reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witajcie !!!!
Asiu szybkiego i łatwego porodu - KRAAAAAAAA !!!!
Mata piękności robisz - i juz !!! :tak: A robiłaś kiedys coś z filcu??
Znalazłam cosik takiego i nie ukrywam, że niektóre rzeczy mi sie podobaja http://lemoniq.pl/Buzuteria/filcowa_dx340.html

Joasiek widze (czytam), że u Was duzo dobrych zmian !! Przede wszystkim Oleńka przepięknie mówi !!! Moja tylko klepie po swojemu - gęba sie Jej nie zamyka. Gratulacje sukcesów smoczkowo, butelkowych !
I mam nadzieje, że Twoja suknia spodoba sie zainteresowanej kobitce
014.gif

Od poniedziałku mam mega dół emocjonalny, ponieważ moja Natalka odwykła od żłobka. BARDZO przeżywa rozstania ze mną a ja nie umiem sobie z tym poradzic. Chodze struta i popłakuje po katach (nawet w pracy).Wiecie rozum swoje, a serce swoje ... a było tak pieknie. Jednak ta ponad 2 miesięczna przerwa w chodzeniu do złobka zrobiła swoje.
Z perspektywy czasu uważam, ze dziecko im wcześniej pójdzie do tego typu instystucji tym lepiej (jeśli jest taka koniecznośc oczywiście). Im starsze, tym rozumniejsze - właśnie się o tym przekonałam
005.gif
034.gif

Natalka ma teraz opsesje na moim punkcie. Do tej pory nie było problemu żeby sie sama soba zajeła, bawiła czy została z babcia czy męzem - teraz wystarczy, ze sie odsune (nie znikam z Jej oczu) i wpada w histerie
014.gif
Irytuje sie nawet wtedy kiedy mąż mnie przytula i całuje - kiedyś w takich sytuacjach sie cieszyła, klaskała i prosiła o buzi.

Dziś w nocy wogóle nie chciała spać, płakała co 2-3 minuty. Niestety dodatkowo wychodza jej ząbki (piatki) i cierpi bidulka :-(
Dziś mam jeszcze pogadanke z właścicielka żłobka
007.gif
, bo sa pewne rzeczy, które zaczynaja mnie tak irytowac i musze interweniowac. Płace kupe kasy za opieke a niestety w porównaniu z tym co było na poczatku widze, ze zaczynaja popadac w rytyne i ida na łatwizne. Ja tego tak zostawic nie moge. Od poniedziałku mała była 2 razy mocno odparzona
042.gif
, nie pozwalaja jej malowac, mimo, że Nati tak to lubi (mi właścieielka mówi, ze mała maluje a wczoraj niania sie wygadała, że wcale nie, bo inne dzici nie przepadaja za tym, więc i jej sie nie daje
022.gif
011.gif
- to samo z zabawa przy muzyce). Przykłady sie mnoża z dnia na dzień ... a 1200 im płace !!!!!

Do tego miałysmy wczoraj pierwszą krew
004.gif
(ale tego sie nie uniknie). Mała bawiąc sie z dziecmi, biegła, potkneła sie i upadła rozcinajac warge. Krew była spora, ale na szczęście obyło się bez innych obrażeń...

No to sie wyżaliłam ...
039.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Joasiek ale Ola sie pięknie rozwija!!! Ile juz umie!!! Zdolna bestyjka, podobnie jak Natunia :tak: u nas ostatnio mała jakby mniej nabywała nowych umiejętności :sorry2: kiedyś próbowała sklecać mini-zdania, a teraz rozmowa z nią wygląda tak, że powtarza słowo, dopóki po niej nie powtórzymy, potem mówi kolejne itd. jakby chciała się upewnić czy dobrze ja rozumiemy :cool2:
Basiu no to rzeczywiście cena powalająca, a opieka mocno sie pogorszyła :dry: kurcze u nas za tyle kaski to miałabyś nianię do Natuni + gosposię :sorry2: mam nadzieje, że Natka szybko przywyknie znów do żłóbka :tak:
co do filcowych rzeczy... nie próbowałam jeszcze, ale bardzo mnie kuszą, ale wszystkiego na raz nie jestem w stanie robić, no i z każda nową technika idą nowe wydatki, a te musimy na razie ograniczać :sorry2:
a mała mi sie przestawia na późniejszą drzemkę, zawsze chodziła koło 12-13, a teraz idzie dopiero po obiadku około 15 :dry: psuje to mi trochę rozkład dnia, ale z drugiej strony to lepiej, w razie jak oboje z m będziemy miec zjazd, teściowa nie oszaleje ;-)

Witajcie dziewczynki
Basia opitalaj opitalaj i rób porządek a co :tak:
Joasiek to Oleńka się mówi że ma lekką mowę.
My stanęłyśmy na imionach Aga Ania , fajnie mówi kogut ale dużo za to rozumie , wczoraj nawet zrobiła siku do nocnika, wow
A gdzie Marleni ? Daruunia ? helloł laski
Marta u mnie też drzemka przesunięta - teraz mała śpi ale po nocach po 22 dopiero zasypia , za to jak rano wstaję do pracy to mała śpi i mi nie przeszkadza a tak to zwalała wszystko z półek

