reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

U mnie było podobnie a jak zaczelo się 8+ to zaczęło się najgorsze ‍[emoji2382]

No właśnie czytałam i tak trochę się pocieszylam. Gratuluje Ci pięknego Delfinka [emoji3590][emoji3590]
U mnie też właśnie w okolicy 8 tc zaczęło się piekło. Ale wymioty ostatnio zdarzały się co drugi dzień, a z kolei ostatnie dwa dni nie ma ich wcale. Wracam do żywych [emoji846] choć smaki nadal mi nie wróciły.

reklama
Wiecie co, to TSH mnie dobija. W ciągu trzech tygodni robiłam wynik co tydzień i wygląda tak:
1,88
2,67
2,0

I jak tu być mądrym? Dawka cały czas taka sama... A oczywiście wynik 2,67 był z zlecenia ginekologa i mam wpisany w kartę ciąży [emoji85] Pierwszy i ostatni wynik to samo laboratorium, środkowy inne. Czy to możliwe, że stąd skoki? Chyba raczej nie...

Dziewczyny, litera D w grupie krwi ostacza antygen RH. Jest albo dodatni, albo ujemny. Dlatego przy grupie krwi mamy RhD+ lub RHD-. Plus i minus to tylko i wyłącznie stwierdzenie czy posiadamy antygen rh. 85%społeczeństwa go posiada, reszta ma grupe krwi minus [emoji6]

Mam nadzieje ze wytłumaczyłam

Cześć dziewczyny. Czytam was od jakiegoś czasu i dajecie mi nadzieję że będzie dobrze. Otóż mam 32 lata jestem w 3 ciąży obecnie 10tydzien na heparynie i progesteronie... 2 poprzednie ciążę straciłam. Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona

Hahaha, to tak jak mój, na podwórko wychodzi by użyć dezodorantu ... myślałam że ja jedna taka jestem.
Ja swojemu obiecałam dziś mielone..
Ale niestety sam widok mięsa mielonego mnie zemdlil do tego stopnia że kochanie moje obiadek z cateringu zjadło.. Z zdala ode mnie - bo mielonego zamówił
Boże dziewczyny zazdroszczę Wam tego, ze możecie gotować. Mąż przeszedł na catering, bo ja nie jestem w stanie nic ugotować poza jajkiem na miękko na śniadanie... od razu wymioty. Cokolwiek by to nie bylo czy jajecznica, gofry, czy zupa, nie mówiąc już o smażeniu mięsa. A dezodorantu przed praca używa na balkonie ... :no2:

Dziewczyny, litera D w grupie krwi ostacza antygen RH. Jest albo dodatni, albo ujemny. Dlatego przy grupie krwi mamy RhD+ lub RHD-. Plus i minus to tylko i wyłącznie stwierdzenie czy posiadamy antygen rh. 85%społeczeństwa go posiada, reszta ma grupe krwi minus [emoji6]

Mam nadzieje ze wytłumaczyłam
Ja nie rozumiem [emoji85] Czyli mam po prostu 0Rh+ czy jednak to D to jakaś jeszcze odmiana?

Witamy.
Ja również jestem na lekach rozrzedzajscych krew. Przyjmuje neoparin I Akard, oraz dodatkowo luteine, Euthyrox I dopegyt

Trzymam kciuki.
Będzie bardzo dobrze, tak jak i u mnie i u pozostałych dziewczyn.
Innych opcji nie ma
Cześć dziewczyny. Czytam was od jakiegoś czasu i dajecie mi nadzieję że będzie dobrze. Otóż mam 32 lata jestem w 3 ciąży obecnie 10tydzien na heparynie i progesteronie... 2 poprzednie ciążę straciłam. Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona

Ja mam fraxiparine 0.3 , acard 150 mg, luteinę i duphaston .. musi być dobrze w końcu każda wykorzystała już limit nieszczęść ...

reklama
Do góry