reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
No to i ja się melduję juz z mieszkanka... niedawno wróciliśmy od teściów, teraz usypiam Barta siedząc na bb:-p, a Ł z moją mamą siedzą w pokoju ;-)

Mamoot oby udały się wczasy na mazurach :tak:

Mata fajnie, że pobędziesz dłużej z mężem, mój też ma teraz urlop więc jest suuuper! :-)

Mejdia tata pomógł Bartowi zdmuchnąc świeczkę ;-)

No nic zmykam... ale u nas skwar... masakra...

reklama
EJ ŻEEEEEEEEEEEEE :-p gdzie Wy?

Moja mama już pojechała- właśnie kisi się w pociągu, ja byłam z Bartem na spacerku, ale taka duchota że wrócilismy szybko, teraz Bart bawi sie z tatą, a ja na bb i gotuje bób ;-) mniam! :-):-)

A co u Was, co tak cicho... czyżby na dworku wszystkie?

Helllołłłłłł Daruniu, ja jestem :-D dziewczęta popadały jak kawki, więc mam chwilkę wytchnienia :-D

Moc buziaczków dla Oleńki :-D:-D

u nas skwar niesamowity... szok... tylko się zastanawiam, czy jak Andzia ma 5 dni to mogę z nią już wyjść jak jest takie ciepło????

A ja przechwaliłam chłodny poranek, bo jak słonko wzeszło to szok - a ja kocham słoneczko i tak -lepsze to od opadów
Pierwszy spacer

Pierwszy spacer Twój niemowlak odbywa w momencie, kiedy wychodzi ze szpitala, w drodze do domu. Kolejne wyjścia uwarunkowane są porą roku. Podczas lata można z niemowlakiem wyjść praktycznie już po dwóch dniach. Zimą należy dziecko najpierw przyzwyczaić do chłodów. W tym celu można dziecko ubrać tak jak na spacer i otworzyć w pomieszczeniu okno. Najpierw okno otwieramy na około 15 minut. Za każdym razem okno otwieramy na dłużej a dziecko z wózkiem przybliżamy coraz bliżej do okna. Należy jednocześnie zadbać aby wózek z dzieckiem nie stał w przeciągu. Po około 3 tygodniach można już zimą wyjść z niemowlakiem na spacer. Pierwszy spacer zimą nie powinien trwać dłużej niż 15 minut i temperatura na zewnątrz nie powinna być niższa niż 0oC. Po pewnym czasie możemy wychodzić z dzieckiem na dłuższe spacery. Należy jednak pamiętać, aby nie wychodzić z dzieckiem (zimą) kiedy temperatura spadnie poniżej -5oC oraz kiedy mocno wieje.

Hmmmm... należy się nagana za niezrealizowanie pomysłu ;-)

.
moja wina moja wina. Obiecuję się poprawić. A tak na serio to sobota odpadała a w niedzielę miałam generalną próbę przed występem, ale liczę że jeszcze się uda:-)
EJ ŻEEEEEEEEEEEEE :-p gdzie Wy?

A co u Was, co tak cicho... czyżby na dworku wszystkie?
Ja właśnei wróciłam . Byłam z Olkiem nad jeziorem........Wpadnę poptem teraz musze się ogarnąć

Właśnie panowie poszli na sopacerros:-)
Ale jest ukrop - ufff:-p

Ewcia ja bym wyszła ale dopiero wieczorkiem tak jak teraz( ok.19.00):tak:,
żeby się Ania nie przegrzała za bardzo!

Hejka :-)

U nas jednak była 3-dniowka, własnie ole wysypało na pleckach... Teraz nie wiem, czy wychodzic z nia jutro na spacer, czy nie :confused:
W domu mamy saune :baffled: kisimy sie strasznie, ale coz zrobic... Mam tylko nadzieje ze pogoda utrzyma sie bo za 1,5tyg jedziemy nad morze, a nad woda nie odczuwa sie tak dotkliwie skwaru :zawstydzona/y:Ooooo własnie zrobilo sie ciemno, pewnie lunie i na szczescie oczysci sie to ciezkie powietrze... uwieeeeelbiam zapach po deszczu :-)

Ewunia, my bylismy na spacerku po 6 dniach :tak:

No widzę że ruszyło cos na forum :-p:-p ale ze mnie pierdoła co?

Tak to jest jak się chłopów na spacer wygoniło to co chwilę przeglądałam bb :-)
ALe upał...

Ewcia ja tez bym wyszła z dzidzią tak pozniej ;-)

Magdziarko achhhh zazdroszczę tego jeziorka... ja dzisiaj chciałam pojechac gdzieś nad wodę, ale mój Ł zamulił :baffled: to teraz ma za swoje i kąpie Barta :-p

reklama
Joasiek wychodz spokojnie Ja zWojtkiem nie wychodzilam rtylko jak mial goraczke jak zeszla to wyszlam .Naspacerze go wysypalo Zginelo dopiro na drugio dzien.
U na sukrop przeokrop[ny Wojtas chyba prze to jesc nie chce tylko pije\

Do góry