positives_vibes🍀🌸🌈🐬
Aktywna w BB
Można zwiększyć do pewnego progu, pare lat temu wprowadzili limity.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Musisz dzwonić do niego i umów wizytę u endokrynologa koniecznieGin dopiero 24 października
Masz już położna ?Niestety nie mam żadnego pakietu. W pon zadzwonię do mojej położnej i zobaczymy co mi powie
Zaoszczędzę na operacjiuważaj o czym marzysz. Ja jeszcze na studiach ledwo miseczka B a po ciąży miseczka G! I tak mi już zostało
Tak ale ja zarabiam dużo wiecej niż najniższa. I to dużo więcej mi odpadnie :/a na l4 ciązowym nie dostaje się przypadkiem 100%?
Ginekolog na tarczycę raczej Ci nie da. Specjalista musi to ogarnąćO dzięki a ginekolog sam może mi dać receptę? Czy muszę do endokrynologa z tym iść?
I jak to będzie wyglądało u Ciebie ?O ile jest się na etacie... ja jestem na działalności więc niestety już będzie mniej kolorowo.. :/
Może ja się wypowiem, siedzę w kadrach i księgowości. Często jeśli podwyższa się składki przed samym zwolnieniem ciążowym to będą próbowali to podważać jako wymuszenie zwiększonego zasiłku chorobowego. Wszystko kwestia na jakich składkach jesteś, czy na uldze, preferencyjnych czy dużym zusie itd. I jakie miałaś przychody z ostatnich miesięcy. Najlepiej rzeczywiście poradzić się gdzieś ale ja osobiście byłabym ostrożna z podwyższonymi składkami na ten moment bo można więcej sobie nerwów i problemów narobić niż jest to warteNo tu byłabym ostrożna. Są jakieś obostrzenia tej podwyższonej składki i ciąży. Poradziłabym się w tej kwestii z księgową albo ZUS na infolinii anonimowo (mojemu mężowi nie raz naprawdę podpowiedzieli różne rzeczy).
ja mam lekką co któryś dzieńDziewczyny a zdarza się wam mieć biegunke w ciąży? Kurcze, dzisiaj mnie trochę żołądek boli i mam dość lekka na szczęście biegunke ale wciąż, a jesteśmy na wyjeździe i drugi dzień jemy śniadanie na mieście, jakieś jajka w koszulce i na miękko itp i dzisiaj zaczęłam się bać że się zatrułam ale czytam że z kolei biegunka też może występować na początku ciąży więc już sama nie wiem..