reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
milkaa-szczegolnie to ostatnie zdjecie jest super!Twoja coreczka wyglada na nim tak rozkosznie okraglutko!:-) U mnie to byl ostatnio jeszcze taki chudzielec,ale z grubym brzuszkiem;-)

reklama
Ja przygotowuje Wigilie razem z moją teściową, ona robi pierogi i kapuste z fasolą,a ja reszte,ale to wszystko dopiero w poniedziałek zrobie,a piernika pieke w niedziele.Dzisiaj ubrałam choinke na fioletowo i różowo,pachnie świerkiem w całym domu.
Po mnie już widać,że jestem w ciąży,:shocked2:brzuch mam dość spory,miałam mdłości bardzo uciążliwe ale podjadałam często i mnie troche opusciły ale nie moge mieć pustego żołądka bo mdli mnie na całego:no:

Milkaaa gratulacje! A miałaś jakieś przeczucie co do płci swojego maleństwa? Albo coś wskazywało na to (np. zachcianki, kształt brzuszka) że to będzie dziewczynka?
Naprawdę gratulację, dostałaś wspaniały świąteczny prezent.

w ksztalty brzuszkow i zachcianki nie wierze
przechodze trzecia ciaze - kazda przebiega inaczej i z kazdej jest kobietka

mialam troche przeczucia - ze bedzie dziewczynka
moj maz byl pewny na 99 %

Limba, Ty szczęściaro!:-)
Nie dość, że mieszkasz u Beatlesów to jeszcze masz takie warunki ciążowo- porodowe! Może by tak wyemigrować...? :cool2:

Ależ zapraszam.Ja uwielbiam moje miasto i ludzi tutaj.Sa bardzo przyjacielscy.Trzeba oczywiście wiedziec gdzie mieszkać i jakich dzielnic unikac,ale mysle ze i w Polsce tez w duzych miastach sa złe i dobre dzielnice.
Dzisiaj sie dowiedziałam ze w czwartek po świętach odbieram klucze do naszego mieszkania!!!Czyli bobas bedzie miał swój pokoik!Kupno domu w Anglii to droga przez mękę-trwało to 7 miesięcy-nie ważne ile wkładu masz 99 czy 0 procent.Jestem taka podniecona ,ze wszelkie dolegliwości plus zmęczenie odeszły -teraz jedyny problem to szybko umeblować te moje pokoiki.Piekne dwupoziomowe 5 pokoi!!!Przepraszam ale w realu nie mam polskich przyjaciół i tutaj musiałam sie podzielić radościa -mam nadzieje ze mi wybaczycie.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

A ja od poczatku ciazy nie przytyłam ani grama,co mnie cieszy bo słonica jestem 85 kilo:szok:.Nic mi nie smakuje,tylko pic pic i pić no i najlepiej gazowane---choć staram sie jak moge unikać i zamieniac sokami.
Swieta spedzamy w Liverpoolu,bede tylko ja z męzem i nasza trójka bobasów i maleństwo w brzuchu.Jutro na zakupy do polskiego sklepu,w niedziele jade na wycieczke do Walii zrelaksowac sie w moim ulubionym lesie(jutro mamy 16 stopni plus:szok:) a od rana w poniedziałej gotuje.Niestety totalna ze mnie oferma jezeli chodzi o ciasta więc kupie gotowe:zawstydzona/y::zawstydzona/y:,córka upiecze angielskie babeczki,ciasteczka choinkowe-takie do ozdabiania kolorowym lukrem.Ale barszcz z uszkami będzie,pierogi ruskie,pierogi z kapucha i grzybami,rybka i kapusta z grochem,ryz ze sliwkami i kompocik z suszków.Mniam apetyt mi wraca.
Ale najwazniejsze prezenty oczywiście:-):-):-)Uwielbiam te minki i to ze bardzo szybko wszystko znika z talerzy,bo przeciez kto nie zje ten nie dostanie prezentu:-)

Jola224 widzę, że nie jestem sama w tym wybrzydzaniu:-) ciągle jestem głodna, zjadłabym coś dobrego, ale jak bym sie nie głowiła, to i tak nie wiem co:-D
Już wolałabym mieć typowe zachcianki na sledzie, albo kapustę:-D

EEEE limba napewno nie jest tak zle z tym gotowaniem ale tak w sumie to wolała bym nie umiec gotowac niz miec problem z tym co ugotowac myślałam nad flaczkami i sałatką pospolitą no i karkowka z kluskami a na wigilie i toak do rodzicow wiec chociasz mnie to ominie :tak:

reklama
Jola224 widzę, że nie jestem sama w tym wybrzydzaniu:-) ciągle jestem głodna, zjadłabym coś dobrego, ale jak bym sie nie głowiła, to i tak nie wiem co:-D
Już wolałabym mieć typowe zachcianki na sledzie, albo kapustę:-D
Tak dokładnie tak chyba nasze dzieci będą miały królewskie żołądki nie chcą po prostu byle czego :-)

Do góry