reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

dziewczyny !!!:oops::oops::rolleyes2:
O ktorej kładziecie dzieci spac i o której rano wstajecie z nimi? Ile pobudek i karmien ? Ile tyg maja wasze dzieci?

Położyłam dzisiaj spac mala o 18:30 po karmieniu o 18:20, drzemke zakończyła o 18, trwała 1.5h, po przebudzeniu z drzemki strasznie plakala, jak wzielam na ramiona to od razu zasypiala.. chciałam ja położyć tak jak zWsze miedzy 19 a 20... boje się że będę miala kiepska nocke i wczesny poranek... ktoras tez tak raz miala ? Jak było?

reklama
Zdarzali
dziewczyny !!!:oops::oops::rolleyes2:
O ktorej kładziecie dzieci spac i o której rano wstajecie z nimi? Ile pobudek i karmien ? Ile tyg maja wasze dzieci?

Położyłam dzisiaj spac mala o 18:30 po karmieniu o 18:20, drzemke zakończyła o 18, trwała 1.5h, po przebudzeniu z drzemki strasznie plakala, jak wzielam na ramiona to od razu zasypiala.. chciałam ja położyć tak jak zWsze miedzy 19 a 20... boje się że będę miala kiepska nocke i wczesny poranek... ktoras tez tak raz miala ? Jak było?
Zdarzało nam się że zasnęła i budziła się np o 20 a myjemy ją o 19 i wtedy myłam ją po 20 i zasypiała ciut później, ale spala zawsze ładnie cała noc i tak 🙂 teraz mamy zazwyczaj karmienie o 21,zasypia przy piersi ok 21.30 i pobudka ok 4 nad ranem, później o 6 lub 7 i już nie śpi od 7. Kolejne karmienie ok 10 i drzemka do 13,karmienie i do końca dnia już różnie, czasem zaśnie czasem tylko na 30 min i karmienia były często ale właśnie po ostatnich 2 dniach będę ją trzymać przynajmniej 3 godziny odstępu popoludniami.

Zdarzali
Zdarzało nam się że zasnęła i budziła się np o 20 a myjemy ją o 19 i wtedy myłam ją po 20 i zasypiała ciut później, ale spala zawsze ładnie cała noc i tak 🙂 teraz mamy zazwyczaj karmienie o 21,zasypia przy piersi ok 21.30 i pobudka ok 4 nad ranem, później o 6 lub 7 i już nie śpi od 7. Kolejne karmienie ok 10 i drzemka do 13,karmienie i do końca dnia już różnie, czasem zaśnie czasem tylko na 30 min i karmienia były często ale właśnie po ostatnich 2 dniach będę ją trzymać przynajmniej 3 godziny odstępu popoludniami.
Ooo to super ci spi.. a ile ma tyg ? Dajesz cos na brzuszek czy po prostu nie ma takich problemów?

Hej mamy, jak u Was z karmieniem? Ja mam dość ostatnio... Moje dziecko w ogóle nie chce jeść z lewej piersi przez co mam w niej mało pokarmu, jadła ciągle z prawej przez to i w tej mam nadmiar a od kilku dni nawet z prawej nie chce. Ciągle się szarpie, drze i pręży, rozgląda na wszystkie strony zamiast jeść i płacz bo głodna ale woli się rozglądać [emoji2356] mam tak dosc że chyba przejdę na mm[emoji2356]
U mnie mały też ostatnio wydziwia i zauważyłam, że jak zaczynam go karmić na stojąco [emoji85] to normalnie ssie pierś i po chwili mogę z nim spokojnie usiąść albo się położyć. Nie wiem czy to jakiś skok, znudzenie się pozycjami do karmienia czy też wina napięcia mięśniowego, bo ma trochę wzmożone. Osobiście uwielbiam karmienie nocne - mały śpi, spokojnie łapie i opróżnia pierś i go z powrotem odkładam do łóżeczka. Szkoda tylko, że tak bardzo nie chce mi się wstawać w nocy i dość często nieświadomie wyłączam budzik i budzę się godzinę lub dwie później [emoji28]

U nas ostatnia drzemka jest o 16 i trwa do 18 . Dzis zasnął o 17 i wstał o prawie 20°° ,była kąpiel, karmienie i dobranoc (byla to godzina 20:30 ). Wcześniej od dłuższego czasu zasypial do 21:30 . Budzimy się o 7 czasem 8°° ,ostatnio spal do 9 😱 ,ale to dlatego ze w dzień marudził i prawie nie spał . Czasem wstaje o 6:30 ,ale za to godzine po idzie spać dalej . Ma 16 tygodni -początek

Ooo to super ci spi.. a ile ma tyg ? Dajesz cos na brzuszek czy po prostu nie ma takich problemów?
Ma 14 tygodni skończone, nie dawałam nic na brzuszek bo było ok w ostatnich tygodniach, ale dzisiaj dałam espumisan bo strasznie płakała przez 1,5 godziny. Myślę że to nie przez brzuszek bo ledwo podałam łyżeczkę i zamknęła oczy🤷‍♀️ ale już nie wiedziałam co robić.
@prusaczek o tym samym przed chwilą pomyślałam. Skok jak nic u nas- 3 noc nie płacze a wrzeszczy bez powodu, w dzień problem ze spaniem, cały czas na rękach bo jak nie to płacz i jeszcze te problemy z karmieniem🤦‍♀️ czytałam że trn skok daje mocno popalić więc nastawmy się na kilka ciężkich dni🙈

Myslalam, ze teraz skok jest ok 18 tygodnia. U nas noce super, ale w dzień to masakra, prawie w ogole nie śpi wiec wieczory są kiepskie. Myslalam, ze to ta infekcja układu moczowego, albo skutki uboczne podawanego ieku. Jutro ma 16 tygodni.

@Lil12 teraz skok jest 14 - 19 tydzień. Zaczynam się psychicznie nastawiać na niego [emoji51] Oby nie wypadł w trakcie naszego wyjazdu na drugi koniec Polski pod koniec października. W sobotę kończymy 12 tygodni.

@Lil12 teraz skok jest 14 - 19 tydzień. Zaczynam się psychicznie nastawiać na niego [emoji51] Oby nie wypadł w trakcie naszego wyjazdu na drugi koniec Polski pod koniec października. W sobotę kończymy 12 tygodni.
Tak dokładnie najdłuższy skok 14-19 tygodni 🤦‍♀️ u nas też hardcore ,ale daje rade . Tłumacze sobie ze po tym skoku będzie tylko lepiej😂😂

reklama
Wow dziewczyny macie super w nocy. U mnie chyba poszło coś nie tak [emoji58] mój mały śpi po 2-3 godz w nocy czasem uda mu się przespać 4 i pobódka na jedzonko i tak całą noc. Coś chyba robię źle [emoji3525]

Do góry