reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Aaaa to ja się przywitam ☺️ z cukrami na czczo 88 ☺️ - wczoraj pierwsza dawka insuliny na noc 4 j 😊 .
Jestem po wczorajszej wizycie u Pani diabetolog i jestem zachwycona 💪 super kobietka , poświęciła mi naprawdę sporo czasu , doradziła , podpowiedziała jak sobie radzić z dietą .

Słodkiego dnia Wam życzę ♥️

reklama
Aaaa to ja się przywitam ☺️ z cukrami na czczo 88 ☺️ - wczoraj pierwsza dawka insuliny na noc 4 j 😊 .
Jestem po wczorajszej wizycie u Pani diabetolog i jestem zachwycona 💪 super kobietka , poświęciła mi naprawdę sporo czasu , doradziła , podpowiedziała jak sobie radzić z dietą .

Fajnie, że znalazłaś kogoś z kim się dogadasz pod względem medycznym, bo czasem ciężko 😁
To życzę tylko dobrych cukrów z tą insulina😁jakieś fajne wskazówki odnośnie diety dostałaś?
U mnie dalej zawieszenie, przestało wywalać po śniadaniu to zaczęło się na czczo, tylko, że 2 dni wyskok, a 3 dni ok i znowu 2 dni wyskok. I tak swiruja, ani w dobra, ani w zła stronę. Szczerze to już dla świętego spokoju bym podniosła insulinę, bo denerwuje mnie to🙄jutro wizyta u diabetologa to będę gadać 🙂

Ja dzisiaj spędziłam noc na porodówce 😂 trochę bez sensu, ale była.
Nie podałam sobie 12j insuliny na noc i rano cukier 87 😂 zeszli dziś do 8j na noc. Zobaczymy.

Fajnie, że znalazłaś kogoś z kim się dogadasz pod względem medycznym, bo czasem ciężko 😁
To życzę tylko dobrych cukrów z tą insulina😁jakieś fajne wskazówki odnośnie diety dostałaś?
U mnie dalej zawieszenie, przestało wywalać po śniadaniu to zaczęło się na czczo, tylko, że 2 dni wyskok, a 3 dni ok i znowu 2 dni wyskok. I tak swiruja, ani w dobra, ani w zła stronę. Szczerze to już dla świętego spokoju bym podniosła insulinę, bo denerwuje mnie to🙄jutro wizyta u diabetologa to będę gadać 🙂

Mam podobnie... z tym ze u mnie caly czas na czczo swirusy nie odpuszczaja.

Mialam nadzieje na ten 35tc i spokoj, ale nie zapowiada sie :-) wizytujemy jutro razem 👍🤞

Fajnie ze trafilas na fajna babeczke bo to chyba duzo daje jak mama spokojna to i slodka franca pod kontrola :-) tez zaczynalam od 4j 😎
Jaka masz na noc?
Nie podałam sobie 12j insuliny na noc i rano cukier 87 😂 zeszli dziś do 8j na noc. Zobaczymy.

Ty to juz na wylocie insulinowym lada dzien widze :-) ale... to zapewne dlatego ze porod bliski i zapotrzebowanie spada.
Jaki duzy szacowany jest Twoj Maluszek?

Mialam nadzieje na ten 35tc i spokoj, ale nie zapowiada sie :-) wizytujemy jutro razem 👍🤞

Fajnie ze trafilas na fajna babeczke bo to chyba duzo daje jak mama spokojna to i slodka franca pod kontrola :-) tez zaczynalam od 4j 😎
Jaka masz na noc?

Ty to juz na wylocie insulinowym lada dzien widze :-) ale... to zapewne dlatego ze porod bliski i zapotrzebowanie spada.
Nie podawali mi szacowanej wagi 🙈 jutro mam mieć badanie to pewnie się za to zabiorą. Na to liczę, że zaczyna odpuszczać ta cukrzyca…

To rzeczywiście u Ciebie już się ta insulina za bardzo nie przydaje 😀i poród tuż tuż 😁

@gooskaw Może jutro nam dadzą jakąś świetną radę na te swirusy 😎 bo mi już ręce opadają 😅

Dziewczyny moje cukry też świrują. Tzn. już jakoś nie da się oszukać organizmu i jak zjem po posiłku coś niedozwolonego, zgrzeszę to każdy cukier godzinę po 130/135/138, wczoraj nawet 145.
I mam w sobie jakiś niepokój.
Czas przystopować.

