reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czas tylko dla Nas...( Mamusia ma wychodne)

U mnie z tym trochę lepiej, bo obok w wieżowcu mieszka moja siostra, która ma 14-miesięcznego synka. Jak się da zgrać, to spacerujemy razem :tak:

reklama
ja spaceruje z koleżanką z patologii, też ptzeterminowaną jak ja - mopją towarzyszke niedoli. Razem miałyśmy wywoływany poród z tym ze ona urodziła a ja jak wiecie dopiero przy repecie. A tak sie złożyło ze mieszka 3 osiedla dalej, wiec się spotykamy w polowie drogi.

A ja się sama błąkam na spacerach, jak mąż jest w pracy. W naszym towarzystwie ja się pierwsza rozmnożyłam. Wszyscy znajomi w pracy i na uczelniach. Jak już to wolni są ok. 17.00 a dla mnie to dupa, bo już jest ciemno i zimno

a ja mam juz nianie i od poniedziałku zaczynamy na dobre w tym tygodniu przychodziła oswoic sie i nauczyc co i jak ta zeby po mojemu było.
i nie powiem jak zostawiałam je albo szły na spacer po mimo ze brałam sie za ostre sprzatanie po remoncie to poprostu odpoczywałam ale po 2 godz patrzyłam juz za okno kiedy wrócą.

Ja spaseruje sama bo wszystkie mamusie sie gdzieś pochowały może zapadły w sen zimowy?? A we wtorek ide do fryzjera ale sie ciesze może kosmetyczkę odwiedzę na pewno sie za mną stęskniła :tak: :-) ;-) HURRRRRRRRRRAAAAAAAA!!!!

ode mnie też wszystkie daleko mieszkacie :-(
jest wątek bydgoski, ale tam jakoś się nie "zadomowiłam"...
z resztą do pracy wróciłam, to na spacerki opiekunka chodzi...

Ja też niestety spaceruję sama. Mam sporo koleżanek które urodziły w tym roku (nawet wszystkie w maju :-)), ale niestety wszystkie daleko mieszkają - Olkusz, Gliwice, Jastrzębie Zdrój. Parę mieszka w Rybniku, ale na drugim końcu, więc musiałybyśmy do siebie dojeżdżać, a po za tym wróciły już do pracy. Na wątku Mamusie ze śląska nie ma nikogo z Rybnika :-(

Ja tez sama najczesciej spaceruje :-( , a ze taki spacer trwa ok. 2 h, to umieram ostatnio z nudow. Raz wyszla ze mna jedna kolezanka i jeszcze raz druga. W sobote lub niedziele wychodzimy z mezem, ale najczesciej po prostu sie wymieniamy i ja chodze sama, a potem Tomek chodzi sam, bo jest kupa rzeczy do zrobienia w domu.

A ja w sobotę mam poraz pierwszy wychodne !!!!!!!!!!!!!!! Idziemy na koncert !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A w czwartek idę do fryzjera zafarbować sobie odrosty :-) Poza tym mąż ma tydzień urlopu i jestem cała happy :-)

reklama
Do góry