reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
Mój jest na mm dla alergików neocate lcp. W tym smoczki jest regulacja przepływu leku . Można regulować wg potrzeby
Moja właśnie w ogóle nie chce smoczka. A z butelki popija raz dziennie i już tylko mm, mojego nie chce pić z butelki, ewentualnie mieszam pół na pół jak mam ściągnięte...

Jak Twój maluch przyjął Neocate ? Moja nie chce go za dużo pić.. i jak przesypiala cale noce tak teraz się budzi na jedzenie..
Mój doi to mleko dzięki Bogu bez problemu. Ale był czas np że pil malo z 2 tyg potem duzo i tak w kolo. A teraz pije tak 90 co 2 godz. A np najstarszy pil nutramigen. Vis okropnego. Nie dość że pachnie jak karma dla ryb , to w smaku takie slono gorzkie. Pierwsze 3 dni pil ok 100 ml na cala dobe ! Myslalam zs osiwieje. W koncu jak głód mu do dupki zaJrzyl to wcinal jak głupi.

@Mia12345 to tylko przeziębienie :) ,córka ze szkoły przytargała ,a że to alergik to juz w ogóle dramat. Najgorzej w nocy ,Oliwier ma katar lecz nie zatkany nosek ,a właśnie wodnisty katar daje się nam we znaki . Młody spać nie może bo wybudza się co chwile. I tak dzis prawie nie spałam 🤷‍♀️ Ile tygodni ma twój skarb ? Pytam bo Oli mial tez taki epizod jakis czas temu, wiec może to być skok.

U nas już 19 tydzień za pasem ,niedługo 20 . Boze jak to leci 🙆‍♀️ ,a jeszcze niedawno był taki malusi :D

@Mia12345 to tylko przeziębienie :) ,córka ze szkoły przytargała ,a że to alergik to juz w ogóle dramat. Najgorzej w nocy ,Oliwier ma katar lecz nie zatkany nosek ,a właśnie wodnisty katar daje się nam we znaki . Młody spać nie może bo wybudza się co chwile. I tak dzis prawie nie spałam 🤷‍♀️ Ile tygodni ma twój skarb ? Pytam bo Oli mial tez taki epizod jakis czas temu, wiec może to być skok.

U nas już 19 tydzień za pasem ,niedługo 20 . Boze jak to leci 🙆‍♀️ ,a jeszcze niedawno był taki malusi :D
Jednym słowem wiecznie coś...
A czas leci jak nie wiem 😀 20 tygodni to już kawał chłopaka 😀 nie obejrzymy się a już nam z domu będą uciekać 🙃 śmieje się że moja starsza córka 6 letnia już imprezuje więcej niż ja 😀 ciągle tylko jakieś urodziny i od koleżanki do koleżanki 🙃
A młodsza ma 17 tygodni, mam nadzieję że to ten skok bo jak nie to zgłoszę się sama dobrowolnie na psychiatrię 😜
A jak Wam idzie dokarmianie? Bo kiedyś wspominałaś że od 18 tyg zaczynasz wprowadzać stałe posiłki i ja też taki mam plan 😉

@Doriis ja też nie mogę uwierzyć, że na dniach kończymy 19 tygodni... Przy córce czas się bardzo dłużył.
A właśnie dziewczyny, kiedy zaczynacie rozszerzać dietę? Ja się właśnie zastanawiam czy już czy jeszcze zaczekać no i od czego zacząć. Starszą córkę już w tym czasie dokarmiałam...

Oli jest prze szczęśliwy, ze dostał vos innego niż mleko 😅
Jak jemy to aż mlaska i paluszki wkłada do buzi ,maly agent 😅😅
A oto dowód :D

Załączniki

• 20201001_161612.jpg
    20201001_161612.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 111
@sariska tak jestem tą szczęściarą ;? chociaż niepokoiło mnie to aż z gin to konsultowałam bo myślałam że wraca wcześniej.
Czuję się dobrze ale rana nadal jest i pewnie jeszcze dużo czasu minie zanim się zagoi. Szkoda mi też tego mleka które przez nią wycieka bo przez to trochę brakuje dla małego mleka i raz dziennie muszę go dokarmiać mm.
@Doriis u nas z usypianiem jakoś się ustabilizowało robimy codziennie ok 19 kąpiel później karmienie i mały tak się przyzwyczaił że dostaje swoją przytulankę kilka razy go pobujam i zazwyczaj już śpi.
A jak z rozszerzaniem diety mały nie ma problemów z kupkami?

reklama
@sariska tak jestem tą szczęściarą ;? chociaż niepokoiło mnie to aż z gin to konsultowałam bo myślałam że wraca wcześniej.
Czuję się dobrze ale rana nadal jest i pewnie jeszcze dużo czasu minie zanim się zagoi. Szkoda mi też tego mleka które przez nią wycieka bo przez to trochę brakuje dla małego mleka i raz dziennie muszę go dokarmiać mm.
@Doriis u nas z usypianiem jakoś się ustabilizowało robimy codziennie ok 19 kąpiel później karmienie i mały tak się przyzwyczaił że dostaje swoją przytulankę kilka razy go pobujam i zazwyczaj już śpi.
A jak z rozszerzaniem diety mały nie ma problemów z kupkami?
Na szczęście odpukać nie ma problemu . I miejmy nadzieję że tak pozostanie :)

Do góry