reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudeńka dla naszych Pociech:)

reklama
Jej cudne te ciuszki:happy:
Ja też już powstrzymac się nie mogę, ale niestety muszę:-(
Narazie mamy inne wydatki, a wyprawkę zaczniemy kompletowac troszkę poźniej.
Ale już doczekac sie nie mogę, to chyba najpiękniejsze zajęcie pod słońcem:tak:

Najbardziej natomiast martwi mnie inny fakt. Mieszkamy tu w Irlandii ale budujemy dom w Polsce. W Polsce jestesmy co miesiac na 4 dni a w kazde swieta czy wakacje wpadamy na okolo 2 tygodnie . Tak wiec - dwa pokoiki dzieciece trzeba przygotowac :eek:.
Dwa lozeczka, dwa krzeselka do karmienia, dwa kojce, dwie wanienki, podwojne kosmetki, podgrzewacze, i tym podobne.
Na szczescie tylko jeden wozek bo i tak z nim bedziemy podrozowac.

Witam wiec w klubie. U nas podobnie. Tez urzadzanie dwoch miejsc.Tutaj w UK domku, a mieszkanka w Polsce. Podczas 9- miesiecznego macierzynskiego, jak i pozniej chcialabym czesciej niz dotychczas bywac w Polsce.Tam akurat jestesmy w trakcie remontu.... robimy wlasnie pokoik dla Dzidziusia..:-) Podwojna przyjemnosc ale wiadomo ze koszta rowniez.:sorry:

wow:szok: już garderobe dla maleństw zbieracie, no i super!!!

ja po Antosiu kilka ubranek mam ale to typowo chłopiece. Nic nie zbierałam, wszystko oddawałam lub sprzedawałam bo nie planowałam szybko drugiego dziecka;-)
Z drugiej strony może to i dobrze;-) Nowa dzidzia- nowa szafa:tak:
A poza tym teraz i na lumpeksach tyle cudnych ubranek jest, że nie trzeba bardzo sie wykosztować, żeby fajnie dzidzie ubrać.

Ja mam właśnie z ciuszkolandów bo są tam śliczne ubranka a jak wiadomo Maleństwa szybko z nich wyrosną. Jedynie ubranka jakie jutro tutaj zapodam są z normalnego sklepu. Tzn. parę par skarpet, czapeczki, niedrapki, paputki:-)

Mi koleżanka z anglii przywiozła ubranka po synku.
śliczne zrobie zdjęcia i wkleję :-)
Tylko jak będzie dziewczynka to będzie śmiesznie :-)

Dziewczyny przesliczne ciuszki !!!!
Ja juz tez zaczełąm znosic do domku i składowac ! A co mi tam !!!!! Sie oprzec nie moglam ! Zaliczyłam kilka lumpeksów ! NO i wyszperałam haaa ! Jutro wkleje fotki bo cos dzis nie mam weny:) I sie tez pochwale ,

Ja dostałam wór ubranek po siostrzeńcu od Partnera. Ładne:) Ale segregację zrobiłam bo niektóre są za duże i nadają się gdy Maleństwo ma kilka ładnych miechów:) Jedynie zostało mi dokupić w swoim czasie rajstopki bo to w końcu zima będzie i bodziaki z długim rękawkiem:)

Cześć Dziewczynki, piękne macie ciuszki dla maleństw. ja jeszcze nic nie zakupiłam chcę najpierw wyremontować i urządzić w sierpniu pokoik dla maleństwa a potem zacznę kupować. Jaki rozmiar kupujecie jako pierwszy na niemowlaczka 56 czy 62? Pozdrawiam:-)

Cześć Dziewczynki, piękne macie ciuszki dla maleństw. ja jeszcze nic nie zakupiłam chcę najpierw wyremontować i urządzić w sierpniu pokoik dla maleństwa a potem zacznę kupować. Jaki rozmiar kupujecie jako pierwszy na niemowlaczka 56 czy 62? Pozdrawiam:-)

hmmm ja pisałam wczesniej że wyprawke proponuje tak do wzrostu 72 kupować. A rozmiar jako pierwszy to zalezy od wielkości dziecka, jak sie Antos urodził3kg to te na 52 były za duże:-D ale za miesiac te 62 również:-D dla dziecka z waga średnia około 3,5 kg to rozmiar 56 jest dobry!

reklama
Ja mam najmniejszy 56:) No i dużo ubranek większych, ale te większe (ponad 64) schowałam do innego worka:) Bo będą na później potrzebne.

Do góry