reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2020

Joaszka nie wiem co Ci napisać bo natura bywa okrutna. Najpierw daje nadzieję a później takie nieszczęście ..:( mam nadzieję że trafisz na empatyczny lekarzy i pielęgniarki które z dobrocią na sercu się Tobą zajmą.
idę do prywatnej kliniki. robią zabiegi na nfz.
Miałam tam w czerwcu rodzic...

reklama
idę do prywatnej kliniki. robią zabiegi na nfz.
Miałam tam w czerwcu rodzic...
Rozumiem jak się czujesz. Ja wtedy myślałam sobie ze jeśli miało się urodzić chore albo miałoby stać to się później to lepiej teraz. 3 miesiące i znów będziecie mogli się starać tak jak my. Trzymam kciuki mocno za was!

Ja też tak miałam po CC [emoji4]
O 18:30 miałam CC, a o 1 w nocy już mnie "pionizowali" i na zwykłą sale. Co 4h musiałam wstać i iść po leki przeciwbólowe w ramach rehabilitacji aby się ruszać a nie tylko leżeć. Mój Mąż to niezły śmieszek więc wiele razy musiałam się kulic bo szwy ciągnęły a ja się śmiałam następnego dnia. Ja ogólnie dobrze wspominam CC i teraz tez będę miała bo mam wskazania okulistyczne.
Dużo pewnie zależy od tego co jest w głowie i myślę że może samego zabiegu. Mi rana bardzo dobrze się goiła, jak położona przyszła do domu w 5 dobie po chorobie to była w szoku jak ładnie się goi i jak wyprostowana chodzę [emoji85]
A mogłabyś napisać, jaką wadą wzroku jest podstawą do kierowania na cc?

Mam problem z siatkówka i stwierdzona makulopatie. Ogólnie wada nie do korekty, chodzę też bez okularow. Widzę rozmazany obraz w lewym oku centralnie. Prawe jest ok. W poprzedniej ciąży około 10 tygodnia nagle pogorszenie w obydwóch oczach i ledwo widziałam a około 20tygodnia wróciło do normy . Boję się co będzie w tej ciąży. Pogorszenie wynikało z obciążenia organizmu ciąża więc lekarze nie są w stanie przewidzieć jakie bylyby skutki porodu naturalnego i dlatego skierowanie na CC.
A mogłabyś napisać, jaką wadą wzroku jest podstawą do kierowania na cc?

Nie wiem czy jestem jakaś szalona, ale mam nadzieję że będę mogła urodzić naturalnie :oo::oo:
Ja też. Już raz rodziłam naturalnie bez znieczulenia i z oksytocyna. Był to dla mnie straszny koszmar, ale i tak nie zamieniłabym tego na cc. Wiadomo jeżeli dzieciątko będzie duże albo pojawia się jakieś problemy w trakcie to zdrowie maluszka najważniejsze i wtedy pójdę na CC, ale mam nadzieję, że uda mi się naturalnie.
Z góry mówię, że nie hejtuje osób które od razu decydują się na CC. Uważam, że każda kobieta powinna mieć prawo wyboru i jest to jej indywidualna decyzja

reklama
Dziewczyny a macie już widoczne brzuchy? Ja dziś 8+6 i mam wrażenie że jest wielki jak na ten czas.. Niedługo będę wchodzic przez drzwi to będzie brzuch brzuch brzuch i dopiero ja :(
Screenshot_20191028-131442.jpg

Do góry