reklama
joasiek1977
Mamusia Oleńki :)
Łał Mata, dzięki
Będę miała co kombinować ;-)
A dziś robię tort naleśnikowy z mięsem mielonym ;-) ciekawe co mi wyjdzie
Będę miała co kombinować ;-)
A dziś robię tort naleśnikowy z mięsem mielonym ;-) ciekawe co mi wyjdzie
joasiek1977
daruuunia3
Czerwcowa mama'08
Boszeeee Joasiek- zlituj się ja na diecie jestem, a tu taaakie pysznosci!:-);-)
joasiek1977
Daruuunia, ale w tym nie ma pieczywa, makaronu i słodyczyBoszeeee Joasiek- zlituj się ja na diecie jestem, a tu taaakie pysznosci!:-);-)
daruuunia3
Czerwcowa mama'08
Daruuunia, ale w tym nie ma pieczywa, makaronu i słodyczy
No to ja proszę o przepis- i tak odrazu zapytam się mniej więcej o koszta ;-)
joasiek1977
Tort naleśnikowy
kilka naleśników ;-)(skład i przepis chyba mogę sobie darować )
1 cebulka
mięsko mielone 0,5kg
czerwona papryka
2 pomidorki
kukurydza z puszki
koncentrat pomidorowy
30dag sera żółtego
sól, pieprz, zioła
sos beszamelowy - 1 łyżka mąki, 1 łyżka masła, 1 szklanka mleka
Usmażyć naleśniki (ja zrobiłam 7 i myślę że było w sam raz). Na patelni zarumienić posiekaną cebulkę i dodać do niej mięsko mielone. W międzyczasie pokroić paprykę, pomidorki i dodać do mięska.Podusić żeby papryka zmiękła, a pomidory się troszkę rozleciały, dodać koncentrat(mały lub pół dużego) a na końcu kukurydzę. Farsz musi być gęsty, żeby nie wyciekał z naleśników. Wysmarować blaszkę i układać na niej naleśnik - farsz, na ostatnim naleśniku rozsmarować sos beszamelowy i posypać żółtym serem (tyle kalorii ) Piec w piekarniku na 180st. około 30min, albo po prostu do momentu aż się ser zarumieni.
Ja podobny przepis znalazłam na wielkim żarciu, ale mocno go zmodyfikowałam Co do kosztów... hmmm no nie wiem, ale do 20zł powinno się zmieścić, oczywiście można do farszu dodać co tylko sobie zażyczysz ;-)
SMACZNEGO
kilka naleśników ;-)(skład i przepis chyba mogę sobie darować )
1 cebulka
mięsko mielone 0,5kg
czerwona papryka
2 pomidorki
kukurydza z puszki
koncentrat pomidorowy
30dag sera żółtego
sól, pieprz, zioła
sos beszamelowy - 1 łyżka mąki, 1 łyżka masła, 1 szklanka mleka
Usmażyć naleśniki (ja zrobiłam 7 i myślę że było w sam raz). Na patelni zarumienić posiekaną cebulkę i dodać do niej mięsko mielone. W międzyczasie pokroić paprykę, pomidorki i dodać do mięska.Podusić żeby papryka zmiękła, a pomidory się troszkę rozleciały, dodać koncentrat(mały lub pół dużego) a na końcu kukurydzę. Farsz musi być gęsty, żeby nie wyciekał z naleśników. Wysmarować blaszkę i układać na niej naleśnik - farsz, na ostatnim naleśniku rozsmarować sos beszamelowy i posypać żółtym serem (tyle kalorii ) Piec w piekarniku na 180st. około 30min, albo po prostu do momentu aż się ser zarumieni.
Ja podobny przepis znalazłam na wielkim żarciu, ale mocno go zmodyfikowałam Co do kosztów... hmmm no nie wiem, ale do 20zł powinno się zmieścić, oczywiście można do farszu dodać co tylko sobie zażyczysz ;-)
SMACZNEGO
daruuunia3
Czerwcowa mama'08
AAAAA! To ja bardzo podobnie robie lasagnę ;-) I też z wielkiego żarcia ściągnęłam przepis :-) ale i tak dziękuję ;-)
reklama
joasiek1977
Wiem, wiem ja też robię dokładnie tą samą lasagne - palce lizać :-)AAAAA! To ja bardzo podobnie robie lasagnę ;-) I też z wielkiego żarcia ściągnęłam przepis :-) ale i tak dziękuję ;-)