reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

reklama
Noemi najlepiej lubi wode...i jak co to zawsze mam pod reka...ale cole czasami üije np.jak gdzies w knajpie jestesmy..ale to raz na dwa miesiace...w sumie.... albo jak gdzies jestesmy i nikt nie ma nic innego....

Marta uwielbia słodycze- głównie lizaki, czekoladki kinder, misie lubisie, mentosy, mamby, lody. Ale jakoś tak się utarło, że słodycze są na deser po jedzeniu, więc zwykle nie zjada dużo, bo miejsca w brzuszku brakuje :-) Colę lubi, ale dostaje dość rzadko i troszkę, nic innego gazowanego jej nie pasuje.

A jak Wasze dzieci z jogurtami ? actimelcami? bo moja pochlania wilosciach hurtowych jogurty...monte i te jogurty ktore sa podwojne czyli np.waniliowy jogurt do ktorego przesypuje sie kuleczki,platki,sos truskawkowy itp....

Moje nie piją gazowanych. Miki nie lubi, Oldze nie daję, choć znając ją na pewno wypiłaby ;-)
Jogurty bardzo lubią, monte pitne to Miki i te przesypywane też

No to mój dla równowagi w przyrodzie nie tyka jogurtów żadnych sporadycznie aktimel, a najlepiej lubi mleko, owsiankę na słodko, budyń, kaszę mannę, płatki ryżowe na mleku, płatki śniadaniowe wszelkiego rodzaju.

A co z nabiału jeszcze jedzą?

moja sera rozne....budyn czekoladowy ostatnio gotowalam to nie chciala...waniliowy zje... zupe mleczna z kluseczkami lubi...platki roznego rodzaju tez...

a wczoraj zjadla trzy miseczki makaronu z cukrem...nie wierzylam wlasnym oczom i uszom jak prosila o dokladki...

oooo makaron u nas w każdej ilości, jak również kasza , ryż, wszystko oprócz ziemniaków no chyba ze są z ogniska,

moje dziecko np bardzo chętnie jada kiełbasę, kabanosy, szynkę ale same bez chleba i ostatnie jego odkrycie chleb moczony w zupie;)

reklama
Do góry