reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

Ja już nie wiem jakie wymowki mówić w pracy, ostatnio jestem taka zmeczona i spiaca non stop. Dzisiaj dodatkowo dopadly mnie jakies mdłosci w pracy i tlumaczylam się, że mam kaca po weselu 🙈🙈🙈 do tego dzisiaj wieczorem peklo mi naczynko w oku i jutro znowu mnie czeka sciemnianie.... dla mnie jeszcze za wczesnie na mowienie w pracy (8+5).
a ja od kilku dni się zbieram, żeby powiedzieć i jakoś nie mam odwagi. Wiem, że nie będą zadowoleni bo ostatnio sporo osób odeszło :(

reklama
Dziewczyny, tak mi przykro ale muszę się z Wami pożegnać..niestety ale serduszko przestało bić i jade właśnie do szpitala..😢
Życzę Wam abyście już wszystkie tu wytrwały i skład się jedynie na plus zmieniał. Trzymacie się i pamiętajcie że bardzo mocno za Was trzymam kciuki.

Tak strasznie mi przykro 😢 Trzymaj się mocno Kochana ❤️😢

a ja od kilku dni się zbieram, żeby powiedzieć i jakoś nie mam odwagi. Wiem, że nie będą zadowoleni bo ostatnio sporo osób odeszło :(
mnie moja pani doktor wrecz namawiala na zwolnienie w ciazy. Jak stwierdzilam ze nie potrzebuje to sie zwrocila do mojego meza z pytaniem cz mi zmierzy temperature 😂i tym sposobem poszlam na zwolnienie w 7 tyg i 3 dni. I szczerze mowiac ciesze sie bardzo ze poszlam, biorac pod uwage moje obecne samopoczucie i ilosc roboty i stresu ktora mam w pracy. Loguje sie czasem zdalnie popatrzec co sie dzieje i mowie sobie: ufff, jak dobrze ze mnie nie ma i nie misze sie tym martwic:)

Dziewczyny, tak mi przykro ale muszę się z Wami pożegnać..niestety ale serduszko przestało bić i jade właśnie do szpitala..😢
Życzę Wam abyście już wszystkie tu wytrwały i skład się jedynie na plus zmieniał. Trzymacie się i pamiętajcie że bardzo mocno za Was trzymam kciuki.
Przykro mi :( trzymaj się 🖤 który to był tc?

Ja nie mam zamkniętego 🙁

Dziewczyny czy to prawda ze przed krzywą pobierają z palca a jak za wysoko to krzywej nie zrobią? Mam wyniki glukozy na czczo 110 😵‍💫 wizyta na NFZ dopiero 24 i nie wiem czy prywatnie robić krzywą.
Tak jak za duży to nie robią krzywej by nie obciążać organizmu

bardzo mi orzykro. Niestety wiem co czujesz i żadne słowa nie dadzą pociechy. Dużo siły dla Ciebie i partnera ❤️

Ja jestem po wizycie, wg usg termin nieznacznie później czyli 1 lipiec ale na bank nie dociągnę także zostaję tu 😁 Kijanka już ma widoczny kregoslup i 4 łapki 🥺 i serduszko tak pięknie bije. Teraz chyba dopiero mogę uwierzyć, ze faktycznie się udało. Martwi mnie wczesna cukrzyca, diabetologa prywatnie mam na 22 grudnia dopiero 😵‍💫 będę szukać kogoś dobrego wcześniej i muszę się dowiedzieć czy robić krzywą czy nawet nie próbować.

