reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dobry wieczór:-) U mnie dzieciarnia już śpi, ja po aerobiku, a wcześniej jeszcze zebranie w przedzkolu.
W poniedziałek moje dziecko jedzie do tatru. Nie wiem jeszcze jak on tam wysiedzi, no ale może go nie doceniam;-) Dziaj na zebraniu preglądałam listę postępów to taki średniaczek z niego. Na 46 pkt. ma 31 nie bardzo wiem o co chodzi, no ale usłyszałam, że nie jest źle. Poza tym czeka nas wizyta u logopedy, żeby sprawdzili, czy literki z którymi ma problem z wymową są dla jego wieku dopuszczalne czy trzeba zacząć pracować. wiecie co ja do tego podeszłam normalnie że jak trzeba sprawdzić to trzeba, ale jak zobaczyłam rodziców którzy się oburzyli to byłam w szoku. Uważam, że to jest dla dobra dziecka. Jak to się mówi lepiej dmuchać na zimne
ale się rozpisałam:szok::szok:

Joan-na fajowo, że możecie iść na basenik. Ja bym pewnie M wysłała, bo wstyd się przyznać ale boję się wody:szok:. Uraz z dziecińsatwa jak się topiłam i nie umiem go zwalczyć. Gratuluję jeszcz sukcesów rehabilitacyjnych. Cieszę się, że jest poprawa

Bbakania to doczekałaś sie powrotu męża. Natalcia stęskniona Ty pewnie też. To witajcie się i prtzytulajcie. tylko żeby z tego rodzeństwo dla Natalci nie wyszło;-):-D No ale w sumie mała różnica wieku:tak:nie byłoby głupie;-)

Magdalenkakol powodzenia. Trzymam kciuki:tak::tak:

Daruunia mam nadzieję, że odpuściłaś mężowi;-). Chociaż znając kobiecy charakterek to nie wiem nie wiem. Pewności nie mam;-):-D

Lilianko teraz przynajmniej będziecie wiedzieć co Nadsi jest. A nie ciagłe faszerowanie jakimiś lekami.dobrze, że wybraliście się do specjalisty

reklama
No, już po meczyku ;-) A ja zerkam na Sztorm Stulecia (na podstawie mojego ulubionego Stephena Kinga :tak:)
Wpadłam powiedzieć Wam "Dobranoc"
Wypoczywajcie :tak:

No,nie wierze-jestem dzisiaj pierwsza na bb!!!:-):-)
Ale to dlatego,ze dzis musialam wczesniej wstac (o 7.00,jak M wychodzil do pracy),bo musze troche ogarnac mieszkanko i wyjsc do sklepu-po 11.00 ma przyjechac do mnie ta znajoma z forum,bo okazalo sie,ze jest fryzjerka i za grosze moze mnie podciac.:-)
Przyjedzie ze swoim prawie 4-miesiecznym synkiem-Maja bedzie miala kolege;-)
O,wlasnie sie obudzila.dzisiaj w nocy w ogole bardzo niespokojnie spala,czesto sie budzila z placzem.Na szczescie wystarczalo podanie zagubionego smoczka.
Ok,zbieram sie za reszte watkow,bo zaraz musze dac Mai mleko i wziac sie w koncu za to sprzatanko.
Milego dnia!:-)

Magdziarko-jeszcze jedno pytanko i juz Cie nie zameczam;-)Gdybys miala wybierac:dluga chusta lub MT to co bys wolala?Co jest wygodniejsze,praktyczniejsze?
Bo ja ciagle w rozterce....

Ja też sie witam :-)

Marlenko cos ostatnio dłużej śpisz :-D

Agusia dziwni rodzice, przeciez to dla dobra dziecka:nerd: chociaż znam taki przypadek, daleko nie szukając... kuzynka poszła ze swoim 3 letnim synkiem do okulisty i okazało sie, że ma wadę wzroku i musi nosic okulary, a jej mąż chodził oburzony, że z niego slepego zrobiła :baffled: a znowu ponad 4-letnia bratanica męża mówi bardzo niewyraźnie i szwagier poszedł z nią do logopedy. Musi robic ćwiczenia, ale robi tylko ze szwagrem, bo jej mama i jej rodzina nie chce (sa porozwodzie i mała mieszka z nią):baffled: no i weź tu człowieku cos poradź... są ludzie i ludziska :dry:

a co do średnich wyników... ja w zerówce jeszcze byłam średniaczek, bo nie w głowie była mi nauka, tylko zabawa, ale potem nadrobiłam ;-)

Magdalenkakol trzymam kciuki za Wojtusia i za iebie, oby szybko i bezboleśnie poszło:-)

