matylda111
lipiec'00, wrzesień'08
to ja podaję przepis na zupkę bawarską smaczna i szybko się robi
0,5 kg mielonego mieszanego- nie może być garmażeryjne
0,5 kg pieczarek
biała część pora
3 kostki rosołowe drobiowe
1,5 l wody
3 serki ziołowe topione po 100 g każdy- najlepiej hochland
mielone podsmażamy, przekładamy do garnka
pieczarki płuczemy, kroimy w plasterki, podsmażamy i przekładamy do mielonego
pora kroimy w talarki dokładamy do mięsa i pieczarek
gorącą woda zalewamy kostki, rozpuszczamy, zalewamy to co już siedzi w garnku
gotujemy do miękkości pieczarek i tak żeby por się nie rozpadł
na koniec dodajemy serki i mieszamy aż się rozpuszczą
można jeszcze doprawić do smaku
Smacznego:-)
0,5 kg mielonego mieszanego- nie może być garmażeryjne
0,5 kg pieczarek
biała część pora
3 kostki rosołowe drobiowe
1,5 l wody
3 serki ziołowe topione po 100 g każdy- najlepiej hochland
mielone podsmażamy, przekładamy do garnka
pieczarki płuczemy, kroimy w plasterki, podsmażamy i przekładamy do mielonego
pora kroimy w talarki dokładamy do mięsa i pieczarek
gorącą woda zalewamy kostki, rozpuszczamy, zalewamy to co już siedzi w garnku
gotujemy do miękkości pieczarek i tak żeby por się nie rozpadł
na koniec dodajemy serki i mieszamy aż się rozpuszczą
można jeszcze doprawić do smaku
Smacznego:-)