Myszka90
Fanka BB :)
U mnie śledziki, kapustka i kebab [emoji23][emoji23][emoji23]A jakie to zachcianki? Może i ja takie mam, byłaby miła odmiana po 2 córkach, .
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie śledziki, kapustka i kebab [emoji23][emoji23][emoji23]A jakie to zachcianki? Może i ja takie mam, byłaby miła odmiana po 2 córkach, .
A mnie dzisiaj ginekolog powiedziała że ZUS bardzo wzmozyl kontrole na ciężarnych a szczególnie na tych co są od bardzo wczesnego etapu. I ona ma non stop jakieś tłumaczenia i przeglądy dokumnetacji na jakiej podstawie wydała zwolnienieMyśle ze zwolnienia ciążowe nie są aż tak kontrolowane. Tzn wiem to na pewno. Moja mama pracuje w urzędzie pracy i ZUS nie robi kontroli ciężarnym bo się boja pozwów sądowych o cofnięcie świadczenia. Praca może być stresująca, milion różnych pierdół, w których nic nie udowodnią. Kobiety w ciąży są bardzo mocno chronione - uwierz
Najlepiej nawet 1,5 - bezpieczniej.Dzisiejsze wyniki bete 37512
Według kalkulatora przyrostu i ostatniej bety która robiłam 4 października przyrost jest za niski, ale mieści się w granicach 6tygodnia. Z lekarzem to skonsultuje jak będę na wizycie.
TSH mnie martwi mam 3,050 Max jest co prawda 5,33 ale według przypisy do kobiet w ciazy w 1 trymestrze granicą jest do 2,32
A mnie dzisiaj ginekolog powiedziała że ZUS bardzo wzmozyl kontrole na ciężarnych a szczególnie na tych co są od bardzo wczesnego etapu. I ona ma non stop jakieś tłumaczenia i przeglądy dokumnetacji na jakiej podstawie wydała zwolnienie
U mnie ogórki ale od mięsa mnie odrzuca, nie jadłam już od 2 tygodni.U mnie śledziki, kapustka i kebab [emoji23][emoji23][emoji23]
Mnie lekarka chciała dać już wczoraj L4, ale jeszcze powiedziałam, że nie chce. Trochę się boję brać. Bo ostatnio tyle się mówi o cofaniu L4 jak jest się na wczasach lub jakims wyjeździe i zastanawiam się jak działa taka kontrola. Bo wiem, że w pracy sprawdzają, ale czy w domu także?
A położna to też może być ginekolog położna tak ?Właśnie byłam u swojej ginekolog. Nie wystawiła mi zwolnienia bo powiedziała że ma za dużo kontrol ZUS i najwcześniej do tematu wrócimy po USG przed 10tyg(mam 31.10) a wizytę u niej mam 14.11 [emoji85]
Powiedziała za na takie dolegliwości to moge spróbować u rodzinnego i może on mi wystawi jeśli się źle czuje. Takze tak...
Chyba spróbuję u innego.
Ja mam 6+3d dzisiaj. A serduszko lekarz stwierdził że widział wczoraj na IP jak byłam z plamieniami.
Ja jeszcze o imieniu nie myślałam. Pomyślimy pewnie jak będzie wiadoma płeć. Na razie wykonam wszystkie badania [emoji4]
Kartę ciąży mam na razie w systemie lux.med a przy następnej wizycie mam się zgłosić do położnej aby założyła.
A plemienia już przeszły?Właśnie byłam u swojej ginekolog. Nie wystawiła mi zwolnienia bo powiedziała że ma za dużo kontrol ZUS i najwcześniej do tematu wrócimy po USG przed 10tyg(mam 31.10) a wizytę u niej mam 14.11 [emoji85]
Powiedziała za na takie dolegliwości to moge spróbować u rodzinnego i może on mi wystawi jeśli się źle czuje. Takze tak...
Chyba spróbuję u innego.
Ja mam 6+3d dzisiaj. A serduszko lekarz stwierdził że widział wczoraj na IP jak byłam z plamieniami.
Ja jeszcze o imieniu nie myślałam. Pomyślimy pewnie jak będzie wiadoma płeć. Na razie wykonam wszystkie badania [emoji4]
Kartę ciąży mam na razie w systemie lux.med a przy następnej wizycie mam się zgłosić do położnej aby założyła.
Ja nie mam żadnych zachcianek narazieU mnie śledziki, kapustka i kebab [emoji23][emoji23][emoji23]
Z reguły nie są sprawdzane . Ale miałam sytuacje ze dyrektor zlecił aby skontrolować wszystkie zwolnienia powyżej 14 dni ....Myśle ze zwolnienia ciążowe nie są aż tak kontrolowane. Tzn wiem to na pewno. Moja mama pracuje w urzędzie pracy i ZUS nie robi kontroli ciężarnym bo się boja pozwów sądowych o cofnięcie świadczenia. Praca może być stresująca, milion różnych pierdół, w których nic nie udowodnią. Kobiety w ciąży są bardzo mocno chronione - uwierz