reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
Ja ogólnie w miarę, mdłości trochę odpuściły :) zmęczona ciągle jestem 😂 no i najgorsze uczucie, że niby jestem głodna trochę zjem i czuję się taka pełna, że ledwo chodzę 😁😁

Place obecnie 250 zł za ubezpieczenie zdrowotne w pzu, ubezpieczenie to obejmuje mnie, partnera. Jest to pakiet zdrowotne Plus na życie dla nas obojga.
Kwota niewielka w porównaniu z kwotami zostawionymi w prywatnych przychodniach. Do których teraz w czasie ciazy praktycznie co tydzień jestem.
Powiem że się zwróciło z nawiązką już podczas pierwszej wizyty I pierwszych badań...
Ubezp. Wykupione w Warszawie, z pracy partnera.
Zakres badań nie obejmuje niestety testów pappa czy nifty.
Dzięki wielkie za info..podzwonie we wt dowiem się jak to wychodzi prywatnie

Jak do wtorku/ środy nie dostaniecie wiadomości z dostępem piszcie do tej Pani. Ja jej wysłałam wasze dane bo tylko ona może dodawać osoby do forum. Także może to zawsze trwać nieco dłużej.
Screenshot_20191110_224247_com.vbulletin.build_101.jpeg

U mnie ogolnie do 10TC wszystko było ok, prócz zmęczenia i czasem wrażliwości na zapachy. A teraz się zaczęło mdłości ale wieczorne, no i w sobotę zaliczyłam i to na koncercie! pierwsze wymioty. Całe szczęście, że zaraz już pierwszy trymestr się zakończy :) Dodam, że mieszkam w Holandii, biorę tylko witaminy dla ciężarnych i w 8TC była pierwsza wizyta u położnej + badanie krwi, nawet nie na czczo, także cierpliwie czekam do 25.11 wtedy kolejna wizyta ECHO i decyzja nasza o zrobieniu testu zintegrowanego czyli pobraniu krwi + badania prenatalne. Pozdrawiam Was serdecznie!

Dziewczyny czy któraś z Was ma podwyższone ciśnienie? Ja od kilku dni mierze i mam albo na granicy albo trochę za wysokie. Myślicie żeby isc z tym do gina czy nie?

reklama
Ja też jeszcze czekam 😜 a już bym z Wami popisała :)
To pisz z nami, przecież jesteśmy anonimowe :) tyle osób ma problem z dodaniem do grupy, więc nie wiem czy to dobry pomysł :)
Gdzie bedziesz kupowała ubrania ciążowe? Szukam po stronkach i narazie na przetestowanie zamówiłam spodnie dżinsowe z lidla plus legginsy :) szkoda mi trochę kasy ma takie jednorazowe ubrania, nie wiem co kupić szczerze mówiąc.

Do góry