reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

A co do katarku, macie ten aspirator na odkurzacz? Jeśli któraś ma to proszę o opinie, bo chyba najwyzszy czas, zeby jakis kupic.
My juz tez po drugim szczepieniu. Malutka wazyla 5480. I juz jest na szczęście w wagowej normie.

reklama
Ja tylko odciągałam katarkiem i sól morską w sprayu. Trzymam kciuki
Kupiłam kropelki oby pomogły, najgorsze jest to że katarek nic nam nie daje bo jej siedzi to gdzieś głęboko w zatokach i nic nie zlatuje😔 mam nadzieję że te kropelki coś jej tam popuszcza...
@Lil12 tak ja taki mam i polecam, daje zawsze najsłabsza moc w odkurzaczu i rewelacyjnie wyciąga katarek tak że dziecko z ulgą oddycha, tzn przy pierwszym dziecku tak było bo teraz jak pisałam coś w zatokach siedzi więc nie ma co wyciągać.

Drogie mamy których dzieci miały katarek.... Jakie krople do noska podajecie? Bo niestety kontakt z moją przychodnia w dobie teleporady jest wręcz niemożliwy i muszę na własną rękę coś jej podać...
My solą ,a później aspiratorek . Jesli chodzi o taki poważniejszy katar to my dostaliśmy Ectorhin dla Oliwiera ,czy pomagał ? POMAGAŁ :)

Ja mam pytanie z innej beczki . Chodzi o słoiczki Bobovita ,Gerber, Hipp i inne . Czytałam składy i najlepiej wypada Gerber ,zastanawiam się czy nie gotować... Pytanie czy będę mieć na to czas 🤦‍♀️
A jak wy podchodzicie do rozszerzania ? Będziecie gotować czy słoiczki?

My solą ,a później aspiratorek . Jesli chodzi o taki poważniejszy katar to my dostaliśmy Ectorhin dla Oliwiera ,czy pomagał ? POMAGAŁ :)

Ja mam pytanie z innej beczki . Chodzi o słoiczki Bobovita ,Gerber, Hipp i inne . Czytałam składy i najlepiej wypada Gerber ,zastanawiam się czy nie gotować... Pytanie czy będę mieć na to czas 🤦‍♀️
A jak wy podchodzicie do rozszerzania ? Będziecie gotować czy słoiczki?
Ja na początek słoiczki gerbera właśnie bo mają najlepszy skład, tzn naturalny. Zaczynam od nich dlatego że przy starszej lekarz mi tak zlecił tłumacząc że warzywa i owoce kupne są nawozone i mogą bardzo dziecku zaszkodzić i trzeba zacząć bezpiecznie a jak się już jelitka przyzwyczaja to zacznę gotować 🙂

@Mia12345 - nam pediatra poleciła Nasivin Baby w przypadku kataru, ale nie wiem czy pomaga, bo jeszcze nie mieliśmy okazji użyć. Dotychczas jak mały miał przytkany nosek to robiłam inhalacje z soku fizjologicznej i dawałam maść majerankową pod nosek na noc.

@Doriis - my chyba zaczniemy od słoiczków. Moja położna mówiła tak jak Mia - nie ma sensu gotować, jeśli nie ma się swoich owoców i warzyw, bo na to samo wychodzi co ze słoiczków, a czasem i nawet gorzej. Jeszcze nie zgłębiałam tematu szczerze mówiąc.

A jak u Was było ze chrztem? Chrzciłyście czy nie? Przyjęcie w domu czy w restauracji?

Ja będę dawała najpierw słoiczki, a potem zobaczymy. Starszej gotowałam.
Chrzcilam juz jakiś czas temu, ale poza mszą. Przyjęcia za bardzo nie było. Kilka osób z przyjeciem w plenerze, bo wtedy było ciepło

@Mia12345 - nam pediatra poleciła Nasivin Baby w przypadku kataru, ale nie wiem czy pomaga, bo jeszcze nie mieliśmy okazji użyć. Dotychczas jak mały miał przytkany nosek to robiłam inhalacje z soku fizjologicznej i dawałam maść majerankową pod nosek na noc.

@Doriis - my chyba zaczniemy od słoiczków. Moja położna mówiła tak jak Mia - nie ma sensu gotować, jeśli nie ma się swoich owoców i warzyw, bo na to samo wychodzi co ze słoiczków, a czasem i nawet gorzej. Jeszcze nie zgłębiałam tematu szczerze mówiąc.

A jak u Was było ze chrztem? Chrzciłyście czy nie? Przyjęcie w domu czy w restauracji?
Właśnie Nasivin stosujemy, zobaczymy czy pomogą. A co do chrzcin to my już po, chrzciliśmy jak miała 2 miesiące. Gości było ok 20 osób ale to sama najbliższa rodzina i obiad był w restauracji a po obiedzie zaprosiliśmy gości do domu i na zasadzie szwedzkiego stołu 🙂

reklama
Do góry