reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Przychodzę z dobra rada - byłam u mojej psiapsi w aptece (farmaceutka) i dała mi zestaw na mdłości/wymioty - krople anaketon + witamina b6. 15 kropli 2x dziennie + 1 tabl. Wit b6 dziennie. Można przyjmować mimo zażywania witamin dla kobiet w ciąży. Ja już pierwszą dawkę przyjęłam i będę testować czy będzie mi ten zestaw pomagał.

a czy to pomaga także na ten okropny posmak w ustach? Normalnie masakra jakaś, nie potrafię się tego pozbyć i od tego właśnie jest mi niedobrze :/

reklama
Gdzieś czytałam że właśnie w 9 tygodniu jest apogeum mdłości więc to może dlatego. Podobno potem jest już lepiej.
Też czytałam, że między 8 a 12 tygodniem następuje pogorszenie. A zwłaszcza w 10 tygodniu bo hormon odpowiadający za te przykre dolegliwości osiąga wtedy maksymalna wartość.

Ja właśnie czekam w kolejce na wizytę u rodzinnego. Boję się sprawdzenia gardła bo wczoraj jak sama otworzyłam szeroko buzie to skończyło się wymiotami.

Też czytałam, że między 8 a 12 tygodniem następuje pogorszenie. A zwłaszcza w 10 tygodniu bo hormon odpowiadający za te przykre dolegliwości osiąga wtedy maksymalna wartość.

kurde no, a już myślałam że mi trochę popuści. ehhh.... W pierwszej ciąży tak nie miałam, jedynie przy silnym poczuciu głodu wymiotowałam. I tyle, a teraz łomatkoboska, nie mam pojęcia co się dzieje :/ ja chyba bym chciała już nawet wymiotować bo wtedy tuż po jest przez chwilę lepiej. A tak to mnie cały dzień strasznie muli :/

Hej dziewczyny [emoji255]
Wiem że trochę się nie odzywałem ale tak tragicznie się czuję że to szok. W 1 ciąży nawet w 1/3 nie czułam się tak źle.
Byłam u gin 2 tyg temu, widziała pęcherzyk z zarodkiem [emoji7] wszystko ogólnie ok, termin 2 czerwca wg Om ale ciąża młodsza o tydzień.
IMG_20191009_234152.jpeg

Uprzedz lekarza, na pewno zrozumie.
Jeszcze trochę przed nami i zwykle jest lepiej po12 tygodniu

Ja właśnie czekam w kolejce na wizytę u rodzinnego. Boję się sprawdzenia gardła bo wczoraj jak sama otworzyłam szeroko buzie to skończyło się wymiotami.

kurde no, a już myślałam że mi trochę popuści. ehhh.... W pierwszej ciąży tak nie miałam, jedynie przy silnym poczuciu głodu wymiotowałam. I tyle, a teraz łomatkoboska, nie mam pojęcia co się dzieje :/ ja chyba bym chciała już nawet wymiotować bo wtedy tuż po jest przez chwilę lepiej. A tak to mnie cały dzień strasznie muli :/
Ojej mam to samo... Nie da się funkcjonować.
Chociaż ja mam nudności, wymioty, ciągle jestem zmęczona i mam takie wahania nastroju że aż mi głupio..

reklama
a czy to pomaga także na ten okropny posmak w ustach? Normalnie masakra jakaś, nie potrafię się tego pozbyć i od tego właśnie jest mi niedobrze :/
Niestety nie wiem tego. A zucie gumy? Ja przez ostatni tydzień ciągle żuje gumę bo też mam ten okropny posmak. Wiesz wydaje mi się że spróbować tych kropli nie zaszkodzi a nóż pomogą.

Do góry