reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Ze słodyczy to domowe wypieki. Jakies ciasta j edzą zawsze na różnych imprezach rodzinnyc(wtedy prawie nie ograniczam). Lody tez daję, bo sama badzo lubie.
Ale właściwie nie jedza kupnych słodyczy, typu batoniki, czekoladki itp. Czasem czekolada, czy herbatniki, kruche ciasteczka. Staramy się, żeby to raczej było od święta. Jesli chcą coś slodkiego, to daję np. naturalny jogurt z domowym dżemem. Albo tego typu wynalazki.

reklama
Ze słodyczy Miki je gumę rozpuszczalną i żelki, a no i lizaki. Niestety muszę ograniczać bo lubi. Generalnie słodycze lubi...
Chipsów nie je, orzeszków też nie, bo nie lubi

ze słodyczy Izka je żelki, czekolady , batoniki to te mleczne kinder z lodówki, lody,
chipsów i napoi gazowanych nie dostaje i nie lubi

a z innych potraw to nie jadła wielu warzyw bo nie lubi, owoce za to je chętnie , najbardziej lubi truskawki :tak::-D

no i niestety uwielbia pizze :baffled:

Klaudia nie lubi nic niczego o smaku coli, chipsow nie kupuje, bo jak sa..np. jaka imprezka to Duska lubi;/.. NIe lubi i nie dostaje napoi gazowanych. Uwielbia wszelkie przetwory mleczne...od samego mleka ...itd..
Ja mlodej kupuje slodycze, ale to sa gl. kinder bueno, ciasteczka specjalne dla dzieci, czasami paluszki, krakersy, grzeski. KOcha delicje i tu jest zdecydowany limit i sa jakas tam nagroda.....wszystko w granicach rozsadku..Uwielbia babki i domowe wypieki...
W zupie zje chyba kazde warzywo..bo zupki b.chetnie je...gl. na smietanie..mleku..
lubi rybki, kurczaki, kotlety-chrupiace...
i lody!
nr 1 sa grzanki, kanapki z samym maslem;/- flora:)z omega
z owocow - chyba wszystkie lubni...ostatnio na topie sa jablka (jak i u mnie):D

i tez nie probowala nigdy alkoholu(chociaz mowilam ccesz zobaczyc jak piwo smakuje..odp- blech..nie dzieci tego nie pija..i racja:D, kawy, ..

Irma, to rób domową pizze. Bedzie zdrowiej i smaczniej :-)

Moje chłopaki tez bardzo lubia słodkie. No i dlatego ograniczam.

reklama
stwierdzam ze moja Duska chyba umie czytac..tu albo w moich myslach:D...bo od rana mi - Mamuusiu ja chcialabym ciasto takie jakie babcia ostatnio robila..i Ty kiedys...(jablecznik)...no to jak nie zrobic?...Byl! pyyyszzzny! :D a robi sie tak szybko!

Do góry