reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

reklama
Liily a pytam tak bo u mnie są takie dwie sytuacje. Mój mąż ma córkę z pierwszego małżeństwa i ma sądownie ustalone ze jego córka jest u nas co dwa tygodnie na weekendy a z kolei moja siostra ma ze swoim byłym naprzemienna opiekę. Ich córka jeden tydzień jest u jednego a drugi u drugiego. No i i u nas i u nich są zgrzyty

Liily a pytam tak bo u mnie są takie dwie sytuacje. Mój mąż ma córkę z pierwszego małżeństwa i ma sądownie ustalone ze jego córka jest u nas co dwa tygodnie na weekendy a z kolei moja siostra ma ze swoim byłym naprzemienna opiekę. Ich córka jeden tydzień jest u jednego a drugi u drugiego. No i i u nas i u nich są zgrzyty
Żeby młodemu zmienić nazwisko musiałabym pozbawić go władzy rodzicielskiej, co podobno w momencie, gdy regularnie płaci alimenty nie do końca jest takie proste.

Dla mnie opieka naprzemienna to nie do kobca dobry pomysł - ale to moje zdanie. Dziecko tak na prawdę nie ma swojego domu , każdy rodzic wychowuje trochę inaczej i choćby kwestia i której odrabiamy lekcje może zrobić się problemem i takim brakiem stabilności. Ale tak jak mówię to tylko moje zdanie .

A Twój mąż nie może widywać się z córką częściej ? Daleko macie do siebie ? Jak mój ex jeszcze widywał się z młodym to strasznie mnie irytowało, że nigdy nie wpadł na pomysł żeby bo po żłobku zabrać młodego na spacer

Żeby młodemu zmienić nazwisko musiałabym pozbawić go władzy rodzicielskiej, co podobno w momencie, gdy regularnie płaci alimenty nie do końca jest takie proste.

Dla mnie opieka naprzemienna to nie do kobca dobry pomysł - ale to moje zdanie. Dziecko tak na prawdę nie ma swojego domu , każdy rodzic wychowuje trochę inaczej i choćby kwestia i której odrabiamy lekcje może zrobić się problemem i takim brakiem stabilności. Ale tak jak mówię to tylko moje zdanie .

A Twój mąż nie może widywać się z córką częściej ? Daleko macie do siebie ? Jak mój ex jeszcze widywał się z młodym to strasznie mnie irytowało, że nigdy nie wpadł na pomysł żeby bo po żłobku zabrać młodego na spacer

Liily - chodź na wątek prywatny :)

Tinia. Ja tez nie mam dostepu do prywatnego forum;(

Dziewczyny czy w 8/9tc boli was brzuch?? Mnie dzisiaj jakos tak pobolewa i sie martiwe.

Aaa dziewczyny apropo tej mojej dzisiejszej wizyty mam za wysokie tsh i zalecił mi iść do endokrynologa. Jak najlepiej teraz się dostać prywatnie czy na kasę chorych iść. Czy on zleci mi dalsze badanie? Czy dostanę jakieś lekarstwa ?

Aaa dziewczyny apropo tej mojej dzisiejszej wizyty mam za wysokie tsh i zalecił mi iść do endokrynologa. Jak najlepiej teraz się dostać prywatnie czy na kasę chorych iść. Czy on zleci mi dalsze badanie? Czy dostanę jakieś lekarstwa ?
Mnie gin też wysłała do endokrynologa, zrobili mi jeszcze raz TSH , jakieś przeciwciała i USG tarczycy. U mnie wszystko ok, ale jeśli będzie trzeba to dostaniesz leki .
Ja poszłam na pakiet z pracy to było szybko, ale podobno przepisy da takie, że kobietę w ciąży specjalista musi przyjąć w ciągu 7 dni na NFZ tylko musisz mieć kartę ciąży albo zaświadczenie od gina w którym tygodniu ciąży jesteś

reklama
Ps ja jak probowalam na NFZ się zarejestrować to mi powiedzieć, że na ten rok nie ma szans .także albo się pewnie trochę poklocisz z panią w rejestracji i Cię wcisną ,albo zostanie Ci prywatna wizyta . TSH jest podobno bardzo ważne w ciąży , także im szybciej tym lepiej

Do góry