Bardzo mi przykro 💔

Witam wszystkie brzuchatki. Przyznam, że od kilku dni czytam was z ukrycia. Po wczorajszym smutnym wpisie jednej z was postanowiłam się ujawnić (miałyśmy przybliżony termin porodu).
Mam na imię Monika i to moja trzecia ciąża . W 2017r po kilku latach starań urodziłam córeczkę . To było dluuugie 5lat. W skrócie aktualnie jestem po rozwodzie. Z aktualnym partnerem mimo krótkiej znajomości przeszliśmy już sporo m.in. poronienie w czerwcu tego roku . We wrześniu udalo się odzyskać wiarę , że będzie nam dane zostać rodzicami ( może źle to ujelam , ja już jestem mamą 🙂 ). Na wizytę umówiłam się 7.11. trochę późno , ale balam sie , że znów USG nic nie pokaże , ale akcja serca będzie zbyt wolna i ponownie usłyszę PRZYKRO MI NIC NIE MOŻEMY ZROBIĆ. MUSI PANI CZEKAĆ AŻ SAMOISTNIE PRZESTANIE BIĆ 😖. Moje obawy nie sprawdzily się . Crl 1cm akcja serduszka 150 uderzeń . Dr trochę mnie nastraszyła, że to dolna granica . Moja siostra położna uspokajała mnie , że to dobra akcja . Co prawda z OM ciąża powinna być starsza , ale już przy córeczce miałam różnice 3tyg więc tym się nie przejmuje . Termin na ok. 20.06 czyli wakacje . Ominą mnie te wszystkie kombinezony 🙂 Tak jak wspomniałam wyżej poruszyła mnie strata dzieciątka jednej z was . Również jestem pełna obaw , bo od niedzieli ustąpił ból piersi , mdłości , parcie na pęcherz , zaparcia, brzuch nie jest już wzdęty i nie mam wzmożonego apetytu. Wizyta za dwa tyg. 28.11. pocieszam się tylko tym , że w poprzedniej ciąży plamilam i to był sygnał , że dzieje się coś niedobrego . Wszystkie badania do 10tyg już wykonałam są ok . Możliwe , że będę miała cukrzycę , bo wynik na czczo w granicach 94 to sporo . Pogoda nie nastraja więc łatwiej myśleć negatywnie niż pozytywnie albo to kobieca intuicja, że coś się dzieje .

reklama
Witam wszystkie brzuchatki. Przyznam, że od kilku dni czytam was z ukrycia. Po wczorajszym smutnym wpisie jednej z was postanowiłam się ujawnić (miałyśmy przybliżony termin porodu).
Mam na imię Monika i to moja trzecia ciąża . W 2017r po kilku latach starań urodziłam córeczkę . To było dluuugie 5lat. W skrócie aktualnie jestem po rozwodzie. Z aktualnym partnerem mimo krótkiej znajomości przeszliśmy już sporo m.in. poronienie w czerwcu tego roku . We wrześniu udalo się odzyskać wiarę , że będzie nam dane zostać rodzicami ( może źle to ujelam , ja już jestem mamą 🙂 ). Na wizytę umówiłam się 7.11. trochę późno , ale balam sie , że znów USG nic nie pokaże , ale akcja serca będzie zbyt wolna i ponownie usłyszę PRZYKRO MI NIC NIE MOŻEMY ZROBIĆ. MUSI PANI CZEKAĆ AŻ SAMOISTNIE PRZESTANIE BIĆ 😖. Moje obawy nie sprawdzily się . Crl 1cm akcja serduszka 150 uderzeń . Dr trochę mnie nastraszyła, że to dolna granica . Moja siostra położna uspokajała mnie , że to dobra akcja . Co prawda z OM ciąża powinna być starsza , ale już przy córeczce miałam różnice 3tyg więc tym się nie przejmuje . Termin na ok. 20.06 czyli wakacje . Ominą mnie te wszystkie kombinezony 🙂 Tak jak wspomniałam wyżej poruszyła mnie strata dzieciątka jednej z was . Również jestem pełna obaw , bo od niedzieli ustąpił ból piersi , mdłości , parcie na pęcherz , zaparcia, brzuch nie jest już wzdęty i nie mam wzmożonego apetytu. Wizyta za dwa tyg. 28.11. pocieszam się tylko tym , że w poprzedniej ciąży plamilam i to był sygnał , że dzieje się coś niedobrego . Wszystkie badania do 10tyg już wykonałam są ok . Możliwe , że będę miała cukrzycę , bo wynik na czczo w granicach 94 to sporo . Pogoda nie nastraja więc łatwiej myśleć negatywnie niż pozytywnie albo to kobieca intuicja, że coś się dzieje .
hej Monika. Przerzucilysmy sie na prywatny watek. Poproa administratorke o dodanie cie do listy

Do góry