slodkatrojeczka
Fanka BB :)
4 godziny. Ona mowi ze 2,5h powinnam zrobicA jakie masz przerwy między posiłkami?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
4 godziny. Ona mowi ze 2,5h powinnam zrobicA jakie masz przerwy między posiłkami?
Ja jem co 2-2,5h. Lekarz mówił, że przerwy między posiłkami nie mogą być dłuższe niż 3h. Spróbuj jutro jeść częściej i zobacz czy będzie różnica.4 godziny. Ona mowi ze 2,5h powinnam zrobic
Ale u nas po godzinie też jest norma do 180Mam dwa pytanka. Od smażonego mielonego z wieprzowiny zjedzonego z chlebem żytnim cukier mocno skacze, czy nie specjalnie? Jakie macie ciśnienie przy zdiagnozowanej cukrzycy, kiedy Wam cukry skaczą?
Googlujac o cukrzycy natrafiłam na info, że w Niemczech norma po godzinie od wypicia roztworu z 75g glukozy wynosi 180. Takim sposobem za Odrą tylko 4% ciężarnych ma diagnozowana cukrzycę ciążową. Może którąś z Was ta informacja zaciekawi
Mam taki sam sprzętZobacz załącznik 942595Zobacz załącznik 942595tak po godzinie wygląda moja sałatka z piersią z kurczaka. Pierś pieczona. Salatka to mix salat, pomidor i ogorek... Chyba zadzwonię rano do poloznej zapytam czy iść szybciej na tą glukozę...
Jesteś lipcowka? Zapraszamy na główny w takim razie się przywitaćMoim zdaniem co lekarz to inne tę granicę. Mi dietetyczką powiedziała że na czczo powinno 90 a jeszcze nie dawno było 100.
Ja znalazłam info, że w Polsce jest 140. Zawrotu głowy można dostać od tych cyferek. Sorki, jeśli coś pochrzaniłamAle u nas po godzinie też jest norma do 180