reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
Zestresował mnie ten cukier. Robię mężowi obiad do pracy i już sam musi doprawic, bo sie boje probowac. Niedlugo od samego patrzenia bedzie mi ten cukier rósł...

Mam dwa pytanka. Od smażonego mielonego z wieprzowiny zjedzonego z chlebem żytnim cukier mocno skacze, czy nie specjalnie? Jakie macie ciśnienie przy zdiagnozowanej cukrzycy, kiedy Wam cukry skaczą?

Googlujac o cukrzycy natrafiłam na info, że w Niemczech norma po godzinie od wypicia roztworu z 75g glukozy wynosi 180. Takim sposobem za Odrą tylko 4% ciężarnych ma diagnozowana cukrzycę ciążową. Może którąś z Was ta informacja zaciekawi :)

Ostatnia edycja:
Mam dwa pytanka. Od smażonego mielonego z wieprzowiny zjedzonego z chlebem żytnim cukier mocno skacze, czy nie specjalnie? Jakie macie ciśnienie przy zdiagnozowanej cukrzycy, kiedy Wam cukry skaczą?

Googlujac o cukrzycy natrafiłam na info, że w Niemczech norma po godzinie od wypicia roztworu z 75g glukozy wynosi 180. Takim sposobem za Odrą tylko 4% ciężarnych ma diagnozowana cukrzycę ciążową. Może którąś z Was ta informacja zaciekawi :)
Ale u nas po godzinie też jest norma do 180

Zobacz załącznik 942595Zobacz załącznik 942595tak po godzinie wygląda moja sałatka z piersią z kurczaka. Pierś pieczona. Salatka to mix salat, pomidor i ogorek... Chyba zadzwonię rano do poloznej zapytam czy iść szybciej na tą glukozę...
Mam taki sam sprzęt
Wow niezły wynik. Pamiętaj żeby przed podaniem ci glukozy, zmierzyć poziom cukru, bo możesz mieć za duży i wtedy ci nie podadzą do picia roztworu. Ale najlepiej zadzwoń do położnej i się dowiedz co i jak.

Polecam glukozę o smaku cytrynowym. Rewelacyjnie wchodzi.

Ja mam termin na 17.06 CC
Jutro idę do kontroli do diabetologa, więc dam znac. U mnie największy problem to cukier na czczo. Mógłby być niższy

Moim zdaniem co lekarz to inne tę granicę. Mi dietetyczką powiedziała że na czczo powinno 90 a jeszcze nie dawno było 100.

reklama
Do góry