reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

Dobra, kasuje google, sprawdziłam sobie co znaczy wysoki poziom bety w ciąży i wyszedł mi zespół Downa, ***** mać na cholerę ja to w ogóle wpisywałam... W dodatku mój poziom jest w normie, jedynie lekko powyżej średniej, ale teraz już się będę stresować.

reklama
Dobra, kasuje google, sprawdziłam sobie co znaczy wysoki poziom bety w ciąży i wyszedł mi zespół Downa, ***** mać na cholerę ja to w ogóle wpisywałam... W dodatku mój poziom jest w normie, jedynie lekko powyżej średniej, ale teraz już się będę stresować.
Dostajesz ode mnie bana na internet ! Masz tylko dostęp do babyboom! Zakaz googlowania! Bo Cię aresztuje! 🤣😬

No właśnie tak samo mi powiedział lekarz. Ze samo USG nic mi nie da , że trzeba zrobić test test. Tylko dziwię się , że w poprzedniej ciaży zrobili samo USG i nikt nie mówił o zrobieniu testu :/
Ja w III ciąży miałam usg prenatalne i doktor(nie mój prowadzący tylko z kliniki) powiedział że jeżeli obraz wychodzi ok i nie ma żadnych obciążeń to nie ma potrzeby żeby robić test. To było 7 lat temu więc może wytyczne zmieniły się. A może też warto pomyśleć kiedy rzeczywiście trzeba a kiedy chodzi tylko o naciągnięcie na kase(nie twierdzę że tak jest w tym przypadku).
Może warto zagłębić się w temat, popytać, poczytać...

A nie macie tak że jak jesteście głodne to jeszcze bardziej mdli? Ja zmuszam się żeby coś zjeść bo na mega głodzie jest jeszcze gorzej.
Przyjmuje te tabletki na nudnosci ale one chyba nie pomagają.
Dokładnie tak miałam w pierwszej ciąży. Przy łóżku herbatniki, bo jak nie zjadłam to strasznie mnie męczyło. Teraz jeszcze mam spokój.

reklama
Przepraszam ,że dziś nic nie pisałam dziewczyny . Dziś moja suczka miała zabieg sterylizacji ...niestety serce sie zatrzymało i jie udało się jej odratować. Caly dzień płacze ,nie potrafię się uspokoić..boję się że wpłynie to wszystko na fasolkę;(
Współczuję, też tydzień temu straciliśmy pieska. Trzymaj się ❤️

Do góry