reklama
Sandra mis
Fanka BB :)
Moja endokrynolog mowila mi ze wynik np 2 I 2.5 to jest to samo. I żeby po przecinku nie patrzeć bo to się zmienia w ciągu doby.
Wiecie co, to TSH mnie dobija. W ciągu trzech tygodni robiłam wynik co tydzień i wygląda tak:
1,88
2,67
2,0
I jak tu być mądrym? Dawka cały czas taka sama... A oczywiście wynik 2,67 był z zlecenia ginekologa i mam wpisany w kartę ciąży [emoji85] Pierwszy i ostatni wynik to samo laboratorium, środkowy inne. Czy to możliwe, że stąd skoki? Chyba raczej nie...
Trinity28
Weź się zapytaj lekarza, bo ja też jestem w szoku ze od tego roku musi być potwierdzony wynik jeżeli chodzi o grupę krwi. Dla mnie to jest śmieszne, bo jak raz zrobisz to jest ważne do końca życia, ale bywa różnie i pewnie przez to muszą być dwa oznaczenoaTo co teraz? Znowu mnie ginekolog skieruje na badanie, czy sama muszę o to zadbać?
Vingaa
Ja jem mało a często jeden posiłek taki większy sobie sobie i mam tak samo po każdym posiłku dyskomfort i mdłości chodzę jak zombi nie funkcjonuje normalnie ...z domu nie wychodzę boje się jakiś publicznych wymiotów od zapachów dziś wyszłam na chwilę do sklepu jak dzikus jakiś [emoji53]eh
Dziewczyny boli Was zoladek?? Mam mdlosci nie jakies okropne w momencie jak robie sie glodna to sie nasilaja ale chce mi sie jesc wiec najadam sie jak durna (jestem w stanie duze porcje od kilku dni jesc) a pozniej umieram bo mi tak nijak, zoladek boli, ciezko i znowu lekko niedobrze. Ja juz nie wiem. Wiem ze powinnam jesc male porcje ale robie sie tak glodna ze nie czuje nasycenia jak malo zjem a pozniej juz wiem ze przegielam...
Na pewno masz rację muszę się bardziej zmusić do picia ale to trudne niesamowiciePostaraj się małymi łyczkami .... ja pije 1,5-2 l około, ale wciąż mam wymioty wiec nie wiem ile zostaje. Dziś czuje się lepiej wiec mam plan wypić 3 l. Ginekolog mi powiedział ze mam chodzić do łazienki co godzinę albo częściej! Łożysko musi być dobrze nawodnione, ma to wpływ na rozwój płodu.
annamariam
Zapytam, bo też mnie to dziwi i wkurzaWeź się zapytaj lekarza, bo ja też jestem w szoku ze od tego roku musi być potwierdzony wynik jeżeli chodzi o grupę krwi. Dla mnie to jest śmieszne, bo jak raz zrobisz to jest ważne do końca życia, ale bywa różnie i pewnie przez to muszą być dwa oznaczenoa
annamariam
Hmm, ale chyba bezpieczniej jest mieć poniżej 2 w ciąży, więc pierwszy wynik był najlepszy. Zobaczymy, co będzie dalejMoja endokrynolog mowila mi ze wynik np 2 I 2.5 to jest to samo. I żeby po przecinku nie patrzeć bo to się zmienia w ciągu doby.
Zochula
Ja ogólnie 3 tygodnie temu strasznie źle się czułam... Bez energii jakbym miała baterie wyczerpana i jechała na rezerwie ... Teraz jest lepiej choć albo głód mi dokucza przeraźliwy i wtedy jem bardzo duzo albo mam mdłości i pół dnia nic nie jem... Do tego płaczliwość i złość na zmianę... Szok ale ciesze się że jestem w ciąży i mam nadzieję że wszystko jest dobrze jutro wizyta
Cześć Dziewczyny!
Chciałabym do Was dołączyć Dzisiaj 10+3, termin porodu mam na 01.06.2020. To moja trzecia ciąża, z pierwszej mam 3-letnią córeczkę, druga niestety zakończyła się w 13-tym tygodniu. Mam wielką nadzieję, że tym razem ciąża będzie przebiegała pomyślnie
Chciałabym do Was dołączyć Dzisiaj 10+3, termin porodu mam na 01.06.2020. To moja trzecia ciąża, z pierwszej mam 3-letnią córeczkę, druga niestety zakończyła się w 13-tym tygodniu. Mam wielką nadzieję, że tym razem ciąża będzie przebiegała pomyślnie
reklama
Liily
Może nie tyle chodzi o grupę krwi co o przeciwciała? Nie do końca się na tym znam, ale np po porodzie w którym był konflikt serologiczny może coś z przeciwciałami się może zmienić ?Zapytam, bo też mnie to dziwi i wkurza