reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Trochę się bawiłam w modelkowanie, ale teraz to juz za stara na takie rzeczy jestem ;) Ale pewne nawyki zostają, niestety nie jestem genetyczną chudzinką, raczej musiałam tej szczupłości pilnować. Dlatego boję się, że jak się w ciąży rozhulałam, to ciężko mi będzie wrócić. No ale nic to....Najważniejsza dzidzia, zdrowe jedzonko i wartosciowy pokarm później, więc nie będę szaleć z dietami po porodzie ;)
Moje podwozie zdecydowanie się obniżyło, ale dzidziulek póki co szaleje z taką samą intensywnością 😂
Zobaczysz, że nim się obejrzysz będziesz chudzinka :). Mój też szaleje na całego.. dlatego już podejrzewam, że on nie tylko kopie, A fikołki robi 🤪

reklama
@sariska Mialam ostatnio bóle brzucha stwardnienie i ból jak na @@ ,ale przeszło po dłuższym czasie . Będę chociaż wiedzieć żeby wtedy udać się do ciepłej wody . U mnie niestety prysznic ,ale zawsze to coś.

@Nerwicówka35 staram się mieć wszystko dobrze zorganizowane, bo w nagłym pośpiechu do przebrania na przyjęciu będę mieć rzeczy po oddziale na górze. A jak bede zmęczona po porodzie to ciuszki złapie tylko worek jeden i nie będę musiała grzebać gdzie to wszystko się znajduje :)

Halo dziewczynki.
Czy Wy też w nocy macie twardy brzuch? Niby się dziś wyspałam, ale przy każdej zmianie pozycji czuję, że brzuch jest kamieniem ... I tak się zastanawiam jak ja wytrzymam jeszcze 6 tyg takich nocy ;) haha. Jupi w tym tygodniu zaczynamy pokój młodego to najbliższe 2 tygodnie będą pracowite hihi.
@Doriis Jaki masz laktator? Bo ja kurde chciałam po porodzie kupić ;), ale jak przeczytałam, że Ty do szpitala bierzesz to szukam haha.

Dodzwonić się do poradni diabetologicznej graniczy z cudem ... bo miałam mieć pod koniec kwietnia wizytę nie wiem po co skoro szybciej miałam dwie telefonicznie rozmowy... Ale ok . Moja diabetolog jest bardzo nie fajna ogólnie . Wiadomo, że w tych czasach to lepiej mieć takie rozmowy przez telefon niż jechać do szpitala na wizytę gdzie i tak pyta sie tylko o cukry ... miałam mieć tą wizytę ale się strasznie rozchorowałam i musiałam odmówić . W końcu nie będę jechać tam chora i w ogóle bo to bez sensu . Już praktycznie jestem zdrowa jeszcze kaszle mnie męczy co jakiś czas , ale jest lepiej . Chciałam dziś zadzwonić do lekarki i zdać relacje jakie mam cukry . Ogólnie mam dobre czasami po głównych posiłkach mam aż moim zdaniem za niskie ... nie wiem czy to wpływ insuliny która sobie wstrzykuje czy może muszę jeść jeszcze więcej 🤣🤣 no i fajnie fajnie chce zdać jej relacje ale nie mogę się dodzwonić bo co chwilę zajęte ... A nie ma sensu żebym miała zwykłą wizytę skoro w przyszłym tygodniu już raczej idę na oddział 🤣 boję się jak cholera porodu

@sariska Ja mam babyono używałam przy córce jest super .

Dziewczyny jestem na badaniach u okulisty ,kolejka jak za chlebem . DRAMAT 🤦‍♀️🤦‍♀️
Trzymam kciuki, żeby szybko poszło... Ale halo oni Cię tam zaprosili wiedząc, że jesteś w ciąży i nie zadbali o to byś była sama? Jak szłam do ortodontki to na konkretną godzinę, w przychodni nikogo nie było, a jak ktoś przyszedł w między czasie to kazali mu poczekać na zewnątrz. Ehh przecież Ty już wysoko w ciąży powinny przyjąć Cię jak najszybciej byś nie miała z innymi kontaktu.
Dziękuję za wieści o babyono :). Ja korzystałam z medeli daaaawno temu ;) haha i głównie na nią patrzyłam. A teraz wiem, że musi być elektryczna, bo te ręczne to nie zdają swojego zadania(bynajmniej ja byłam rozczarowana)

Dodzwonić się do poradni diabetologicznej graniczy z cudem ... bo miałam mieć pod koniec kwietnia wizytę nie wiem po co skoro szybciej miałam dwie telefonicznie rozmowy... Ale ok . Moja diabetolog jest bardzo nie fajna ogólnie . Wiadomo, że w tych czasach to lepiej mieć takie rozmowy przez telefon niż jechać do szpitala na wizytę gdzie i tak pyta sie tylko o cukry ... miałam mieć tą wizytę ale się strasznie rozchorowałam i musiałam odmówić . W końcu nie będę jechać tam chora i w ogóle bo to bez sensu . Już praktycznie jestem zdrowa jeszcze kaszle mnie męczy co jakiś czas , ale jest lepiej . Chciałam dziś zadzwonić do lekarki i zdać relacje jakie mam cukry . Ogólnie mam dobre czasami po głównych posiłkach mam aż moim zdaniem za niskie ... nie wiem czy to wpływ insuliny która sobie wstrzykuje czy może muszę jeść jeszcze więcej 🤣🤣 no i fajnie fajnie chce zdać jej relacje ale nie mogę się dodzwonić bo co chwilę zajęte ... A nie ma sensu żebym miała zwykłą wizytę skoro w przyszłym tygodniu już raczej idę na oddział 🤣 boję się jak cholera porodu
Ja też tak mam, że po głównych posiłkach( po tych co miałam ok 130) mam niższe wyniki. I mówiłam, że chyba glukometr mi się popsuł, ale moja powiedziała, że dziecko ma większe zapotrzebowanie i niższe wyniki to norma. Ja i tak mam w głowie, że najbardziej dziecko przybiera po tym cukrze na czczo także resztą się nie przejmuję.
A nie byłaś wpisana na wizytę tak by diabetolog dzwonił? Do mnie moja dzwoniła i mówiła, że jak na czczo nadal przekraczam to dołożyć jednostkę insuliny i zjadać 15 minut przed snem kromkę z serkiem. No i jest git :)

Trzymam kciuki, żeby szybko poszło... Ale halo oni Cię tam zaprosili wiedząc, że jesteś w ciąży i nie zadbali o to byś była sama? Jak szłam do ortodontki to na konkretną godzinę, w przychodni nikogo nie było, a jak ktoś przyszedł w między czasie to kazali mu poczekać na zewnątrz. Ehh przecież Ty już wysoko w ciąży powinny przyjąć Cię jak najszybciej byś nie miała z innymi kontaktu.
Dziękuję za wieści o babyono :). Ja korzystałam z medeli daaaawno temu ;) haha i głównie na nią patrzyłam. A teraz wiem, że musi być elektryczna, bo te ręczne to nie zdają swojego zadania(bynajmniej ja byłam rozczarowana)
Coś Ty kochana zapomnij kolejka jak po chleb za czasu komuny ... wszyscy patrzą na Ciebie jak na kosmite bo w ciąży 😂😂
Ja miałam madele kiedyś manualną ,ale dla mnie nie była satysfakcjonująca no i koszmar z odciąganiem. Co prawda mamy z tej firmy butelki i smoczki (dla dzieci karmienionych piersią) i są mega mega super . Może elektryczna madela byłaby ok. W każdym razie jestem zadowolona z tego co posiadam.

Kochanie niczym się nie przejmuj . Mam to samo dostałam bez diabetologa, zresztą pisałam on tym kilka postów wcześniej. Mój nie odbierał wcale telefonu ,gdzie miałam zarezerwowana wizytę przez telefon ... Dałam sobie spokój z tym za chwilę rodzę więc nic nie wniesie do tego ,ani większych zmian nie będzie. Co do posiłków to tak jak @sariska pisze najlepiej wieczorkiem przed snem - u mnie czasem 22:00 czasem 22:30 łapie mnie głód. Zjadłam kromkę chleba z serkiem albo biorę kawałek pomidora lub cokolwiek i rano cukry jak ta lala.

reklama
Udało się pogadać z Panią diabetolog. Kazała zadzwonić 21 maja znowu. Mówi do niej że 20 maja mam wizytę u swojego ginekologa i dostanę raczej skierowanie do szpitala już. Ona do mnie czyli że mam to skierowanie tak? A Ja że raczej dostanę. A Ona że to 37 tydzień dopiero więc nie widzi powodów żebym miała już dostać skierowanie... znawczyni się znalazła. To że cukry mam ok to nie oznacza, że skierowania nie dostanę. Mogę już trafić do szpitala ponieważ jestem niepełnosprawna i ze względu na mój kręgosłup to urodze szybciej . Poza tym nadciśnienie mam więc to pewnie też jest powód żebym urodziła szybciej . Mój lekarz dobrze wie co ma robić . Raczej w przyszły czwartek będę już w szpitalu. 2 dni badań niby potem weekend i po weekendzie Raczej już czeka mnie poród. Dobrze że nie musze jechać do tej diabetolog na wizytę tylko przez telefon rozmowa jest 🤣 nie miałby kto ze mną jechać a samej mi nie pozwalają jechać ze względu na epidemie i mój stan 😋

Do góry