reklama
Hej. Anginę chyba może każdy złapać. U mojej 8 letniej córy było podejrzenie anginy, ale wyszła mononukleoza.Co Ty mówisz angina? Ja jak powiedzialam doktorce, że "podejrzewam" anginę, bo maly ma obsypane gardło to mi powiedziała, że takie małe dzieci nie chorują na anginę...
Haha słodki... maluszki są cudowne.U mnie tez malutki zazwyczaj zaczepia ludzi i sie śmieje, ale czasami tez jest wstydzioch i chowa głowę w mamę
Najzabawniejsze jest jak ktoś stoi a ja siedzę i on sie zapomni i wyciagnie ręce żeby go nosić a skapuje, że przeciez to nie mama i udaje, że on nic jednak nie chcial
Mojegi cały czas siostry noszą i jemu obojętne kto go trzyma , chyba za rzadko go noszę
Zobacz ustawienia w telefonie.. ja nie mam powiadomień ... ale wyłączałam, bo nie lubie jak mi klika i klika hahaDziewczyny sorki, że tak zadko sie udzielam, ale nie przychodzą mi powiadomienia. Nie wiem dlaczego...
MK_Piotrowiak
Fanka BB :)
Hej
@Nerwicówka35 my u lekarza też tylko narazie przy szczepieniu, więc nie jesteś sama. My jak byłyśmy w szpitalu jak się Alicja urodziła to przebadali ją wzdłuż i wszerz - powiedzieli mi, że jak i tak mam tu leżeć to sprawdzą czy z małą jest wszystko ok. Generalnie Alicja zdrowa była ale w międzyczasie trochę przygód ale o tym opiszę niżej
@sariska ciężko znosi wychodzenie ząbka? U nas dramat ... A co do poruszania się to Alicja przemieszcza się w takim tempie, że już za nią ledwo nadążyć mogę, a co dalej. Już mi agentka mała na nogi wstaje, jutro łóżeczko na sam dół idzie bo robi się niebezpiecznie jak wstaje i jeszcze hopsa hopsa.
@Sundeep nie zamierzam sprzedawać 3w1 bo jestem z tego mega zadowolona, a i chcemy się niedługo zacząć starać o drugie maleństwo to się przyda Oglądałam spacerówki w smyku z Kinderkraft bo młoda bon dostała i się zastanawiam. Tylko siostra mówi, że mam kupić do większej wagi niż do 15kg a tam wszystkie do 15kg... A Wy co uważacie? Warto na większą wagę wziąć? A apropo powiadomień u mnie jest tak - ja jak zignoruję jedno powiadomienie to już później są wyciszone ale jak na bieżąco otwieram to cały czas dostaję
U mnie też Alicja idzie do kazdego i nie boi się nikogo, jedynie jak już mocno zmęczona to do mamy
Ja miałam w sobotę konsultację telefoniczną bo moja mała w ciągu doby zrobila 25 kup szok, piła i jadła normalnie a tu nie wiem, może zęby o 4 nad ranem jak już kolejna była to na Izbę przyjęć do szpitala dzwoniłam i kazała pilnować czy mała pije bo jak się odwodni to szpital. Rano - to sobota byla - dzwonię do pediatry, która na prywatnie przyjmuje i zapisała jej cos na zatrzymanie. W sobotę jeszcze ją trochę męczyło ale całe szczęście wczoraj i dziś już normalnie. W weekend do tego młoda 38 gorączki miała, a od początku lutego walczymy ze smarami teraz to jest tak zachrypnięta, że jak gaworzy czy płacze to ledwo ją słychać.
I teraz pytanie, kupka juz normalnie, gorączki nie ma, ma kater i chrypę - z takim czymś się nie dzwoni do lekarza nie?
Zaznaczę, że od czwartku nie wychodzimy
@Nerwicówka35 my u lekarza też tylko narazie przy szczepieniu, więc nie jesteś sama. My jak byłyśmy w szpitalu jak się Alicja urodziła to przebadali ją wzdłuż i wszerz - powiedzieli mi, że jak i tak mam tu leżeć to sprawdzą czy z małą jest wszystko ok. Generalnie Alicja zdrowa była ale w międzyczasie trochę przygód ale o tym opiszę niżej
@sariska ciężko znosi wychodzenie ząbka? U nas dramat ... A co do poruszania się to Alicja przemieszcza się w takim tempie, że już za nią ledwo nadążyć mogę, a co dalej. Już mi agentka mała na nogi wstaje, jutro łóżeczko na sam dół idzie bo robi się niebezpiecznie jak wstaje i jeszcze hopsa hopsa.
@Sundeep nie zamierzam sprzedawać 3w1 bo jestem z tego mega zadowolona, a i chcemy się niedługo zacząć starać o drugie maleństwo to się przyda Oglądałam spacerówki w smyku z Kinderkraft bo młoda bon dostała i się zastanawiam. Tylko siostra mówi, że mam kupić do większej wagi niż do 15kg a tam wszystkie do 15kg... A Wy co uważacie? Warto na większą wagę wziąć? A apropo powiadomień u mnie jest tak - ja jak zignoruję jedno powiadomienie to już później są wyciszone ale jak na bieżąco otwieram to cały czas dostaję
U mnie też Alicja idzie do kazdego i nie boi się nikogo, jedynie jak już mocno zmęczona to do mamy
Ja miałam w sobotę konsultację telefoniczną bo moja mała w ciągu doby zrobila 25 kup szok, piła i jadła normalnie a tu nie wiem, może zęby o 4 nad ranem jak już kolejna była to na Izbę przyjęć do szpitala dzwoniłam i kazała pilnować czy mała pije bo jak się odwodni to szpital. Rano - to sobota byla - dzwonię do pediatry, która na prywatnie przyjmuje i zapisała jej cos na zatrzymanie. W sobotę jeszcze ją trochę męczyło ale całe szczęście wczoraj i dziś już normalnie. W weekend do tego młoda 38 gorączki miała, a od początku lutego walczymy ze smarami teraz to jest tak zachrypnięta, że jak gaworzy czy płacze to ledwo ją słychać.