Dziewczyny moje cukry też świrują. Tzn. już jakoś nie da się oszukać organizmu i jak zjem po posiłku coś niedozwolonego, zgrzeszę to każdy cukier godzinę po 130/135/138, wczoraj nawet 145.
Czas przystopować.
Takie cukry to u mnie ostatnio były po śniadaniu, czyli po normalnym jedzeniu. Jeśli u Ciebie tylko po grzeszkach to bym się nie niepokoiła tylko właśnie ograniczyla grzeszki i pewnie będzie dobrze 🙂
A co dobrego jadłaś, że taki cukier? W sensie nie mówię, że jakiś super wysoki, bo u mnie czasem po zwykłym jedzeniu taki, jak coś nie podpasuje, więc o grzeszkach już nie wspomnę 🙈

Jaka masz na noc?

Insulina nazywa się insulatard ☺️
Mam przez 3 dni próbować z 4j i w razie " w " zwiększać o jednostkę na kolejne 3 dni i obserwowac ☺️

jeśli chodzi o rady to takie bzdety … Np żeby nie spożywać samych owoców tylko zawsze je łączyć czy to z jogurtem naturalnym , orzechami itd …
Pokazywałam Pani dr np cukry na czczo po kanapce (biały zwykły chleb) z pasztetem na ostatnia kolacje i cukry na czczo po kanapce z "dietetycznym " chlebem z chuda drobiową szynką , sałatą i zielonym ogórkiem …
Po "dietetycznej " kolacji miałam wyższy cukier na czczo niż po tej "tłuściejszej"
I o dziwo jak najbardziej mogę sobie pozwalać na kromkę z czyms tłusciejszym przed snem 😜

Dziś cukry na czczo 88 …
Nie wiem czy to tez "wina insuliny" ale w ciągu całego dnia cukry mam w granicach 92-110 . Nawet po dwóch drobiowych parówkach , 2 kromkach chleba razowego , trochę papryki i ogórka zielonego cukry 97 🤪

reklama
Czas przystopować.

Hihi ogranicz zakazane i bedzie elegancko:-)
To rzeczywiście u Ciebie już się ta insulina za bardzo nie przydaje 😀i poród tuż tuż 😁

@gooskaw Może jutro nam dadzą jakąś świetną radę na te swirusy 😎 bo mi już ręce opadają 😅

Ja Ci moge dac rade za darmo.... minie jak urodzisz heheheheheheh 😎😁
Nie podawali mi szacowanej wagi 🙈 jutro mam mieć badanie to pewnie się za to zabiorą. Na to liczę, że zaczyna odpuszczać ta cukrzyca…

No to czekamy na dobre badanie usg:-) i generalnie to na malucha bo liczy sie efekt koncowy 😎
Insulina nazywa się insulatard ☺️
Mam przez 3 dni próbować z 4j i w razie " w " zwiększać o jednostkę na kolejne 3 dni i obserwowac ☺️

jeśli chodzi o rady to takie bzdety … Np żeby nie spożywać samych owoców tylko zawsze je łączyć czy to z jogurtem naturalnym , orzechami itd …
Pokazywałam Pani dr np cukry na czczo po kanapce (biały zwykły chleb) z pasztetem na ostatnia kolacje i cukry na czczo po kanapce z "dietetycznym " chlebem z chuda drobiową szynką , sałatą i zielonym ogórkiem …
Po "dietetycznej " kolacji miałam wyższy cukier na czczo niż po tej "tłuściejszej"
I o dziwo jak najbardziej mogę sobie pozwalać na kromkę z czyms tłusciejszym przed snem 😜

Dziś cukry na czczo 88 …
Nie wiem czy to tez "wina insuliny" ale w ciągu całego dnia cukry mam w granicach 92-110 . Nawet po dwóch drobiowych parówkach , 2 kromkach chleba razowego , trochę papryki i ogórka zielonego cukry 97 🤪

Ty juz zaprawiona w boju wiec troche wiesz co i jak. Ja tak samo w pierwszej ciazy mialam cukrzyce ciazowa a w tej czulam sie zagubiona juz kilka razy. Zwariowac mozna bo ona zyje swoim zyciem, ale najwazniejsze jest wsparcie :-) bedzie dobrze! Najwazniejsze bojowe nastawienie, reszta sie ulozy :-)

Do góry