Darunia i jak mąż, żyje ;-):-D

Widzę, że MT będzie królował :-D ja juz chyba wybrałam materiał, tylko szukam jeszcze czegoś, żeby dać do pasów, żeby tak nie piły :dry: niby można podłożyc kilka warstw materiału, ale ja wolałabym gąbkę i nie mogę znaleźć... jeszcze może byc polar, ale wydaje mi się, że będzie ciepło :sorry2: tylko jak ja mężowi wytłumaczę kolejne zakupy :baffled: na przerobienie jest jeszcze zestaw kordnków kupiony po okazyjnej cenie :zawstydzona/y: a ze 4 dopiero zużyłam :sorry2:

U nas kolejna fajna nocka, mała sie od 3 do 4 wierciła, ale usnęła i pospałyśmy do 7 :-) może już sie mała nastawiła na ładne spanie :sorry2: tylko w łóżeczku strasznie sie wierci i rozbudza... nie umie spać pod kocykiem (pod kołderka byłoby jej za ciepło) bo jej przeszkadza w obracaniu się... az po 23 się wkurzyłam tym ciągłym wstawaniem do niej, wzięłam do łóżka i dopiero spokojnie spała:sorry2:

u nas kolejny paskudny dzień, więc siedzimy w domku... mam nadzieję, że mała będzie sie ładnie bawić i mało marudzić ;-)

milego dnia :-)

Ostatnia edycja:
To i ja sie witam!

Nocka u nas ok, Bart wstał koło 7, teraz bawi się na podłodze, Ł poszedł do pracy na 6- troche mu ponarzekałam, ale najgorsze i tak przed nim- bo hehehehehehe powiedziałam jego mamie a ona jest bardzo przeczulona na alkohol i napewno mu się oberwie- teraz zaczynam żałowac że powiedziałam, ehhh co ze mnie za żona- próbowałam też przekonac teściową żeluzik, ale ona chyba nie zamierza dac sobie z tym spokoju, ehhh mam nadzieje że przez to kłótni w domu nie będzie... :dry: co za baba ze mnie dopiero teraz zobaczyłam jaka jestem okropna! :baffled::crazy: no nic bedę miała nauczke....

U nas tak jak u Maty paskudna pogod, rano wyglądnęło nawet słoneczko ale już teraz go nie ma -niestety....

Miłego dnia!!!!:-)

witajcie

Ja ostatnio od rana do wieczora sama, znaczy z Paulinka;-) Mąż ciagle gdzies musi jezdzic, ostatnio ciagle do Krakowa :zawstydzona/y:
Paulinka jakaś dziwna noc miała, co chwile sie budziła i płakała, ale zaraz sie uspokajała i szła dalej spac...:tak:
Ja sie cos zle czuje, brzuch mnie strasznie boli, albo @ zaraz przyjdzie, albo jestem w ciazy:-p

miłego dnia zycze!

Witajcie:-)

Tak,tak Mata troszke dluzej spie i obiecalam sobie,ze juz tak z rana na kompie nie bede siedziala,najpierw robie mleczko,prysznic,zabawa z Marysia i BB i kawka:-)

Wszystkiego najlepszego dla Antosi z okazji 8mcy:-D:-D:-D:-D:-D

Milego dzionka:-)

reklama
Cześć Dziewczynki;-):-) U mnie nocka lepsza niż ostatnie, ale jeszcze nie to co było. No, ale nie będę narzekała. U mnie słoneczko się pojawia i mam nadzieję, że wyjdzie na dłużej. A dzisiaj robię drugi raz w swoim życie kopytka:-p, pierwsze jak robiłam to nie wyszly mam nadzieję, że teraz mi się uda.

Asiowo no no no. Czyżbyś z mężem plany wcześniej w życie wprowadziła;-)

Mata ja też nie robię problemu tylko zadziwia mnie postawa rodziców. Ja rozumiem, że rodzicom wydaje się, że jego dziecko jest najlepsze itp ale nie ma co robić problemu. Trzeba iść sprawdzić i jak zajdzie potrzeba zacząć działać.
Super, że Dobrusia dała Ci pospać. Może już na dobre się normuje. No już chyba najwyższy czas;-):-D. Trzymam za Was kciuki.
A ze Kacper średniaczek to nie narzekam. Widziałam jakie zrobi postępy w porównaniu do piewszych wpisów na początku roku i jestem z niego dumna. chociaż w rubrykach o grzeczności i zdyscyplinowaniu wolałabym zobaczyć więcej pkt;-):-D:-D:-D:-D:-D

Majka udanego spotkania z koleżanką forumową. Pochwal sie fryzurką

Najlepsze życzenia dla Antosi!!!!

Do góry