reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czas na nocniczek :)

a ja melduję że dzis po raz pierwszy moje dziecko pokazało mi że chce kupkę :-) wiec matka szybko po nocnik i Zizi zrobiła to co trzeba tam gdzie trzeba ;-)

reklama
Ja chciałabym wam polecic ten "cud" techniki:-D
FISHER PRICE Nocnik Kaczka Nocniczek 3w1 +Kubuś P (1416736627) - Aukcje internetowe Allegro

Zakupiony dla Mateusza, starczy jeszcze dla Miłosza.
w akcie rozpaczy mojego zatwardziałego wyznawcy pampersów kupiłm ten oto tron;-)i zadziałało. Juz 2 tygodnie jak Mati cały czas woła na swoja kochana kaczke.
Niby troche drogi ale w przeliczeniu na pampersy wychodzi jak za darmo.
Jest naprawde mocny solidny, muzyka gra tylk jak dziecko sika czy robi kupe a nie jak w zwyklych z pozytywka kiedy chce. Ma tez wyłacznik muzyki takze nie musi grac. Naprawde serdecznie polecam

Załączniki

• kaczka.jpg
    kaczka.jpg
    36,2 KB · Wyświetleń: 56
Kurde dziewczyny kusicie tymi nocnikami .W zasadzie kasa wywalona na FP to nie majątek bo jak policzyć stopień ,na którym Alka stoi i myje rączki czy ząbki (ok.35zyka) ,do tego nocnik jakis za 15 zyka z melodyjką,do tego nakładke a jakaś lepsiejsza ponad 30 złoty kosztuje to ten kibelek tak tragicznie nie wychodzi.
My już niechcący 2 nocniki połamaliśmy,więc 3 musze kupić i chyba sie skusze na ten FP bo te zwykłe to po dłuższym siedzeniu doopcia boli .

a czy nocniki dzielą się również na te, które są z jakiegoś hypoalergicznego materiału i zwykłego plastiku? chodzi mi o to tworzywo? bo jak Ninka siedzi na najzwyklejszym plastikowym, to po chwili zaczynają ją swędzieć nóżki pod kolankami i sie drapie, więc może to reakcja na ten plastik?
następny poszukam na pewno cięższy, bo ten nasz jak go nie przyrzymam ręką idzie w górę za tyłeczkiem:)

Też go mam ale służy do czego innego .:tak:Ja tam nikogo nie anmawiam ani procentów od sprzedaży nie pobieram od producenta to tak na marginesie hihihihihihihiihi .Pewnie ,że chciałabym kupić jak najtaniej i dobrze wykonane .Powiem wam ,ze starsze dziecko to dopiero wydatek (komórki ,konsole ,gry ,kino ,pływalnia itd. studnia bez dna) maluszek to pikuś.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny jak tam u was postępy nocnikowe? U nas nic się nie dzieje. Ale w sumie nikt z nas dorosłych wcale się nie stara aby to zmienić. Ciągle postanawiam że się za tę sprawę wezmę. Dzisiaj od koleżanki, która ma o 3 miesiące młodszą córcię od Hani usłyszałam "...Jak to? Hania jeszcze w pieluchy robi? Moja to już kupkę sama woła a prawie zawsze robi do nocnika. Pieluch schodzi nam 2 na dzień... itp."

No i się trochę podłamałam. Nigdy nie byłam skora do porównywania dzieci. zawsze uważałam że każde dziecko rozwija się we własnym tempie i już. Nigdy nie byłam przeczulona na punkcie "moje dziecko już to umie a twoje nie..." Ale sprawa nocnika i pieluch jakoś mnie dobija. Mam wrażenie że coś zaniedbuję, że Hania już mogłaby robić do nocnika tylko przez moją opieszałość i lenistwo tego nie robi...

Jak to jest u Was?

Do góry