reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Insulina nazywa się insulatard ☺️
Mam przez 3 dni próbować z 4j i w razie " w " zwiększać o jednostkę na kolejne 3 dni i obserwowac ☺️

jeśli chodzi o rady to takie bzdety … Np żeby nie spożywać samych owoców tylko zawsze je łączyć czy to z jogurtem naturalnym , orzechami itd …
Pokazywałam Pani dr np cukry na czczo po kanapce (biały zwykły chleb) z pasztetem na ostatnia kolacje i cukry na czczo po kanapce z "dietetycznym " chlebem z chuda drobiową szynką , sałatą i zielonym ogórkiem …
Po "dietetycznej " kolacji miałam wyższy cukier na czczo niż po tej "tłuściejszej"
I o dziwo jak najbardziej mogę sobie pozwalać na kromkę z czyms tłusciejszym przed snem 😜

Dziś cukry na czczo 88 …
Nie wiem czy to tez "wina insuliny" ale w ciągu całego dnia cukry mam w granicach 92-110 . Nawet po dwóch drobiowych parówkach , 2 kromkach chleba razowego , trochę papryki i ogórka zielonego cukry 97 🤪
No tak, dieta swoje, a cukrzyca swoje. Ja to bym chciała, żeby moja cukrzyca chciała, żebym częściej mogla podjeść to, co zakazane 🤣

Twoje cukry idealne 😁

reklama
Daria a na kiedy masz termin? :-)

Ja oczywiscie dzis wizyta i zapomnialam zbadac cukru po sniadaniu bo mnie syn zagadal i nie ustawilam budzika w telefonie 🤦‍♀️ trzy swiaty.

Wywiozłam 4 ciasta do Mamy żeby nie kusiły, czas się ogarnąć 🤦‍♀️ Następna okazja już za kilka dni ale wtedy tylko ciacho z ksylitolem domowej roboty.
U mnie w tym tygodniu rano ciągle 82-85-86.

Wywiozłam 4 ciasta do Mamy żeby nie kusiły, czas się ogarnąć 🤦‍♀️ Następna okazja już za kilka dni ale wtedy tylko ciacho z ksylitolem domowej roboty.
U mnie w tym tygodniu rano ciągle 82-85-86.
Ukry na czczo Super ✊🏻

Ja oczywiscie dzis wizyta i zapomnialam zbadac cukru po sniadaniu bo mnie syn zagadal i nie ustawilam budzika w telefonie 🤦‍♀️ trzy swiaty.
Dawaj znać jak po wizycie 👌🏼✊🏻♥️

Hej. Ja dzisiaj na czczo 86 👌 Do śniadania chyba muszę dokładać jakieś jako,bo mi trochę wybija cukier po zwykłych kanapkach . Czekam żeby zmierzyć po śniadaniu i walne syropek,może będzie porządną 2. Od dwóch dni mam brzuch napompowany i więcej twardy niż miękki ,mam nadzieję,że to przez zapchane jelita i puści . 😏
Wczoraj byłam w takim dużym sklepie ,kupiłam wanienkę ,wkładkę i termometr 😛 Łóżeczko zdecydowałam się wziąć od kuzynki męża , chciałam się jakoś odwdzięczyć i powiedziała,żebym kupiła jej córce pistolet na banki mydlane 😂👌 Więc będzie zabawa. Pogoda u mnie licha ,niby słońce ale ziab,że czapka by nie pogardził 🙈

Na 10 sierpnia 🙂
Ja już po wizycie, doktor zadowolona. A na te częstsze wyskoki zwiększyła insulinę z 8 na 9 j. I dobrze, bo może zawita spokój na chwilę 😁

Dawaj później znać, jak u Ciebie🙂

A z przegapieniem pomiaru tez mi się właśnie zdarza 🙈

reklama
@Daria1991
Ło boże... 9j... kiedy to bylo 🤷‍♀️ az pozazdroscilam hehe.

@Coffe18
U nad po wizycie spoko. Nawet te sporadyczne wyskoki sa dopuszczalne bo jak co chwile chora to nie dziwota. Ja tu nadal na 18j i bez zmian.

Dzis mam kijowe samopoczucie przez te moje jelita dodatkowo. Zwariowac mozna. Czuje ze we flaczkach jezdzi a jak siadam na wc - cisza. Najgorszemu wrogowi nie zycze takiej meki z perystaltyka 😔🥴 juz myslalam ze spoko bo pije jak wielblad ale widac nie wystarcza.

Dlatego @Nath096 z Toba to lacze sie w bolu.

@Alexis124 mowie Ci ze do porodu to Ty zejdziesz z insuliny chyba calkiem zanim ten Twoj Mały wyjdzie z brzuszka :-)))) po cichu zazdroszcze ze to lada dzien.

Do góry