reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Dziś robiłam badanie ogólne moczu wcześniej wszystko było ok a dziś sprawdziłam wyniki i szok glukoza w moczu obecną 355 mg/dl ibialko też 22.6 do tego erytrocyty świeże 10-20 więc wyniki niezaciekawe w piątek mam wizytę aż się boję co lekarz powie
Musisz czekać do piątku ? Może da się skontaktować wcześniej?

reklama
27 maja idę na oddział już. Albo dopiero. Ostatnio na wizycie było mówione, że mam jutro iść na oddział ale się zmieniło. Podobno jest takie oblężenie tyle kobiet rodzi że gdzie się da to je przyjmują 🤣🤣 jakbym jutro trafiła do szpitala to łóżko chyba bym miała na korytarzu Pan doktor mówił. Poza tym z dzieckiem wszystko ok . Rozwarcia brak i wszystko jest wysoko . Niby 1 czerwca powinnam urodzić 😁 dziecko chyba nie będzie ważyć zbyt dużo coś Pan doktor mówił 2800/3000 że będzie ważyć. Mówi że może się mylić sądził po dzisiaj że dziecko waży dużo bo brzuszek mam duży A tu jednak nie ma szału z waga widocznie po mnie bo ja wazylam tylko 2900 😁😁

Ja swój połóg wspominam średnio, chociaż nie był zły. Problemem było dla mnie przede wszystkim naciete krocze, 3 tygodnie nie mogłam normalnie usiąść bo strasznie mnie bolało a później miałam wrażenie pomimo zagojenia że jakoś mnie ta blizna ciągnie, a drugim problemem była mówiąc wprost kupa... Dopiero po tygodniu męki się wyproznilam ale to że względu psychicznego, poprostu bałam się że pęknie mi rana po nacięciu co jest nieprawdą. Co do krwawień na początku obfite ale po kilku dniach coraz mniejsze i po jakiś 3 tygodniach zanikły całkowicie. Tak jak mówię źle nie było, ale sama sobie w głowie robiłam problem 🙂. Nie nastawiaj się negatywnie, będzie wszystko dobrze i każda z nas dzielnie to zniesie🙂
Ja też miałam problem z wyproznianiem i z tego powodu bardzo bylam zadowolona z lewatywy. Nie wiem dlaczego dziewczyny są takie przeciwko niej.
Czy wy się tez tak pocicie? Ja od może dwoch tygodni okropnie się poce w nocy...

Musisz czekać do piątku ? Może da się skontaktować wcześniej?
Akorat w piątek mam wizytę u swojego lekarza prowadzącego. Wcześniej wyniki były ok w piątek mam równy 36 tydz ciąży jutro czwartek a wizytę mam w godzinach porannych więc poczekam jeden dzień a badania robiłam dziś

@Lil12 ja też wolę aby zrobili mi lewatywe, jakoś wtedy spokojniejsza jestem. Ja sie też tak w nocy pocę ,raz okno otworzyłam to mój mąż mówi że oszalałam bo on zmarzł. A mi tak gorąco, włosy, plecy wszystko mokre.

@Martyna Kołodziejczyk ty na 27.05 A ja 25.05 . Ciekawe jakie u mnie będzie oblężenie 🤔

Ja też miałam problem z wyproznianiem i z tego powodu bardzo bylam zadowolona z lewatywy. Nie wiem dlaczego dziewczyny są takie przeciwko niej.
Czy wy się tez tak pocicie? Ja od może dwoch tygodni okropnie się poce w nocy...
Ja nie poce sie, bynajmniej nie zauważyłam.

Też miałam badania i nie dzwonię pytać o wyniki . U nas robimy badania w laboratorium szpitalnym i położna odbiera wpisuje w karty. I nawet nie dzwonię, :) mniej stresu :)
Ja robię prywatnie badania sprawdziłam wyniki on line i wydrukowałam żeby nie jeździć samochodem zbyt dużo bo ostatnio to na okrągło i po schodach latam bo bezprzerwy coś. A w domu mam 3 partie schodów jutro siedzę i nigdzie się nie ruszam

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie u gin. Szyjka skróciła mi się do 0,5 cm, rozwarcie na palec....czyli niby 2 cm...Lekarka powiedziała, ze właściwie to mogę rodzić i dziś. Malutka, moim zdaniem naprawdę jest "malutka" 3100 i 52 cm...gin twierdzi, ze to norma, ale nie wiem, ja się jakoś nastawiłam, ze dziecko będzie duże. Jutro koniec 37 tc
Ja urodziłam pierwsze dziecko z wagą 2950g i 58 cm właśnie w 37 tygodniu. Przy wypisie 2750g. Wszystko było ok 🙂 karmienie piersią się udało nawet po CC. Malutka piła jak smok. Szybko nadrobiła wagę, a ja szybko z wagi poporodowej spadłam. Jednak karmienie piersią to najlepsza dieta😁

Do góry