reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
OGROMNE GRATULACJE DLA ULI I MAŁEJ ZUZI :-)

Wstałam wcześnie i sen mnie łapie...

agusia;
ja również mam dzisiaj wizytkę :-) kraczę kraczę kraczę - i może coś z tego będzie - przecież te, ktore mają już 38 tydzień mogą rodzić :-)

Madzia;
odnośnie geriatri -jak wszystkie wiemy mało jest miejsc w szpitalach dla rodzących - jednym z powodów tego stanu rzeczy jest fakt, iż sale porodowe zostały przekwalifikowane na oddzaiły geriatryczne. Przecież cały czas trąbią,że społeczeństwo nam się starzeje.

Wyszorowałam dzisiaj mojego psiaka i jest na mnie obrażona - nie powiem... myślałam,że kręgosłup to mi odpadnie...

reklama
ULA NAJSERDECZNIESZE GRTULACJIE!!!!!!!
Joanno ja też dzisiaj mam wizytę u ginki- nie byłam ponad miesiąc i nie mam pojęcia co tam słychać :szok: wizyta o 20.45 takze jeszcze trochę czasu zostało;-)

Aniknulko;
wyszły mi 2 torby ponieważ ja chcę dla Malucha mieć swoje ubranka zarówno po porodzie jak i na wyjście, rożek, ręczniczek, kosmetyki, kocyki... poza tym dla siebie o ile pamiętam 3 koszule, szlafrok, klapki, ręczniki (muszę jeszcze dolożyć papierowe), kosmetyczkę dopakuję...i tak jakoś wyszło,że mam 2 torby :-D

azile;
mnie też molestują pytaniami kiedy urodzę - jakbym wiedziała to byłabym chyba wróżką...

Mi lekarz zabronił brać wszelkich leków oprócz wit C i witamin w 36 tyg. Przyznam szczerze,że jak brałam fenoterol lub partusisten - to brzuch bardziej się stawiał - teraz nawt jak się stawia to odbieram to jako coś naturalnego - przecież trzeba jakoś przygotować się do porodu

Ula-ogromne gratulacje!!!Coreczka podarowala Ci swoj pierwszy prezent na Dzien Matki!:-)

Właśnie dostałam to mailem od koleżanki:

> Garść przesądów:
> > > Rozsypała się sól - będzie kłótnia.
> > > Rozsypał się cukier - na zgodę.
> > > Rozsypała się kokaina - będą wizje.
> > > Upadł widelec - ktoś przyjdzie.
> > > Upadło mydło - oczekuj nieoczekiwanego.
> > > Jaskółki nisko latają - będzie deszcz.
> > > Krowy nisko latają - rozsypała się kokaina.
> > > Pękło lustro - będzie nieszczęście.
> > > Pękł rozporek - będzie wstyd. Mniejszy lub większy...
> > > Pękła prezerwatywa - lepiej, żeby pękło lustro.
> > > Swędzi nos - będzie pijaństwo.
> > > Swędzi dupa - mydło upadło.

Ula serdeczne gratulacje :-):-):-)
a mi sie dzis snil porod i ze urodzilam..dziewczynke ;-) a cala ciaze bylam przekonana ze to bedzie chlopiec :laugh2:
wogole to jakas panika mnie zaczyna ogarniac...mysle sobie ze czuje sie za dobrze i...:-:)-:)-(

Darunia;
no to ja mam wcześniej bo na 16.40 - prawdę mówiąc to już nie mogę się doczekać - mam nadzieję,że moja długaśna szyjka troszeczkę się skróciła...

Właśnie dostałam to mailem od koleżanki:

> Garść przesądów:
> > > Rozsypała się sól - będzie kłótnia.
> > > Rozsypał się cukier - na zgodę.
> > > Rozsypała się kokaina - będą wizje.
> > > Upadł widelec - ktoś przyjdzie.
> > > Upadło mydło - oczekuj nieoczekiwanego.
> > > Jaskółki nisko latają - będzie deszcz.
> > > Krowy nisko latają - rozsypała się kokaina.
> > > Pękło lustro - będzie nieszczęście.
> > > Pękł rozporek - będzie wstyd. Mniejszy lub większy...
> > > Pękła prezerwatywa - lepiej, żeby pękło lustro.
> > > Swędzi nos - będzie pijaństwo.
> > > Swędzi dupa - mydło upadło.
Dobre Magdziarka dobre!!!!
Joanna ja to nie wiem KONKRETNIE NIC na temat mojej szyjki:baffled:

azile;
mnie też molestują pytaniami kiedy urodzę - jakbym wiedziała to byłabym chyba wróżką...

No właśnie, ja dzisiaj tak sie zdenerwowałam z rana że szok. Ledwo oczy otwieram a dzieci do mnie "kiedy ta dzidzia sie urodzi, ile jeszcze tygoni" i seriw pytań bez odpowiedzi:tak:.
Im jestem bliżej terminu tym mniej mam ochote na poród, ale dzidzie juz mogłabym mieć.

A ja mam jeszcze pytanie dziewczyny co do pakowania torby. Ja planuje brać jeszcze suszarkę do włosów, czy któraś z was bierze? I jeszcze jedno czy planujecie brać kosmetyki do makijarzu, bo ja nie wiem czy nie będę śmiesznie wyglądać z oczkami pomalowanymi?

reklama
Do góry