ugotowac, raz, ze zimno, dwa, ze ciaza, ale juz ciiiii :-)

kosmitka Tobie mozna bo ty musisz jesc "ZA DWOJE" jak to mowia w Polsce:-D

eve narazie robie diete od dietologa ktora sie sprawdzila u mnie przed slubem a potem zobaczymy no i 10 kilo to nie tak duzo tylko potrzeba troche czasu i samo zaparcia ale wytrzymam a na poczatku szybko waga leci potem troche wolniej

Do góry