reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
sonika08;
to raczej na pewno od pogody ponieważ mnie nigdy wcześniej głowa nie bolała - a ostatnio wręcz mi pękała. Pulsowanie również miałam ale ciśnienie ok. Radzę kontrolować ciśnienie - to bardzo ważne. Ja zakupiłam sobie taki półautoamtyczny aparacik i myk myk i już wiem wszystko

reklama
My tez dostalismy calkowite pozwolenie na seksik,ale na poczatku oboje mielismy obawy,poniewaz czesto pobolewal mnie brzuch,wiec jak juz cos bylo-to ostroznie.Ale w 3.miesiacu juz wlasciwie wszystko bylo po staremu.I teraz to sama czasem mam taaaka ochote....;-) Ostatnio zauwazylam,ze juz mi czasem uwiera brzusio,wiec nie mozemy juz go zbytnio uciskac ;-)

Ja mam zakaz ze względu na zagrożenie przodującym łożyskiem... Na ostatnim USG widać już, że łożysko tworzy się w nieciekawym miejscu - tuż przy ujściu szyjki macicy :-( Jest jeszcze nadzieja, że macica, rozciągając się, "pociągnie" ze sobą łożysko w górę. W każdym razie - póki co, zarówno możliwość urazu mechanicznego jak i skurcze macicy podczas seksu są niebezpieczne. Zresztą, raz mi się już zdarzyło plamienie zaraz po tym, jak się kochaliśmy (oczywiście jeszcze przed zarządzeniem celibatu), więc pogodziłam się z tym, że ten zakaz ma jakiś sens.

Tak dziewczynki to bywa różnie z tym seksem. Mimo iż to moja druga ciąża też na początku miałam raczej opory ale to bardziej i ze względu na moje samopoczucie, senność , no ale wszystko w granicach rozsądku . W pierwszej ciąży miałam dużo większą ochotę na seks ale to może jeszcze przyjdzie (mąż bardzo na to liczy ) , kochaliśmy się prawie do końca do 8 miesiąca w 9 dopiero lekarz raczej odradzał.

Ale , mam do Was inne pytanko. Smarujecie schabiki i brzuszek ? Ciekawa jestem jakie macie patenty ?

Dziewczyny , życzę Wam z całego serduszka zdrówka i dobrego samopoczucia !
Ja jak na razie czuję się dobrze. W niedzielę byłam nawet na basenie. Codziennie po pracy wyciskam sobie sokowirówką soczek, bo bardzo bardzo mnie naleciało ostatnio na marchewkę, ale nie na jakieś mieszane kubusie tylko taką prawdziwą z sokowirówki , oczywiście mieszam z jabłkiem i innymi owocami ale dla mnie miodzik.

U mnie jest odwrotnie ja mam ochote ale moj M przeciwnie boi sie ze cos sie stanie i co mu zrobisz :happy2: moze mu minie. Dzis zrobił mi niespodzinkę i kupił nowe łóżko do sypiali :)

Jola jak kupił nowe łóżko, to może będzie chciał je wypróbować ;-)!

My w pierwszym trym tez mieliśmy celibat po plamieniu, ale teraz jest pozwolenie. A miło bywa, nie powiem... Staramy się nie uciskać brzunia, ale jest przecież wiele możliwości:-)!

Zdrowia, zdrowia, zdrowia!!!
Cebule, czosnki, amole niech na wszystkie choróbska działają:tak:. Nie dajemy się i kropka.

Niezły ruch mamy na naszym forum, a swoją drogą, pamiętacie jak byłyśmy ostatnie? A tu już się wrzesień organizuje... Pędzi ten czas, nie ma co:cool2:

agacina;
no kurczę, to faktycznie lepiej się powstrzymać dla Waszego dobra. Dobrze, że Miałaś to usg i, że to wszystko wyszło na jaw.
kasiau30;
ja codziennie rano smaruję się balsamem nawilżającym - używam vichy lipidiose albo mustella dla Dzieci a dzisiaj kupiłam sobie w Yves Rocher balsam dla dzieci Hamamelis. Poza tym jeszcze na piersi, brzuch, biodra i uda Mustelle przeciwko roozstępom. Na szczęście ich na tą chwilę nie mam ale wolę zapobiegać :-) Zresztą zawsze smarowalam się dwa razy dziennie balsamem bo przed ciążą chodziłam na solarium.
Joluś;
jak to Mąż kupił łóżko :-D dlaczego nie zrobił ;-) ?
My staraliśmy się o Dzidzię i długo nie było efektów a jak zmieniliśmy sypialnię podzałało :-D

reklama
Do góry