reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Mam to samo. Zostały mi 2 pary spodni, ktore nie były tak mocno dopasowane. Reszty nie noszę bo zaraz guziki mi pękną:p Ja już mam kupione jeansy ciążowe, 1 wiekszy stanik, 2 pary legginsow, 2 pary rajstop 4 tuniki i właśnie zamówiłam 4 bluzki [emoji14] Lubie mieć wszystko z wyprzedzeniem. Nie zniosłabym sytuacji w której muszę iść np. do pracy a w nic się nie mieszczę. Zresztą jeszte tylko parę ciążowych rzeczy dokupie ( ten stan nie trwa tak długo żeby mieć niewiadomo ile ubran). Ale jeszcze trochę za wcześnie na noszenie rzeczy typowo ciążowych. Jeszcze jakoś dam radę w swoich normalnych.

Właśnie dziś myślałam nad imionami dla dziewczynki chciałabym Marianna, dla chłopca nie wymyśliłam.
Ja ciazowych rzeczy po 2 ciazach mam 4 pary spodni, resztę mialam swoje rzeczy, ale ja lubie rzeczy oversize, wiec mi sie wszystko miescilo[emoji6] aaa.. i w pierwszej ciazy mialam rajstopy ciazowe, bo rodzilam zima, wiec na taki chlodniejszy czas wypadl wiekszy brzuch.

reklama
Dziewczyny a spicie na brzuchu? Ja w pierwszej ciąży spałam do końca, dzień przed porodem jeszcze a w tej nie mogę.. Jakoś mnie ciśnie dziwnie [emoji85]

Hejka ja jeszcze przed pierwszą wizytą 30.10. Zastanawiam się czy wszystko będzie oki ale jestem dobrej myśli. Ja tak samo jak w pierwszej ciąży przechodzę ją póki co bezobjawowo. No tyle tylko że brodawki powiększone i waga leci w dół. Dziś co prawda boli mnie podbrzusze, ale myślę że to przez zbyt opięte spodnie od rana. Bo mi też wydaje się że jak na 6 tydz to brzuch już widać z mąż potwierdza

Moi chłopcy kupili mi dziś w Lidlu leginsy ciążowe. Ja już się w nic nie mieszczę, a dopiero 8+1. Mam wypchane jelita i zaokrąglenie pod pępkiem. W poprzednich ciażach też mnie szybko wypchało, ale ostatecznie miałam do końca taka ładną okrągłą piłkę.

A jak u was?
Dziewczyny nie nadążam za Wami!
Wciągnęłam się w ksiazki.
Tez biorę tylko mama DHA , ale moja dieta jest tak tragiczna, że to jakiś dramat ...chyba muszę pomyśleć nad dodatkowa suplementacją :)

Dziś zakładam dżinsy i ledwo sie dopinam...tzn dopinam ale boli ,czy to nie za szybko ? 7+3 dziś [emoji3526]

Ja poszłam do rodzinnej i część badań zrobiłam na NFZ. Może spróbuj, jak masz jakiegoś fajnego rodzinnego.
Ja jestem za wątkiem zamkniętym. Przecież każdy jeśli będzie chciał to może poprosić o dostęp do Naszej grupy w trakcie trwania ciąży.

Ja biorę Pregna plus - a byście widzieli minę moich znajomych aptekarz jak ją kupowałam - wybiegli zza lady żeby mnie wyściskać [emoji7]

Przed wczoraj zaczęłam 8 tydzień (7+2), kolejną wizytę mam dopiero 18.11 i nie wiem jak do niej dotrwam..
Zastanawiam się nad tym czy nie znaleźć w między czasie jakiegoś Gin na NFZ żeby badania zrobić ze free a mam ich troszkę do zrobienia od mojej Gin do której chodzę prywatnie. Co myślicie?

Moi chłopcy kupili mi dziś w Lidlu leginsy ciążowe. Ja już się w nic nie mieszczę, a dopiero 8+1. Mam wypchane jelita i zaokrąglenie pod pępkiem. W poprzednich ciażach też mnie szybko wypchało, ale ostatecznie miałam do końca taka ładną okrągłą piłkę.

A jak u was?
Mi do końca 4 mca nic nie było widać ale też miałam taką ładną piłkę :) w 9 mcu wyglądałam jak niektóre w 5 :)

No nie wiem z tego co widzę inne grupy poprostu robią osobny temat na zdjęcia usg i brzuszki.
Na październiku 2017 powstała ta grupa i zrobił się podział na stare i nowe mamy. A tak jak nowe mamy będą widzieć że tu jest aktywność to chętniej będą dołączać.
Po porodzie to rozumiem żeby coś takiego zrobić...

W takim razie razem byłyśmy na tym forum [emoji846] mam synka z października 2017 i jestem na tym forum i na fb tez [emoji846] jak ten czas szybko leci [emoji23]

reklama
Do góry