I teraz pytanie, kupka juz normalnie, gorączki nie ma, ma kater i chrypę - z takim czymś się nie dzwoni do lekarza nie?
MK_Piotrowiak
Wygląda to na rota te kupki ... i do tego temp... a bulgotało jej w brzuszku?Hej
Przy biegunkach... jak najmniej mlecznych rzeczy, kleik ryżowy i marchewka pomaga.
Spacerówka to spacerówka chyba nigdy nie parzyłam na kg . Generalnie parasolka przydaje się do ok 3 rż... (teoretycznie bo jak dzieciaki biegają to jezdzić nie chcą). Myślę, że taka do 15 kg da radę .
SyLwuniaa
Tak, spray jest przeznaczony do ubranek dziecięcych, to wogole firma naturalnych detergentów.. używam chyba wszystkich są delikatne ,a dobrze czyszczą np lawendowy do łazienki czy sodowy do kuchni itpU nas lovely nie dał rady, muszę spróbować ten drugi. A on jest z przeznaczeniem dla dzieci? Pierzesz normalnie później czy z dodatkowym płukaniem?
Psikam na plamy i do pralki, jak dużo plam to jednak namaczalam w odplamiaczu Lovela i to samo mleczko bezpośrednio na plamę, a po jakimś czasie wszystko do wanny wrzuciłam i się moczyło i potem na długi program..I nawet większość się spralo . Ale to były kupki, tak z przed kilku msteraz już się cale szczęścia zmieniła konsystencja i już nie ma tego problemu..Bo wcześniej co rano musiał strzelić i wszystko na plecach A teraz na plamy po jedzonku też działają
SyLwuniaa
A wporzadku, średniego zdecydowalam się posłać to przedszkola, troche to przedluzalam ze wzgledu na pandemie, ale juz kota dostawal ..A ja z nim a tak serio to tak go ciagneło do dzieci, na pl zabaw ciagle kogos zagadywal, z roznym skutkiem a tu mamy blisko, i malutka grupa i jest naprawde przeszczesliwy, co dzien inna przygoda..no i sie okazalo, ze potrafi jesc sam obiad i to całyHalo dziewczynki
@Nerwicówka35 no powiem Ci, że u nas jak wyszedł pierwszy ząbek było ok. Teraz idzie drugi i nie bardzo ma apetyt :/. Żele na dziąsła mniej więcej tyle działają.. ja trzymsm w lodówce i jak dam mu na dziąsła to z pół h jest bez marudzenia. Mój najbardziej lubi gryźć metalowe łyżeczki . No i cycuś cały czas... jedynie kaszki z chęcią je i kukurydziane chrupki. Na świeże plamy z marchewki szare mydło lub frosch w sprayu z mydłem marsylkim.
@MK_Piotrowiak już 6 ząbków super. U nas dopiero drugi się przebija. Z tego co kojarzę to na camilię szkoda kasy bo tam ziołka i chyba nic przeciwbólowego. Ale może akurat u Was się sprawdzą .
@Emxka co tam u Was?
@SyLwuniaa jak tam Twoje chłopaki ?
Najstarszy to zdalne nauczanie, więc spokojnie..młody pośpi..więc mam trochę dla nich czasu. Jednak taki 4 latek to jest wulkan energii jest baardzoo absorbujacy
reklama
SyLwuniaa
Jeśli chodzi o wózek mam też 3 w1 cybex priam. Stelaż ze spacerowka kupiłam nowy natomiast gondole i fotelik z drugiej ręki. Jak narazie jestem bardzo zadowolona. Gondola jest pojemna na dziecko dla tego ciągle korzystamysynek uwielbia.. dobrze sie prowadzi i jest zgrabny..I póki co nie przenoszę się jeszcze na spacerowke, zwłaszcza jak taka pogoda..czekam na wiosneUff to super, że jest coraz lepiej
Jeśli chodzi o służbę zdrowia to ja nie mogę narzekać też. Ginekolog, do którego chodzę przyjmuje na NFZ a ma lepsze podejście niż ten, do którego 7 lat na prywatnie chodziłam, pediatra Alicji i mój rodzinny też spoko, jak dzwonię to albo mam teleporade albo zapytanie czy chce przyjechać do ośrodka
Co innego rodzinny mojego męża... Strasznie przez duże S, babcia mojego męża ma 95 lat, duszności miała a lekarka z bólem dupy za przeproszeniem ich przyjęła, bo czy teleporada im nie wystarczy...
Jakie macie spacerówki? Ja kupiłam 3w1 z gondolą i doprowadza mnie do szału... Zajmuje w bagażniku tyle samo miejsca co gondola i składa się tak samo strasznie, zastanawiam się czy nie kupić osobnej spacerówki
Chyba mu dobrze, go otule i tylko oczka widać..A po chwili śpi