reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

reklama
Im mniej oczekujesz, tym mniej boli. Ja tez nie mogę liczyc na „prosto z serca”, ze moja mama i siostra będą się cieszyć, No bo mam już 2 dużych dzieci i nie powinnam mieć ich więcej, skoro teraz tak wygodnie mam. Będą „sztuczne” gratulacje. Ja już od dawna się przyzwyczaiłam do tematu, ze teraz moja rodzina są dzieci i narzeczony, a reszta ma po prostu swoje życie.
Dziękuje za ta wiadomość ❤️

Dziewczyny, a czujecie jakies ciagnecia, klucia w dole brzucha? Dzisiaj caly dzien mam tak jakby cos sie napinalo :(
Czasem coś tam boli, ciągnie, kłuje. Staram się nie zwracać uwagi. Codziennie inaczej. Stałe są tylko mdłości i senność
U mnie wogole lekarz nie mierzył ani razu pęcherzyka żółtkowego.
U mnie też nie. Jest zarodek, bije serce. Nie zagnieździł się w bliźnie. Ciąża młodsza o tydzień i tyle. Może i lepiej bo bym za dużo czytała

Dziewczyny, a czujecie jakies ciagnecia, klucia w dole brzucha? Dzisiaj caly dzien mam tak jakby cos sie napinalo :(
czasami mam ból jak na miesiączkę, ale zdarza się to rzadko patrząc na to, że na początku zaraz po ⏸️ bolał mnie non stop. Jak kicham albo kaszle to zakłuje mnie czasami po prawej czy po lewej stronie brzucha.

I jak się skończyła ciąża? W którym tygodniu miałaś 6.7?
6,7 to był ostatni pomiar przez mojego lekarza i to mogło być koło 7-8 tygodnia. U mnie niestety ciąża zakończyła się poronieniem w 10 tc. Maleństwo źle rosło przy przyjęciu do szpitala lekarz wymierzył mi ze z pomiarów jest o 3 tygodnie mniejsze. W 9 tc przestało bić serduszko. Od początku źle się rozwijało pęcherzyk zolktkowy z wizyty na wizytę rósł na 85% dziecko było obciążone licznymi wadami genetycznymi. I mielismy niedotlenienie bo u nas serduszko od samego początku słabo biło.

Ja na szczęście nie wiem co to mdłości, ani w pierwszej ciąży, ani teraz nie mam I mam nadzieję, że już nie przyjdą. Dziś wg usg 10+1 . Mi jedynie zmęczenie i senność dawały się we znaki w 1 trymestrze pierwszej ciąży i teraz też, choć już od paru dni jest normalnie więc może już po . W ogóle nie czuje się jak w ciąży. Nikomu też nie mówimy na razie więc jakby jej nie było 🤣w 1 ciąży chyba w 8tc wszyscy już wiedzieli 😆

reklama
Do góry