reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

troszke.sie uspokoilam jak mi.napisalas ja w sumie tez duzo chodze a juz raz poronilam i boje sie kazdego nawet malogo pobolewania. musze sie jakos rozluznic i przestac myslec o zlym tylko cieszyc sie tym co jest teraz :) przed nami duzo miesiecy jeszcze :)

reklama
Ale tu produkuje cie :o
Któraś z was pisała ze noga puchnie. Nie jest to częsta przypadłość w pierwszym trymestrze ale zdarza się i tak. Moja znajoma jak była na początku ciąży to noga jej puchla z dnia na dzień i w końcu wystraszona do lekarza po leciała bo ledwo na nodze stawała. I było to spowodowane przez ciążę.
Mnie męczą nudności jak doprowadze do momentu aż poczuje głód.
Gratulacje kolejnych udanych wizyt no i oczywiście wielkie gratulacje bliźniaków. Partner pewnie musi ochłonąć, porozmawiaj cie na spokojnie i daj mu chwilkę czasu na przyswojenie takiej wiadomości :)

Mi się coraz ciężej ukrywa ciążę... co mnie zdradza to piersi dzisiaj jak rozmawiałam z siostra przez Skype to powoedziala ze mi sporo piersi urosły i ze to podejrzane to udałam głupia ze mam biustonosz z push up'em [emoji23] nie wiem czy uwierzyła. Tata mój też już coś podejrzewa bo jak jakiś czas temu z nim rozmawiałam to powiedział, że ma przeczucie, że jak przyjedziemy na święta to oznajmie ze jestem w ciąży. Trochę go uprzedze bo równo za 2 tygodnia po pierwszej wizycie poinformuje moich rodziców i teściowa :D

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Znowu dziś nie zasnę. Kręcą mnie nogi jakbym z pielgrzymki wróciła i ten ból krzyża. Ostatni raz mnie bolał przy porodzie. Pochodze troche w dzień i wieczorem czuje sie jakbym wróciła z 12h tyry

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzisiaj miałam zabawną sytuację. Na razie o ciąży wie tylko mój mąż i dwie najbliższe koleżanki/przyjaciółki z pracy. One się domyśliły, spędzamy razem mnóstwo czasu i nie dało się ukryć. Natomiast cały czas nurtuje mnie kwestia kiedy powinnam powiedzieć o ciąży przełożonym i dzisiaj zadałam podobne pytanie na jednej z grup na fb. Byłam pewna, że nie ma tam nikogo z moich znajomych. A okazało się, że na tej grupie jest moja przyjaciółka, która już od kilku lat stara się o dziecko. Jesteśmy umówione na weekend, wtedy chciałam jej powiedzieć na żywo, ale moja nieuwaga mnie uprzedziła :D ucieszyła się bardzo :) ja teraz mam nadzieję, że uda im się zajść w ciążę jak najszybciej. Chciałabym być na macierzyńskim w mniej więcej tym samym czasie co ona.

No i koniec spania...Nie dość,że w nocy tak często się budzę (A to siku, pić,przewrót na drugi bok ze wzdęciem,sny) to jeszcze budzę się wcześnie...żeby posypać do tej 9.00 no oczywiście nie bo po co...lepiej być nieprzytomna cały dzień.

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

A co tam ...zrobię sobie ciasto kokosowo-czekoladowe istną bombę kaloryczną na pocieszenie [emoji13] już mi lepiej [emoji12]

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

Hej ;) ja się czuję jak by dziś była niedziela;(

Leżę w łóżku z kawą:) mąż mnie wczoraj troszkę wkurzył bo zmęczona byłam jak fix. Ostatki swoich sił przeznaczyłam na powitanie jakoś męża po delegacji;p co by sobie nie myślał że już już w ciąży jestem to już go nie potrzebuje;pppp

Padnięta jak cholera a ten ciolek jeden dłubie sobie słonecznik no myślałam że się wściekne. ;/ Poszłam spać do syna. Jestem polamana normalnie. Koło 3 przeszłam do męża ;p bo przebudzilam się na siku.

Pop syn już do mnie drepcze.

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

Odpowiem zbiorowo :)
Nie biorę duphastonu. Pół nocy spałam na pół siedząco, jadłam gumy miętowe, bo ciągnęło mnie :( Postanowiłam jeść trochę lżej, zjadłam płatki ryżowe, czuję się jak na diecie, ale może mi będzie lżej.
U mnie w pracy już wiedzą. Musiałam powiedzieć, ponieważ wysyłają mnie w delegacje, a ja nie chcę jeździć i stać na targach po 10h i zapierdzielać. Dzwiganie też się w pracy zdarza, próby po 10-15 kg. Nie po to się starałam o dziecko, żeby teraz o siebie nie zadbać :) No i szef mi podziękował, że powiedziałam i prosil żebym dala mu czas na znalezienie zastępstwa na najbliższe 1,5 roku. Generalnie powiedział, że od 1 grudnia mogę iść odpoczywać :)

reklama
Do góry