Witam, synek niedługo bd miał pół roku. Od jakiegoś czasu borykamy się z czerwonym pępkiem .smarowalam kremem Nivea i polecenia położne zasypka dermatol, ale nic ... Nie ma ropy, ani nic jest tylko czerwony. Dzisiaj na wizycie szczepiennej pediatra powiedziała że nie powinno tak byc żeby wybierać nie ręcznikiem a chusteczka i posmarować clotrimazolum krem i mówi że może to być od wilgoci , chociaż po kapaniu zawsze wycieram i smaruje heh, więc nie wiem dlaczego tak się zrobiło ... Czy któraś z was miała podobnie i może polecić coś , co pomoże ?
reklama
Rozwiązanie
Moja ma 4,5 miesiąca i ostatnio dostała uczulenia na płyn do kąpieli, który stosowałam jej od urodzenia. Zmieniłam płyn i problemy skórne przeszłyNie zaczęłam jeszcze RD. Psiksm raz w tygodniu. Nie dała sterydu bo mówiła że nie ma aż takiej tragedii i kazała na razie clotrimazolum. Też myślałam że od płynów do kąpieli ale od początku ciągle w jednym i tym samym z HiPP . Wiec nie wiem co jest
Ale smarujesz kremem, bo jest czerwony i suchy??
A czy dziecko ma jakieś inne dolegliwości (oprócz czerwonego pępka)? Pępek jest tylko czerwony czy też dodatkowo skóra jest sucha?
Ja bym odstawiła na początek wszelkie maści, zasypki itp. i jak najwięcej wietrzyła - jak zakładasz pieluszkę, to dobrze by było ją podwinąć, by pępek odsłonić.
A czy dziecko ma jakieś inne dolegliwości (oprócz czerwonego pępka)? Pępek jest tylko czerwony czy też dodatkowo skóra jest sucha?
Ja bym odstawiła na początek wszelkie maści, zasypki itp. i jak najwięcej wietrzyła - jak zakładasz pieluszkę, to dobrze by było ją podwinąć, by pępek odsłonić.
Smaruje kremem bo jest czerwony i suchy. Nie ma żadnych innych dolegliwości. Skóra , buzia wszystko ok . Nie jest nie wiadomo jak mocno czerwony i suchy ale jest . Najbardziej to wydaje mi się wieczorem po kapaniu właśnie .Ale smarujesz kremem, bo jest czerwony i suchy??
Nie zaczęłam jeszcze RD. Psiksm raz w tygodniu. Nie dała sterydu bo mówiła że nie ma aż takiej tragedii i kazała na razie clotrimazolum. Też myślałam że od płynów do kąpieli ale od początku ciągle w jednym i tym samym z HiPP . Wiec nie wiem co jestTo wygląda, że albo od kosmetyków w kąpieli albo od wody.
Ja po takim czasie pewnie bym poprosiła rodzinną o steryd do miejscowego stosowania.
A psikasz octaniseptem?
Nie zaczęłaś przypadkiem rozszerzania diety?
Madzialena07
Fanka BB :)
Moja ma 4,5 miesiąca i ostatnio dostała uczulenia na płyn do kąpieli, który stosowałam jej od urodzenia. Zmieniłam płyn i problemy skórne przeszłyNie zaczęłam jeszcze RD. Psiksm raz w tygodniu. Nie dała sterydu bo mówiła że nie ma aż takiej tragedii i kazała na razie clotrimazolum. Też myślałam że od płynów do kąpieli ale od początku ciągle w jednym i tym samym z HiPP . Wiec nie wiem co jest
Moja ma 4,5 miesiąca i ostatnio dostała uczulenia na płyn do kąpieli, który stosowałam jej od urodzenia. Zmieniłam płyn i problemy skórne przeszły
reklama
Ja u swojej córeczki stosuje „Renew” jest naturalny, na różne problemy skórne, super nawilża i można stosować u maleńkich szkrabów. Jak dla mnie działa cuda
reklama
W pierwszych tygodniach stosowałam emolienty, ale potem pediatra powiedziała nam, że przy skórze naszego maluszka wystarczy zwykły płyn. U nas sprawdził się Hipp: hipp.pl/pielegnacja/produkty/kapiel/kapiel. Jest delikatny, nie podrażnia i nie wysusza skóry. No i cena normalna
Podziel się: