reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

hej, w czeluściach internetów znalazłam Was. Żywię glęboką nadzieję, że znajdę tu wszystko i więcej. Krótko o mnie: 31 lat, pierwsza ciąża, kraków, termin na 10.06 ;) termin na pappa i wolne hcg + prenatalne I trymestr umówione. Wujek google straszy tym wszystkim, ginekolog straszy (chociaż ją lubię), w usg ocenia na tydz mniejsze niż powinno być. mam aż się tak bać z racji wieku?
W ogóle nie powinnyśmy się bać, czy to z racji wieku czy z innego powodu, bo czym mniej stresów dla maluszka tym lepiej :), ale wiadomo, że to łatwo powiedzieć... Ja mam 33 lata, jestem w pierwszej ciąży, ale myślę że bardziej bym się obawiała po 35 rż, no może po 40 rż. U Ciebie 31 lat, to jeszcze spokojnie :), nie ma reguły. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)

reklama
hej, w czeluściach internetów znalazłam Was. Żywię glęboką nadzieję, że znajdę tu wszystko i więcej. Krótko o mnie: 31 lat, pierwsza ciąża, kraków, termin na 10.06 ;) termin na pappa i wolne hcg + prenatalne I trymestr umówione. Wujek google straszy tym wszystkim, ginekolog straszy (chociaż ją lubię), w usg ocenia na tydz mniejsze niż powinno być. mam aż się tak bać z racji wieku?
U mnie też straszono bo w 5tygodniu było mało rozwinięte 😉 jaka niespodzianka w 7 jak serce biło jak dzwon! Nie ma co się stresować. Moja też pierwsza, 28lat, Wrocław

Hahaha ja wczoraj też się rozglądałam ci jest na rynku [emoji846] w poprzedniej ciąży miałam duuuuzo rzeczy na których mi zależało, bo np mieszkałam na 2 piętrze . Teraz mam ten plus,że parter i zamykany korytarz, więc miejsce na wózek to też nie problem
Cześć dziewczyny !
dołączam do Was ;) termin na 01.06 :)
Czy tylko mi odwala, że już szukam modelu wózka ?

A ja mam pytanie 😉 Jestem dość szczupłą i nie za wysoką kobietą (164) i pod koniec 8 tygodnia (po jedzeniu głównie) jest u mnie widoczny brzuszek. Skóra napięta i delikatne wybrzuszenie. Czy u Was też tak szybko widać ciążę? Czytałam że dopiero w 12-14 tygodniu zmienia się organizm 😮

Szybko widać. Wcześniej dziewczyny wrzucały zdjęcia, może znajdziesz je gdzieś wyżej w tym temacie. Poniżej kilka zdjęć, które znalazłam na insta z oznaczeniem, że to 10 tydzień - sama mam parę kg więcej, ale miałam wrażenie, że mimo iż waga poszła mi w dół to brzuch jest większy i to faktycznie już wpływ rosnącej macicy.
A ja mam pytanie [emoji6] Jestem dość szczupłą i nie za wysoką kobietą (164) i pod koniec 8 tygodnia (po jedzeniu głównie) jest u mnie widoczny brzuszek. Skóra napięta i delikatne wybrzuszenie. Czy u Was też tak szybko widać ciążę? Czytałam że dopiero w 12-14 tygodniu zmienia się organizm [emoji50]
Screenshot_20191112-210714.jpeg
Screenshot_20191112-210645.jpeg
Screenshot_20191112-210608.jpeg
Screenshot_20191112-210701.jpeg

Szybko widać. Wcześniej dziewczyny wrzucały zdjęcia, może znajdziesz je gdzieś wyżej w tym temacie. Poniżej kilka zdjęć, które znalazłam na insta z oznaczeniem, że to 10 tydzień - sama mam parę kg więcej, ale miałam wrażenie, że mimo iż waga poszła mi w dół to brzuch jest większy i to faktycznie już wpływ rosnącej macicy.Zobacz załącznik 1045961Zobacz załącznik 1045962Zobacz załącznik 1045963Zobacz załącznik 1045964
Ok dziękuję za info 🙂 no dziewczyny spore brzuszki mają na zdj

reklama
Do góry