reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Kobietki jutro wyskoczy mi 19 tc, dwa tygodnie temu byłam u swojego gin i od badań prenatalnych zlecił mi teraz z badań morfologię i mocz, ogólnie z ciążą wszystko wporzadku, ale rozmawiałam z innymi dziewczynami co chodzily do niego i stwierdziły że daje bardzo mało badań :-( na zmianę lekarza niestety nie mogę liczyć muszę skończyć u niego. Powiedzcie mi jakie wy wyniki miałyście robione po prenatalnych? Czy mocz i morfologia jest wystarczająca?
Ja jestem obecnie 19,5 t. C. I do tej pory miałam tylko raz robiony mocz i morfologia, oprócz tego robiłam HIV, igg, itd, na kolejną wizytę mam zrobić dopiero drugi raz w czasie ciąży mocz i morfologia i dodatkowo krzywą cukrowa. Z tego co wiem to nie ma potrzeby robienia częściej badań na takim etapie ciąży jeśli wszystko jest ok, moje koleżanki też miały tak rzadko zalecane te badania.

reklama
A czy są tutaj dziewczyny, które będą rodzić kolejny raz? Chodzi o to, że mój lekarz powiedział że w tej ciąży nie muszę robić badań na grupę krwi skoro mam wyniki z poprzedniej ciąży sprzed 6 lat co z resztą wydaje mi się być logiczne, ale słyszałam od kilku osób ze i tak trzeba do porodu mieć wynik aktualny bo jest problem w szpitalu. Któraś z Was coś wie na ten temat?

A czy są tutaj dziewczyny, które będą rodzić kolejny raz? Chodzi o to, że mój lekarz powiedział że w tej ciąży nie muszę robić badań na grupę krwi skoro mam wyniki z poprzedniej ciąży sprzed 6 lat co z resztą wydaje mi się być logiczne, ale słyszałam od kilku osób ze i tak trzeba do porodu mieć wynik aktualny bo jest problem w szpitalu. Któraś z Was coś wie na ten temat?

Rodziłam 3 lata temu i w tej ciąży powtarzałam badanie na grupę krwi

Ja przy drugim porodzie nie robiłam drugi raz grupy krwi. Tylko u mnie byla przerwa miedzy porodami 19 miesięcy. Teraz robiłam, bo gdzies zapodziałam kartke z grupa. Przedzwon moze do szpitala i dopytaj sie.

Witam serdecznie ☺
Jestem szczęśliwą, przyszłą mamusią mojego pierwszego dzidziusia (synek). Jestem w 18 tc :)

Planowany termin: 10.06.2020 :)

Ściskam wszystkich ciepło 💕
Dokładnie tak jak ja 🤓
18 Tc, termin 10.06.2020 i synus 😍
Hej ja tez 10.06 oczekuje Oliwii ❤❤

Ja też z USG genetycznego mam termin 10.06, ciąża pierwsza, synek.
Któraś z was będzie może rodzić w Krakowie?

Rodziłam 3 lata temu i w tej ciąży nie musiałam powtarzać badania na grupę krwi

reklama
Do góry