reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
Moja endokrynolog mowila mi ze wynik np 2 I 2.5 to jest to samo. I żeby po przecinku nie patrzeć bo to się zmienia w ciągu doby.
Wiecie co, to TSH mnie dobija. W ciągu trzech tygodni robiłam wynik co tydzień i wygląda tak:
1,88
2,67
2,0

I jak tu być mądrym? Dawka cały czas taka sama... A oczywiście wynik 2,67 był z zlecenia ginekologa i mam wpisany w kartę ciąży [emoji85] Pierwszy i ostatni wynik to samo laboratorium, środkowy inne. Czy to możliwe, że stąd skoki? Chyba raczej nie...

To co teraz? Znowu mnie ginekolog skieruje na badanie, czy sama muszę o to zadbać?
Weź się zapytaj lekarza, bo ja też jestem w szoku ze od tego roku musi być potwierdzony wynik jeżeli chodzi o grupę krwi. Dla mnie to jest śmieszne, bo jak raz zrobisz to jest ważne do końca życia, ale bywa różnie i pewnie przez to muszą być dwa oznaczenoa

Ja jem mało a często jeden posiłek taki większy sobie sobie i mam tak samo po każdym posiłku dyskomfort i mdłości chodzę jak zombi nie funkcjonuje normalnie ...z domu nie wychodzę boje się jakiś publicznych wymiotów od zapachów dziś wyszłam na chwilę do sklepu jak dzikus jakiś [emoji53]eh
Dziewczyny boli Was zoladek?? Mam mdlosci nie jakies okropne w momencie jak robie sie glodna to sie nasilaja ale chce mi sie jesc wiec najadam sie jak durna (jestem w stanie duze porcje od kilku dni jesc) a pozniej umieram bo mi tak nijak, zoladek boli, ciezko i znowu lekko niedobrze. Ja juz nie wiem. Wiem ze powinnam jesc male porcje ale robie sie tak glodna ze nie czuje nasycenia jak malo zjem a pozniej juz wiem ze przegielam...

Postaraj się małymi łyczkami .... ja pije 1,5-2 l około, ale wciąż mam wymioty wiec nie wiem ile zostaje. Dziś czuje się lepiej wiec mam plan wypić 3 l. Ginekolog mi powiedział ze mam chodzić do łazienki co godzinę albo częściej! Łożysko musi być dobrze nawodnione, ma to wpływ na rozwój płodu.
Na pewno masz rację :) muszę się bardziej zmusić do picia ale to trudne niesamowicie

Weź się zapytaj lekarza, bo ja też jestem w szoku ze od tego roku musi być potwierdzony wynik jeżeli chodzi o grupę krwi. Dla mnie to jest śmieszne, bo jak raz zrobisz to jest ważne do końca życia, ale bywa różnie i pewnie przez to muszą być dwa oznaczenoa
Zapytam, bo też mnie to dziwi i wkurza

Ja ogólnie 3 tygodnie temu strasznie źle się czułam... Bez energii jakbym miała baterie wyczerpana i jechała na rezerwie ... Teraz jest lepiej choć albo głód mi dokucza przeraźliwy i wtedy jem bardzo duzo albo mam mdłości i pół dnia nic nie jem... Do tego płaczliwość i złość na zmianę... Szok ale ciesze się że jestem w ciąży i mam nadzieję że wszystko jest dobrze jutro wizyta

Cześć Dziewczyny!

Chciałabym do Was dołączyć :) Dzisiaj 10+3, termin porodu mam na 01.06.2020. To moja trzecia ciąża, z pierwszej mam 3-letnią córeczkę, druga niestety zakończyła się w 13-tym tygodniu. Mam wielką nadzieję, że tym razem ciąża będzie przebiegała pomyślnie :)

reklama
Do góry