reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Crp wynik

Roza1111

Fanka BB :)
Dziewczyny możecie mi powiedzieć czy taki wynik oznacza jakiyś duży stan zapalny, mały? Bo dziwna ta norma na necie wszędzie jest do 5 a tu do 0.6

Załączniki

• Screenshot_20190111-151135~2.png
    Screenshot_20190111-151135~2.png
    14,8 KB · Wyświetleń: 291
reklama
Rozwiązanie
W 10tc mialam crp 40 w szpitalu to odkryli. Dostalam ampicyline, zbili troche... Wypisali mnie i sie tym nie przejeli. Robie co 3 tyg.i caly czas mam na poziomie okolo 20. Lekarz mowi, ze wazne zeby nie roslo, a w ciazy czesto wzrasta.
Warto sie wybrac do dentysty.. ja bylam, ale nic sie nie zmieniło, wiec pewnie ciaza tak wplywa na moj organizm, albo jest jakis inny powod którego nikt nie bedzie diagnozował mi w ciazy.
Bo wynik masz podany w mg/dl a nie w mg/l (inna jednostka).
Aby porównywać wynik z tymi z netu musisz pomnożysz swój wynik x10.

Jakby przeliczyć wg norm internetowych, to Twoje CRP wynosi 19,4 przy normie 0-6, co zapewne oznacza infekcję wirusową (przy której CRP raczej nie wzrasta powyżej 20). Jeśli nie masz infekcji, to taki poziom CRP może być spowodowany np. paleniem papierosów, tabletkami antykoncepcyjnymi lub ciążą.

W 10tc mialam crp 40 w szpitalu to odkryli. Dostalam ampicyline, zbili troche... Wypisali mnie i sie tym nie przejeli. Robie co 3 tyg.i caly czas mam na poziomie okolo 20. Lekarz mowi, ze wazne zeby nie roslo, a w ciazy czesto wzrasta.
Warto sie wybrac do dentysty.. ja bylam, ale nic sie nie zmieniło, wiec pewnie ciaza tak wplywa na moj organizm, albo jest jakis inny powod którego nikt nie bedzie diagnozował mi w ciazy.

Rozwiązanie
Do góry