ja tak myślę ze zaczne od kaszy mannej do mleka, czytalam ze dzieci karmione piersia powinny już takie delikatne glutenowe rzeczy jesc od 4 mies, a te na mm od 6 - jakies bylo wytłumaczenie ale juz nie pamiętam, potem marchewka i sliwka zeby kupka była.. a jak zacznie siedziec to koniecznie metoda blw zeby nie mieć niejadka w przyszłości
reklama
Halo.
Wy już dietę chcecie rozszerzać , chyba jeszcze o tym nie myślałam , a póki młody tak dobrze przybiera to idę zasadą, że rozszerzam na 6 miechów. No chyba, że mi nagle przestanie przybierać to pomyślę wcześniej. Mój w ciągu dnia jeszcze nie ma określonej pory na drzemki. Ale po tym jak wstanie jest altywny ok 1.5- 2h i potem zasypia na 1.5 h. Nocki bardzo ok zasypia ok 20:30 i z przerwami na cycusia (1:00,4:00, 6:00) śpi do 8. Pisałam, że już fajnie chwyta, cały czas gada po swojemu i się uśmiecha. Też ładnie leży na brzuszku, a na macie dotyka wiszących rzeczy - najbardziej lubi lusterko.
@Martyna Kołodziejczyk @Doriis cudne Wasze maluszki. A Oliś taki pucek jak mój.
@Emxka dobrze, że już lepiej z Tobą . Chustę zakupiłaś?
Wy już dietę chcecie rozszerzać , chyba jeszcze o tym nie myślałam , a póki młody tak dobrze przybiera to idę zasadą, że rozszerzam na 6 miechów. No chyba, że mi nagle przestanie przybierać to pomyślę wcześniej. Mój w ciągu dnia jeszcze nie ma określonej pory na drzemki. Ale po tym jak wstanie jest altywny ok 1.5- 2h i potem zasypia na 1.5 h. Nocki bardzo ok zasypia ok 20:30 i z przerwami na cycusia (1:00,4:00, 6:00) śpi do 8. Pisałam, że już fajnie chwyta, cały czas gada po swojemu i się uśmiecha. Też ładnie leży na brzuszku, a na macie dotyka wiszących rzeczy - najbardziej lubi lusterko.
@Martyna Kołodziejczyk @Doriis cudne Wasze maluszki. A Oliś taki pucek jak mój.
@Emxka dobrze, że już lepiej z Tobą . Chustę zakupiłaś?
Ostatnia edycja:
@sariska jeszcze nie kupiłam chusty jakoś przez te moje zapalenie piersi wypadło mi z głowy. Dziś idziemy do doradcy laktacyjnego żeby nam trochę pomógł bo karmić planujemy jeszcze jakiś czas.
Ja też będę rozszerzać dietę w 6 miesiącu. W książce którą czytałam jest schemat owoce warzywa mięso i na końcu produkty glutenowe.
Bobovita ma taką aplikację która podpowiada jadłospisy dzień po dniu może komuś się przyda.
Ja też będę rozszerzać dietę w 6 miesiącu. W książce którą czytałam jest schemat owoce warzywa mięso i na końcu produkty glutenowe.
Bobovita ma taką aplikację która podpowiada jadłospisy dzień po dniu może komuś się przyda.
Doriis
Fanka BB :)
Ja mam wlasnie taka sama aplikacje. U nas rozszerzenie wypada wlasnie na 1.10@sariska jeszcze nie kupiłam chusty jakoś przez te moje zapalenie piersi wypadło mi z głowy. Dziś idziemy do doradcy laktacyjnego żeby nam trochę pomógł bo karmić planujemy jeszcze jakiś czas.
Ja będę karnic tez dlugo ,córkę karmiłam 2,5 roku .
Oliwiera zamierzam karmic tez jakoś do 2 lat zobaczyny jak to pojdzie s praktyce tym bardziej że chce szybko do pracy wrócić, a mój zawód mi na to nie pozwala zeby mieć gdzie mleko ściągnąć no cóż, jakoś sobie poradzimy .
Hm chcesz tak długo karmic i będzie pracować? Jak to wygląda w praktyce ? Bo myslakam ze praca = koniec cycka. Ja wracam po pol roku macierzyńskiego. Pracuje co drugi dzień po 10-12h - da rade w takim systemie karmic wogolen?Ja mam wlasnie taka sama aplikacje. U nas rozszerzenie wypada wlasnie na 1.10
Ja będę karnic tez dlugo ,córkę karmiłam 2,5 roku .
Oliwiera zamierzam karmic tez jakoś do 2 lat zobaczyny jak to pojdzie s praktyce tym bardziej że chce szybko do pracy wrócić, a mój zawód mi na to nie pozwala zeby mieć gdzie mleko ściągnąć no cóż, jakoś sobie poradzimy .
Tak wiem, tyle że ja chce być jednoczesnie na rodzicielskim urlopie i do jego końca pracować na umowę o dzieło.. a wtedy nie przysługuje- ale mam dzieki temu troche kasy wiecej przez ten czas- a szykuje mi się budowa itd. Ale.. myślę że nie stanie się jakas tragedia jak przestanę karmic i przejde na mm..zawsze to jakaś "wolnosc". Vhociaz latwo sie mowi.. ale w sumie oprócz karmien nocnych bo trzeba wstawać to lubie jak sobie tak cyca cycusia i tak słodko na mnie patrzy albo jak patrzy na cycusia zanim dostanie hehe..@Natqaa gdzieś czytałam że matkom karmiącym przysługuje dodatkowa przerwa w pracy właśnie na karmienie ściągnięcie pokarmu ale to nie sprawdzone info więc dokładnie nie powiem co i jak
@doria wiesz ze jest mini lodowka USB do samochodów za jakieś 60zl ? Wejdzie tam puszka coli czyli jakies 200ml mleka by było
Tak wiem, tyle że ja chce być jednoczesnie na rodzicielskim urlopie i do jego końca pracować na umowę o dzieło.. a wtedy nie przysługuje- ale mam dzieki temu troche kasy wiecej przez ten czas- a szykuje mi się budowa itd. Ale.. myślę że nie stanie się jakas tragedia jak przestanę karmic i przejde na mm..zawsze to jakaś "wolnosc". Vhociaz latwo sie mowi.. ale w sumie oprócz karmien nocnych bo trzeba wstawać to lubie jak sobie tak cyca cycusia i tak słodko na mnie patrzy albo jak patrzy na cycusia zanim dostanie hehe..
@Doriis wiesz ze jest mini lodowka USB do samochodów za jakieś 60zl ? Wejdzie tam puszka coli czyli jakies 200ml mleka by było
reklama
laski a jak u was wyglada kładzenie spac maluchów? Moja zawsze jak ja usypiam na nocne spanie to strasznie się wierci i marudzi. Niektóre z was juz maja starsze maluchy- podobno nerowowe zachowania wieczorne niemowlakow mijaja z 3 miesiacem... prawda to? Zauwazylyscie jakies zmiany wieczorem na plus ?