reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czas na nocniczek :)

reklama
Nie wiem czy to możliwe, ale Jagoda najprawdopodobniej trzyma siku całą noc do rana. Chwilę po obudzeniu idziemy na nocniczek i od razu jest siku. JUż któreś rano z kolei ma suchą pieluszkę.:-)

miranda :-) możliwe możliwe :-)
Monia trzyma całą noc siuśki juz od grudnia ;-) czasem jej się cos siknie ale pielucha nadal szeleści :-)

no i kupkę też walnie do nocniczka :-) juz nie pamiętam jak wyglada kupa rozmazana w gatkach ;-);-D

Rubi to pięknie! U nas jeszcze kupki zdaża się zrobić do pieluszki, ale już coraz rzadziej. Nie wiem tylko co to będzie na wakacjiach, chyba polecimy zaraz do marketu po nocnik żeby sie nie odzwyczaiła.

Zakupiłąm dla Hani nocniczek - taki najzwyklejszy z Kaczuszką :) Ale nie wiem czy coś z tego będzie... jakoś sceptycznie jestem nastawiona... Chyba zakupię sobie tę książkę Giny Ford o uczeniu kożystania z nocnika. Myślicie że warto? Ktoś już to chyba polecał...

zylcia :-) na ta książkę jest za wcześnie dla sierpniowych dzieci :-)

ja ją szczerze polecam ale dla dziecka które ma min. 18 miesięcy :-)

Monikę sadzam na nocnik bo taki jest wymóg żłobka - dziecko ma być przyzwyczajone do siedzenia na nocnikczku :-) Monia codziennie rano siada na tron, robi siku i kupę ale wiem że nie kontroluje się jeszcze... to raczej ja sadzam ją w odpowiednim momencie...

Dziewczyny to powiedzcie mi co w tej ksiązce pisze na temat dziecka ,które nie chce siedzieć na nocniku mimo zabawiania itd.Moja mała wie co to nocnik bo od jakiegoś 7 miesiąca ma go w zabawkach w chwili obecnej chodzi z nim po chacie szorują i rysując podłogi nim ale cóz wymienimy.Ale jak ją sadzam to jest ryk i od razu chce wstawać .Syn mój bardzo szybko oduczył sie robienia w pieluchy bo jak w marcu skończył rok to na lato juz mi wołał siku przynajmniej ,kupa jeszcze sie zdarzała .A z nia tragedia chyba jakaśw dzień wiem kiedy chce siku bo jak były te upały to zakładałam jej majtusie i chodziła w nich po chacie a jak siku czy kupe chciała to łapała sie za cipcie wtedy ja szybko na nocnik i co ryk a siku za nic nie cjciała zrobic na nocniku .

reklama
Dziewczyny to powiedzcie mi co w tej ksiązce pisze na temat dziecka ,które nie chce siedzieć na nocniku mimo zabawiania itd.Moja mała wie co to nocnik bo od jakiegoś 7 miesiąca ma go w zabawkach w chwili obecnej chodzi z nim po chacie szorują i rysując podłogi nim ale cóz wymienimy.Ale jak ją sadzam to jest ryk i od razu chce wstawać .Syn mój bardzo szybko oduczył sie robienia w pieluchy bo jak w marcu skończył rok to na lato juz mi wołał siku przynajmniej ,kupa jeszcze sie zdarzała .A z nia tragedia chyba jakaśw dzień wiem kiedy chce siku bo jak były te upały to zakładałam jej majtusie i chodziła w nich po chacie a jak siku czy kupe chciała to łapała sie za cipcie wtedy ja szybko na nocnik i co ryk a siku za nic nie cjciała zrobic na nocniku .
Chogata jak ja przeczyatm to ci streszcze ok?TYlko ze jak pisze Rubi to chyba ksiazka dla ciut starszych dzieci jak chce testowac na Matim

Do góry