Joasiek gratulacje dla Ciebie i Olenki,wspaniale sie rozwija:tak:
Basiu tak mi przykro,szkoda mi Natalci,mam nadzieje,ze dzisaj porozmawiasz z pania i jakos to wspolnie uzgodnicie,trzymam kciuki kochana:tak:
Agusia i jak bylo na kawce u kolezanki???kur cze zazdrosna jestem:-p
Martus,moja Marys tez teraz sie poprzestawiala,chodzi pozniej spac,wczesnie wstaje,kapac sie w wannie nie chce(boi sie)wiec dalej kapie ja w malej wanience:sorry2:do tego jeden dzien pieknie wszystko zjada,a na kolejny prawie nic:sorry2:
Kasiu kochana,ale masz teraz dobrze z tym szykowaniem sie do pracy,chociaz spokojnie mozesz sobie kawke wypic,sniadanko zjesc i wloski ulozyc;-)hihi
Majeczko odpoczywaj kochana:tak:
Lili i jak po treningu???widzisz juz jakies postepy???

Ja dzisiaj dokonczylam malowanie rozowej sciany,nawet fajnie wyszlo,jutro zrobie foty i same zobaczycie,za godzine wychodze na silownie,na basen nie pojde bo boje sie o pecherz,u nas bardzo mrozno,lod na ulicach,a wczoraj widzialam jak kobietka sypala sobie pod domem zwirek dla kotka,hihihi,zeby sie nie slizgac,matkoooo!!!!

Witanko!

Drogie Panie, a co tutaj tak cicho?

Dla kochanej ślicznotki Marysi wieeeeelki buziak na półtorarocznicę! :-)

Marlenko, moja Julka też swojego czasu miała fazę, że bała się wanny. To ona wtedy stała w wannie i szybko myłam ją prysznicem. A od jakiegoś miesiąca znów normalnie siada w wannie, daję jej plastikowe zabawki i taką żabkę do kąpieli, ja ją myję, a ona się bawi w międzyczasie.
Potrafi ponad pół godziny siedzieć :-D

Martuś, to super, jak Dobrusia Ci lepiej śpi. Jula zasypia koło 13-14, w zależności, jak wrócimy ze spaceru. Dziś też byłyśmy, była Julki koleżanka i nie wiadomo kiedy, a byłyśmy prawie 3h na dworze :szok: polulałam ją chwilę i padła, spała ponad dwie i pół godziny, co jej się nie zdarzało. A chodzi spać po 21 od tygodnia :tak:

Kasiu, u nas też pomału sukcesy z nocnikiem. Dziś, po tym, jak ją ubrałam, zaczęła się bawić, w momencie stanęła nieruchomo, a zaraz pokazuje mi nocnik. Ja ją szybko posadziłam, zajęłam blokiem i kredkami, a ta kupę zrobiła! Byłam z niej bardzo dumna :-)

Basiu, jeśli płacisz, to wymagaj! I jak po rozmowie, przeszła pomyślnie? jesteś choć trochę spokojniejsza? A swoją drogą 1200 zł to bardzo dużo, jak na opłatę za żłobek.

Joasiek, i co? sprzedałaś suknię? a co do sanek, są w promocji w Realu, może tam dostaniesz saneczki?

Ja dziś dostałam Pieniężną:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jak zobaczyłam kwotę, to aż mnie do góry podniosło :no::no::no::no::no: dostałam 773 zł :szok::szok::szok: pojechałam do makro, kupiłam dzieciom kosmetyki, mleko, herbatki, pieluchy i z pensji zzostało mi 20 zł :szok::szok::szok::szok: nawet kokota na obiad nie mam za co kupić, szlag by trafił :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: kupiłam sobie buty, bo te już mi się rozpadają.

Jestem zła jak cholera... mam nadzieję, że to zły sen...

A co tam u Was?

Dziewczynki malinki wy moje :-) w tv leciała sexmisja , ale czadzik:-D:-D:-D
Ewcia już niedługo zaczniesz zarabiać , spoko loko :-)

Hehehe, cały czas zarabiam, choć przyznam Ci się szczerze, Kasiu, że spodziewałam się o 300 zł więcej na koncie :sorry:

i dlatego jest mi smutno :-(

reklama
Hej kobitki :-)
Ewunia mniej kaski mogło przyjść, bo z tą pensja odliczają podatek za bony świąteczne:tak:, a jak miałas spore bony to i więcej musieli odliczyć...
Kasiu wczoraj sexmisja leciała na 2 chyba po hausie, oglądałam początek, dzisiaj na polsacie, ale m siadł na trochę i ja skończyłam to co wczoraj nie widziałam :sorry2:
chyba przegięłam z tym szydełkowaniem, kończę kolejnego misiaka, ale palców nie czuję :dry:
Marlenko Dobrusia dostała pod choinkę taka zabawkę Fisher Price KUBUŚ PUCHATEK DO KĄPIELI (868384474) - Aukcje internetowe Allegro i teraz wyciągnięcie jej z wanny bez płaczu graniczy z cudem :-D

Do góry